Pozdrav svima na forumu. Evo i mene, kao novog člana... Ovdje sam dospio sasvim slučajno, lutajući prostranstvima interneta. Naime, u potrazi sam za ralicom za mog Tomu, i naiđem ovdje... i forum mi se svidio da sam se odmah odlučio registrirat...
Pa da se prestavim...Živim u Slunju, dipl. ing. geodezije, i naravno vlasnik Tome Vinkovića TV 826. Prije rata moj otac je imao TV 420, i sve priključke. Traktor je bio izvrstan, nikad problema s njim, služio je izvrsno. Nažalost ostao je u podrumu za vrijeme okupacije, od 91-95. Nakon Oluje, 1995 vraćam se u Slunj, i kako je bilo puno posla opet sve vratiti na staro, odlučimo mi opet kupiti najdraži nam traktor, koji će nam biti "mazga" :rolfer:
Kupili smo TV 826 sa Slavijim motorom... I kao nov, odmah mu nije valjao motor
... prvo plavi dim, pa su dolazili iz servisa (jer je bio pod garancijom), promijnili mu karike... onda bijeli dim, pa su opet došli majstori, i donijeli novi motor. Ovaj orginalni nije imao ni 3-4 sata rada. Sa novim motorom nemamo problema, sve radi ok.
Prikolicu smo sami napravili, kao i sijačicu za kukuruz, koju smo preradili od starijih modela, te nabavili ostale priključke: frezu, brane, plug, vadilicu krumpira.
E, sad...prošlo ljeto sam napravio i ralicu za snijeg, koja se kopča odostraga na hidrauliku, te se diže sa poteznicom. Stvar dobro šljaka, i dobro čisti. Međutim kako imam puno površine za čišćenje snijega, zabole me i vrat i leđa gledajući i vozeći stalno u rikverc. Pa sam odlučio kupiti ralicu koja se priključi na hidrauliku, te se snijeg gura naprijed. Nešto slično kao što je kolega @firemanpeter stavio slike. Zovem po oglasnicima, zovem u tvornicu...nitko nema... Pa da uptam ovdje dali netko zna ili možda ima na prodaju takvu ralicu za TV 826. Ili gdje ima novih za kupiti koje pašu na moj model Tome. Također i freza dolazi u obzir.
Hvala