• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

mataz.17

Član
Tu od
29 Sij 2009
Poruka
183
Ako pali i još donekle zadovoljava tvoje potrebe, ne diraj ništa.
U koštanje generalke se stvarno nebi štel mešati.

ma pali on dobro...i sad po zimi pali bez problema..sam više to ulje mi ide na živce sve mi masno napred i po remenju mi nabaca pa mi odma i proklizuje remen kad dižem hidrauliku..a doc ce ovaj tjedan majstor pa ce mo vidit.

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256
Znaci po tebi bi bilo izvedivo to samo sa poluosovinama?
A ovaj DUALSTEER radi tako da oba okretanja rade istovremeno. Barem tako mi se cini po snimci. Tako da onda nebi trebalo kemijati sa nekim posebnim razvodnicima nego bi trebalo nabaviti jedan obicni kao sta ga imam sad samo sa vecim protokom.

Na jednom stroju sam imao prilikevidjeti taj DUALSTEER i taj je radio tako da je zglob upravljao preko hidraulike a rukavce preko spona,znači kad se stroj lomio na pola(recimo motaš ljevo)ljeva strana gura ljevu sponu naprijed i kako je ona povezana sa rukavcem tako se i kotač vrti u ljevo u istom trenutku desna strana vuče sponu nazad i stime desni kotač okreče u ljevo.

B

Bagudina

Guest
Kod LDA 672 bi trebale uljne pare iči na cjev koja služi za naljevanje ulja u motor. Ispod poklopca (kojeg odvrneš kad sipaš ulje) ide onda druga cjev na filter vazduha i tamo onda motor posisa to nazad.

Kako sam te razumeo, tebi puštaju ulje poklopci preko ventila na glavi. Možda kod tebe samo treba na novo zabrtvit te poklopce na glavi.

provjerio sam i prohodnost te cijevi što ide prema filteru zraka, to jest cijev preko koje uljne pare idu iz motora prema filteru zraka, i sve ok, al opet bali ulje na brtvama ispod poklopca i to dosta, baš ga pošteno zasere sa uljem po motoru. Promjenio sam več dva puta nove brtve i dobro pritegao, al đabe, opet bali..... nisam više pametan kako rješit... dal ima neki locktite ili slično pa da ga zabrtvim........

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Bagudina
Probaj zabrtvit sa onim crvenim silikonom za motore. Taj bi trebal da zabrtvi. Može bit da su ti poklopci malo iskrivljeni. Stavi jih na neku ravnu površinu pa provjeri.

T

tuaregr10

Guest
evo moje ralice

Dobro zamišljeno, svaka čast :finga:. Samo, hoće li daske moći izdržati opterećenje, ako se negdje zapne mogle bi puknuti?

Posljednje uređivanje od moderatora:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
Dobro zamišljeno, svaka čast :finga:. Samo, hoće li daske moći izdržati opterećenje, ako se negdje zapne mogle bi puknuti?
nadam se da hoce,nije to oept kazem jak traktor da to pokida,a i barem ce proklizati da me upozori da je zapeo negdje,a tu su i noga na kvacilu i ruka na razvodniku

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Prijatelju moj sa ovim plugom nebude on naučio orat nikad jer fali tu i nož ili crtalo kako oceš, i malo je prevelik vidiš da ga baca van iz brazde. A teško je sam naučiti a pogitovo kad je loš plug.ja nemogu reći da je dobar plug jer mi je dosta kad ga vidim nemora ni orat. a na plugu 10mm kad pobjegne u stranu kad se pokrivi puno znači. a ja nemogu reći da mi se sviđa kad sam ja naučio da brazda izgleda ovako.

pozdrav!

p1010043nr.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Aco, za tvoja brazda nemam reci,:supz:, to sto ga baca van brazde je zato sto plug nije dobro nastelan, a ne zato sto je prevelik plug, citao sam tu na forum vo temu oranje ili u plugovima da crtalo ili noz se koristat samo ako se zeli da brazda bide onako cista kao sto je tvoja, i to nikako ne utice na prava brazda, kod mene u selo ima mozda 100 plugova i na niti jedan nema crtalo, svi su ih izvadili, i ja nemam crtalo na niti jedan moj plug...
Pozdrav:p

L

lunic

Guest
@Edosoko
@Firerman
Sad mi nije jasno kako ovo:
http://img4.imageshack.us/i/prima012010019.jpg/
zavidat na kraj rukavca od 732 kad je zglob jedna jedina cijelina sa rukavcem?
Ili barem ja tako vidim na ovoj slici:scratch...
Ali da je cak ovaj rukavac na primi dvodijelan, kako onda zavidati na rukavac od 732? To mi nije jasno.

mataz.17

Član
Tu od
29 Sij 2009
Poruka
183
@Edosoko
@Firerman
Ali da je cak ovaj rukavac na primi dvodijelan, kako onda zavidati na rukavac od 732? To mi nije jasno.

vidi tu to sam našo slike tu na forumu...je da je drukcije al možd ti pomogne.

Uploaded with ImageShack.us

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Ralica za tv serije 800 i 700

Prodajem original prednju ralicu sa ramom, cilindrom, crijevom hidraulike...može se montirati i na 730, 731, 732 samo je potrebno napraviti dvije bočne pločevine koje se šarafe na drukčiji tip motora, a rupe na rukavcima pašu.

Godište je 1997. prosječno očuvana. Cijena nove je cca 10 000 kn, provjereno u Primi.

Ja ju prodajem za 5500 kn. Može i zamjena za recimo cjepač za drva ili nešto pametno...cijena nije fixna, svašta je moguće....

Poslikam kad uspijem

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
Prodajem original prednju ralicu sa ramom, cilindrom, crijevom hidraulike...može se montirati i na 730, 731, 732 samo je potrebno napraviti dvije bočne pločevine koje se šarafe na drukčiji tip motora, a rupe na rukavcima pašu.

Godište je 1997. prosječno očuvana. Cijena nove je cca 10 000 kn, provjereno u Primi.

Ja ju prodajem za 5500 kn. Može i zamjena za recimo cjepač za drva ili nešto pametno...cijena nije fixna, svašta je moguće....

Poslikam kad uspijem

Bok mrga!

., pa kad ju prije kupi a već ju prodaješ pred par dana si ju kupovao znam mene si pitao za cjenu jer i ja prodajem svoju a danas već prodaješ.

pa prepravite nosač za 826 od bratića jer si tražio za njega to mu je dobra cjena 5500kn to neće nigdje naći jedino ako će novu kupiti a čini mi se da je u primi sa nosačem oko 12 000kn.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
@Edosoko
@Firerman

Da, istina što kažeš. Na sliki se vidi da je zglob i rukavac jedna cjelina. Kod serije 700 može se na kraju rukavca kod kotača rastavit i vadit poluosovinu, ležaj...
Na Primi je taj kraj rukavca drugačiji zbog tog zgloba.
Znači moglo bi se samo cjeli rukavac promjenit ali prvo otokarit ono što je več bilo rečeno. Ako bi se pozanimal u Primi pa da ti oni več u tvornici otokare na dimenziju koju ima serija 700. A oni bi ti i savetovali šta i kako je sa getribama u menjaču, difu... Da utvrdiš da sve klapa pa da onda nebi bilo koje iznenađenje.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Necu nikog da branim, ali naslov je:
Vikijevo probno oranje
Kako ja vidim, nedavno ima tomicu, cak ni tegove ne poseduje. :eek:
Pozdrav!!!

A ti Gvozdeni, jesi poorao sve ili još moraš ili nemožeš zbog zime, snjega...
Reci šta i kako če naš profi orač na duge staze, to mislim na tebe :D

L

lunic

Guest
@firemanpeter
Kad si farbao traktor dali si prvo stavljao neku temeljnu na mjenjac i motor ili si direktno isao sa bojom? Si šmirlao satru boju, onako samo lagano, da se nova boja bolje uhvati ili si samo isprao traktor prije farbanja?

Belić 0209

Novi član
Tu od
5 Stu 2008
Poruka
12
Naišao sam na netu na ovu prikolicu,čini mi se u dobrom stanju iako ne piše puno podataka osim da je "kiperica" i da je u Lici u Korenici pa ako se kome svidi ili mu treba nek zove ovo je kontakt 099/2320155. Pozz Svima!
URL=http://img341.imageshack.us/i/85orig.jpg/]
85orig.jpg
[/URL]

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,410
Naišao sam na netu na ovu prikolicu,čini mi se u dobrom stanju iako ne piše puno podataka osim da je "kiperica" i da je u Lici u Korenici pa ako se kome svidi ili mu treba nek zove ovo je kontakt 099/2320155. Pozz Svima!
85orig.jpg
To ti je Tehnostroj 3T. Prevelika za Tomeka. To ti je za malog Ursusa, malog fergusona i sl.

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284
A ti Gvozdeni, jesi poorao sve ili još moraš ili nemožeš zbog zime, snjega...
Reci šta i kako če naš profi orač na duge staze, to mislim na tebe :D

Nisam Petre. Sve stoji kako je bilo. Najveca prepreka je zima, previse snega i firma. Mada isao bi da orem, svrbim na sve strane, nemam mira dok ne uradim. Dosad je bilo -10, -15 pa ni kera ne isteram, a ja da orem? Ne, ne... Cekam da bude negde oko nule:?
Bice i snimak cim pocnem. Za petak javljaju 6stepeni u plusu, onda ce biti blata do kolena.
Pozdrav!!!

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Bok mrga!

., pa kad ju prije kupi a već ju prodaješ pred par dana si ju kupovao znam mene si pitao za cjenu jer i ja prodajem svoju a danas već prodaješ.

pa prepravite nosač za 826 od bratića jer si tražio za njega to mu je dobra cjena 5500kn to neće nigdje naći jedino ako će novu kupiti a čini mi se da je u primi sa nosačem oko 12 000kn.

Stari moj, ovaj bedak od mog bratića ti je meni rekao da mu nabavim ralicu za 826. Ja to tražim po forumu, tražim po oglasima, smetam prijateljima i vama forumašima s pitanjima, slučajno u jednoj bertiji čujem lika da bi prodal ralicu, pitam za cijenu 6500 kn ali da se kupi odmah sad jer ide na 2 mjeseca u Ukrajinu (nekakav terenski radnik) ovem bratića koji se ne javlja na mob 3 sata lik popizdi hoće otići, pogodimo se za 6000 kn jer mislim na bratića, kadli mi kaže drugi dan da ide u Primu po ralicu i da je baš na putu. Savjetujem mu da se okrene jer ju imam kod sebe, dere se na mene da neće rabljenu, kažem mu cijenu od 6 000 kn, malo razmišlja i govori da imaju popust i da bu ju dobil za 10 800 i nekaj kuna i da ide po novu.

Svinja, ili sam ja bedak??!!!! :twisted::butthead:. A ja sad imam ralicu viška, preteška mi je za PE-18, a i već sam napravio za njega jednu laganu ali za stražnje kopčanje i vućenje ralice :prayer: a ne guranje....

Sad sam u banani i prodajem da si neku lovu povratim...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
e bome si baksuz,ideš čovjeku učinit uslugu,još k tome i rođak,a ostaneš posran.....:confused:.....

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh