Fireman, Zbalija i ostali forumasi, interesuje me tezina vasih traktora od 3oks.
Pozdrav svima!!!
pa vecina mercedesa ti ima takve glave,cak kolko ja znam svi,razlika je u nijansama...Od kojeg je to mercedesa? To bi išlo i na dosta drugih traktora..
nesto nije u redu :mrgreen: .....napisi jos detalja
doda se sam iz cista mira ili kad taknes gas on zadrobi pa se sporo vraca.....
u svakom slucaju nesto centrifugalnim regulatorom, kad oslabi element b.pumpe i brizgaljka onda varira gas ali ne puno.....
...na kakve pumpe mislis u vezi ove inverzije? kak i velim ,znam ko je to slagao al taj mi nece nista reci... al kolko sam vidio zupcanici nisu jako veliki ,mogu bit oko fi 30-40 i ne visi od 15 mm...
pozdrav
Kako sam te razumeo, ti češ staviti glavu od Mercedesa a pumpu od Peugeota. Vjerujem ti da dava ta pumpa isti pritisak kao Mercedesova ali obrati pažnju i na protok jer mora i to odgovarat, da bude dovoljan.
Ova glava na sliki je vjerovatno tvoja i nju češ ugraditi. Polugu češ odrezat i privariti onu origi od Tome. Kako vidim to je ljev pa nemože to svako varit, svaki ko ima 5 minuta vremena. Nadam se da imaš nekog dobrog majstora jer ipak je to volan.
Ove stvari koje sam napisao su samo dobra namjera da bude sve valjalo kako i treba. A ipak vjerujem da si ti to več dobro razmislijo- isplanirao.