• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Muhaničar
Kako sam ja utvrdijo to je mjesto predviđeno za tu svječicu. Može bit da jedan cilindar malo više dobije. A mislim da je zbog toga svječica pomaknuta malo kod sredine prvog usisa pa zato možda i nema neke velike razlike koliko koji cilindar povuče.

To mjesto ugradnje je udebljano pa se izbuši, pofreza površina, napravi navoj i idemo sa svječicom unutra.

predgretje-foto_10744305_17420054_18402656.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Muhaničar
Kako sam ja utvrdijo to je mjesto predviđeno za tu svječicu. Može bit da jedan cilindar malo više dobije. A mislim da je zbog toga svječica pomaknuta malo kod sredine prvog usisa pa zato možda i nema neke velike razlike koliko koji cilindar povuče.

To mjesto ugradnje je udebljano pa se izbuši, pofreza površina, napravi navoj i idemo sa svječicom unutra.

predgretje-foto_10744305_17420054_18402656.jpg
Ništ ja ne velim. Ako motor usisava kak treba uzme si i onaj drugi cilindar dovoljno ;)

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
tako je , pola pije, pola šarcu "geben":p...tak i tak su u faznom pomaku
"Izboljšanje" ti je za 5!

Posljednje uređivanje:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
EJ firemanpeter, kad ja procitam da neko napisao "izbolsanje", odma se prisetim na tebi, i to so pravo:supz:, svaka cast...
Ali ovajput si indirektno najavio izbolsanje kad si pisauvao o ta svjecica (greac), ocekivao sam;), lepo odradeno...

Evo slike sta sam jucer najavio, home made spojnica:
Pre jedno 10 godina kad su radile tvornice kod nas, sada neradu, otac je angazirao prijatelji u 2 tvornice za izrada na djelove, masivno uradeno, ali sada se potfrla po dvoriste, mozda neko place za nju:?

Uploaded with ImageShack.us

Pozdrav:mrgreen:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Muhaničar
Malo mi je čudno jer nekad se baš čuje kad spali naftu a neki put nisam ništa čuo :scratch. Možda je bilo još nešto zraka negde. Inače odzračijo sam tako da sam podigo čašicu do kraja gore pa sam video kako je zrak išao u čašicu. Ako i je zrak negde još ostal sredit če se to samo od sebe. Ili se baš ne čuje uvijek to spaljenje nafte? Malo ču još istestirat pa ču vidjeti.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
EJ firemanpeter, kad ja procitam da neko napisao "izbolsanje", odma se prisetim na tebi, i to so pravo:supz:, svaka cast...
Ali ovajput si indirektno najavio izbolsanje kad si pisauvao o ta svjecica (greac), ocekivao sam;), lepo odradeno...
Pozdrav:mrgreen:

E dobro, pošto rječ IZboljšanje nekako priseča na mene, onda ču ja i još dalje tako govorit. :weedman:
Znam da ste ovaj put očekivali ovo izboljšanje pošto sam spomenuo to grijanje, stavijo slike od svečice... Tako sam se izdao što se sprema i nema iznenađenja :blackeye. Vidjet čemo drugi put kako če biti :lol:.
Inače, dečki hvala na pohvali.

A ti Danot, ušparaj to remenicu sa leptirom. Možda zatreba nekome.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Danot što si tjerao s ovom remenicom? Kolika ti je cijena i kako da ja dođem do toga?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Muhaničar
Malo mi je čudno jer nekad se baš čuje kad spali naftu a neki put nisam ništa čuo :scratch. Možda je bilo još nešto zraka negde. Inače odzračijo sam tako da sam podigo čašicu do kraja gore pa sam video kako je zrak išao u čašicu. Ako i je zrak negde još ostal sredit če se to samo od sebe. Ili se baš ne čuje uvijek to spaljenje nafte? Malo ču još istestirat pa ču vidjeti.
Možda je ostalo još malo zraka, mada nevjerujem jer se on moral izzračiti več kod prvog paljenja.
Grijač kad zapali naftu to se obično čuje, a ako kod tebe nije tak grij ga nekakvih 15-20 sec. ili skini filter zraka pa da vidiš za koliko vremena bude propustil naftu i toliko pričekaš kad ga griješ, a onda upaljot.

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Danot što si tjerao s ovom remenicom? Kolika ti je cijena i kako da ja dođem do toga?

Sa ova remenica sam tjerao kompresor. Za bivsi traktor, TV-PE-18, imao sam napraveno prskalica sa kompresor, kompresor gura zrak u zelezno bure (posudica), i so to tjera tecnost.Posle sam uvideo da so to jako strada prenos-menjac na TV, zasto kompresor stvara jako neramnomerno opterecenje "zapne otpusti", ko je vrtio radilica na kompresor so raka, zna o cemu pricam,i stvaraju se udari megu zapcanici, ustanovio sam da TV ne more to izdrzati i kompresor sam namontirao direktno na radilica na motor i tako sam prskao godinama se dodeka nisam prodao taj TV.

Nije za prodaja, mozda u dvoriste uleti nekada serija 700;)

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Sa ova remenica sam tjerao kompresor. Za bivsi traktor, TV-PE-18, imao sam napraveno prskalica sa kompresor, kompresor gura zrak u zelezno bure (posudica), i so to tjera tecnost.Posle sam uvideo da so to jako strada prenos-menjac na TV, zasto kompresor stvara jako neramnomerno opterecenje "zapne otpusti", ko je vrtio radilica na kompresor so raka, zna o cemu pricam,i stvaraju se udari megu zapcanici, ustanovio sam da TV ne more to izdrzati i kompresor sam namontirao direktno na radilica na motor i tako sam prskao godinama se dodeka nisam prodao taj TV.

Nije za prodaja, mozda u dvoriste uleti nekada serija 700;)

I što ćeš tjerati s tim? Koliko bi to koštalo?

E slike moje ralice koju prodajem:

http://www.poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=20844

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Ovakav kut ugradnje nije dobar jer grijač grije i pali sam sebe - bezpotrebno:(
A sistem dobave gorivom je stvoren za postojanje zračnog čepa -bezpotrebno:(

Takav je kut ugradnje tvornički odabran i upravo za te vrste grijače. Znači nisam baš imao izbora. Ako se ne varam, ima i Štore ovako slično pa mi izgleda da tak mora bit. Možda se nafta nebi upalila ako bi grijač bio ravno i niže.

Zračni čep odzračiš i onda ga nema i tako ostaje. Bio sam primoran tako napravit jer je več sad čašica samo nekih 5- 10 mm ispod haube. Znači nije se moglo podignuti da bude cjev ravna sa padom do čašice.

Sve je ovo tako napravljeno iz nekih razloga i nije da nebi ništa razmišljao ne te probleme. Bitno je da bukcionira i vidi se da nije sklepano u 5 minuta vremena.

G

GROF

Guest
., poštovanje dragim forumašima!

., poseban pozdrav nadase vridnom i orginalnom forumašu i forumskom prijatelju firemanpeter-u!., tvoje izboljšanje je uvijek izvanredno, orginalno, jedinstveno, odlično, ... ono ča ti napraviš?, dragi moj prijatelju pojedinci jednostavno nemoredu ni sanjat!., BOG! te poživil.-
.,p.s., tamo kadi si ugradil onaj grijač, struju, posudu, ..., tamo se nekada tvornički delalo grijanje za traktore ke smo prodavali braći u veliku zemlju Rusiju!

., aj BOG! ., čitamo se...

Posljednje uređivanje:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
@danot steta je da to hrdja tako napolju, barem podmazi i stavi u kesu

U pravo si...
ovo sam ga vec i zaboravio:madmana:, jucer sam se setio da ga imam, danas jedva sam go pronasao u onaj kup zeleza pozadi, i vec je tamo gde mu je mesto.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
e pa neka ti to bude zastitni znak >izboljšanje™<

a ovo nisam vidio do sad
izdelavapriklopafoto107.jpg

odmah mi je cudno bilo sto je jednom usisu blize drugom dalje......ali tako je ostavljeno da se busi, vazno je da ugrije granu......

Neka mi bude to zaštitni znak kako kažeš. :D
A nisi još zapazijo selene na blatobranima. To izboljšanje sam napravijo još pre bojanja traktora, znači neko od prvih izboljšanja posle kupnje traktora. Blatobrani su skakali od vibracija, ima to da popuca nekad sigurno. Ovako sad fino stoji. Prepuručujem to svima jer je malo posla.

Kako več bilo rečeno, ja mislim da je mjesto i kut grijača odabran sa nekim razlogima i bio sam zadovoljan da je tako da si ne razbijam glave još sa time- gde i kud. Serija 700 toga nema pa treba zavariti nešto, odabrati mjesto...još više sranja. Opet je tu gus pa nemože svako varit...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
., poštovanje dragim forumašima!

., poseban pozdrav nadase vridnom i orginalnom forumašu i forumskom prijatelju firemanpeter-u!., tvoje izboljšanje je uvijek izvanredno, orginalno, jedinstveno, odlično, ... ono ča ti napraviš?, dragi moj prijatelju pojedinci jednostavno nemoredu ni sanjat!., BOG! te poživil.-
.,p.s., tamo kadi si ugradil onaj grijač, struju, posudu, ..., tamo se nekada tvornički delalo grijanje za traktore ke smo prodavali braći u veliku zemlju Rusiju!

., aj BOG! ., čitamo se...

Poseban pozdrav prijatelju Grofu koji me uvijek pohvali još više nego zaslužujem. Hvala ti Grofe!
Ako su nekad u tvornici tako napravili onda jednostavno tako mora bit i kod mene. Znači nisam nešto pogrešil. ;) :D

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Mjesto ugradnje je dobro , smjer struje zraka ide od usisnog filtra prema cilindru .
Struja zraka kod usisavanja mora "lizati "plamen grijača .
Kad bi grijač bio postavljan između dva cilindara kod usisavanja drugog cilindra struja zraka ne bi "lizala" plamen grijača .
Daj mi link dokumenta gdje se vidi naćin ugradnja i karakterisatike grijača .
Štorta je isto napravil Slovenac , tak da ....

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418
petre odlicno odrađeno,jos ako tako dobro funkcionira kako izgleda onda je stvarno super!:supz:
ja sam bads jucer nabavio slicnu remenicu za tv ,mozda je cak i original ,dobio je od prijatelja za 100kn tj 15eura oni su je kupili kad i novi tv 420 al je nikad nisu koristili...

danas sam i ja malo prepravljao armaturu sad ima radni sat,osigurace gore na ploci i slagao sam svijetla na luk koja se po potrebi okrecu napred il natrag!

pozdrav!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Mjesto ugradnje je dobro , smjer struje zraka ide od usisnog filtra prema cilindru .
Struja zraka kod usisavanja mora "lizati "plamen grijača .
Kad bi grijač bio postavljan između dva cilindara kod usisavanja drugog cilindra struja zraka ne bi "lizala" plamen grijača .
Daj mi link dokumenta gdje se vidi naćin ugradnja i karakterisatike grijača .
Štorta je isto napravil Slovenac , tak da ....

Pa reko sam ja da je predviđeno mjesto i kut za grijač tamo i da nije to tek tak nego je tvorničko predviđeno- udebljana i pripremljena usisna grana na tom mjestu. Znači OK je. Da je između cilindra, prednji nebi dobijo ama ništa jer je to onda iza njega.
Nemam ti ja taj link koji tražiš. Grijač je od Štorea, jednak ima i IMT. Mogu ti još reči da grijač povuče 12A, a da radi na 12V to se tak zna i piše na njemu. A ampere sam izmjerijo jer mi trebal podatak zbog elektro instalacije, osigurača, prekidača- tastera.

Ako je isto i Štorea radil Slovenac onda je sve 5.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
petre odlicno odrađeno,jos ako tako dobro funkcionira kako izgleda onda je stvarno super!:supz:

E pa funkcionirat če tako kao svima ostalima koji to imaju. Ja se samo nadam da su zadovoljni. A siguran sam u to da to dosta pomaže, a tako mi i reko jedan koji ima Štorea.

E pa vidi kako si fino posložijo to. Oni osigurači fino su dostupni, dopada mi se.
Ona svetla na luku, upravo sam takva montirao pre nekih 14 dana na jedan TV i na isto mjesto. A nema ni izbora boljeg, jel ;).

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh