pozdrav ljudi... neki od vas znaju da imam doma Holdera ED2 il 1959g. 10ks diesel, ali ne zadovoljava moje potrebe. počeo sam ga renovirati, i s obzirom da imam dosta obaveza, bit će gotov za nekih 10-15 dana. uglavnom, našao sam kupca za njega, i nakon prodaje mislim kupiti vinkovića.
gledam okolo po oglasnicima, i nasao sam jednog zanimljivog
http://www.njuskalo.hr/traktori/traktor-tomo-vinkovic-420-oglas-1456659
model 420, 20 ks, 85. god., motor u udličnom stanju, 1000 € (što mi je zapravo najbitnija stvar) od mehanike sve radi savršeno
e sad, tomo je bio glavni radnik u jednoj ciglani prije nego je čovjek sredio motor,
- gume su malo lošije, ali to me ne brine previše, nove nisu pretjerano skupe
- limarija je ok, odnosno nije jako hrđava ni trula, farbana je na nekoliko navrata, ali nije uvinuta ni lupana, znači ništa što se ne bi dalo pošlajfati i prebojati.
- fali mu pumpa od hidraulike, zadnje mislim, ali našao sam već drugu za nekih 400 kn, i još neki dio, zaboravio sam, a rekao je čovjek da ima razvodnik i crijeva ako se ne varam
- instalacije i prekidača nema, ali ni to mi nije problem, tako i tako bi stavljao novu, jer kad radim za sebe, hoću da bude kako se spada
- i dobijem prednju ralicu za snijeg (zato je ovaj nastavak koji tak čudno izgleda)
uglavnom, kaže čovjek da tomo radi bez problema, on ga još uvijek koristi, uglavnom za vučne poslove, izvlačenje drva, razni teret na prikolici, što je u principu i moj glavni zahtjev, a nakon toga, u dogledno vrijeme planiram nabaviti frezu, roto kosu, strižna kosu i plug
sad pitanje za vas... je li ovaj tomo dobra investicija, odnosno omjer uloženo / dobiveno s obzirom da raspolažem sa sličnim iznosom?