A
AlfaZD
Guest
Da je to taj isti stroj i ne bi rekao:scratch, kada bolje primetim detalji oko prikolica i oko traktor primetim da nije isti
Pozdravartyman:
provjeriti ću detaljno, čim odem kod ženinih u Nin
Da je to taj isti stroj i ne bi rekao:scratch, kada bolje primetim detalji oko prikolica i oko traktor primetim da nije isti
Pozdravartyman:
provjeriti ću detaljno, čim odem kod ženinih u Nin
to je ovaj, stajao je tako 15-20 godina, evo citat s stranice 344
mislim da je to taj, slikan ove jeseni, u berbi maslina
restauriran prošle godine
Bertolini od čega su ove felge koje pašu na pe 18? i ovi utezi?
to je ovaj, stajao je tako 15-20 godina, evo citat s stranice 344
mislim da je to taj, slikan ove jeseni, u berbi maslina
restauriran prošle godine
Bertolini od čega su ove felge koje pašu na pe 18? i ovi utezi?
Tak se i meni vidi :scratchOvaj ima drukčiji volan(cjev) prednji oslonac sanduka(trokut) komad haube manje, drugačije šare na stranicama nema španere...A onaj stari ni u takvon stanju da je to trebalo mjenjat (to je moje mišljenje).
Nešto ti odgovorijo več Bertolini a ja ču samo dodat.
PE 18 ti paše bilo koji uteg od TV, a i od nekih Pasqualija.
Felge ti pašu od svih malih šasija, znači svih malih traktora TV i od poneki Pasquali.
Meni je mnogo sumnjiv zadnji trap, onaj ispod prikolica, i zato mislam da to nije slicno na TV-PE.
Ovako iz aviona samo mogu da pretpostavim da prednji deo(motokultivator), ima sinhronizirani izlaz kardana.
Meni se čini, da na jednoj slici može videti - da srednji trap malo savremeniji nego na PE-18...i da ima dva kardana u srednjem trapu...i radi kao klasičan traktor, samo u obliku transportera!
mislim na onaj zarđani...
Ovaj hrđavi na sliki je vjerovatno origi Pasquali. Za njega čete težko utvrditi kakav mu je trap prednji, zadnji...koliko kardana...
Evo primjera, ovaj na sliki dole. Ovo je pasquali 940, prednji trap mu je oblika ko od PE 18 ali samo iz vani a unutra več mora bit ko serija 400 jer ima dva kardana u sredini. Volan (na zupčanik) i sredina su slični PE 18 ali sa jednim kardanom više. ima kočnice napred da se može koristit kao kultivator. Limarija- hauba drugača od TV. Da ne nabrojavam više.
Pošto sam ga video mogu samo jedno reči, da je taj model negde između PE 18 i serije 400 koja je puno suvremenija. Pošto je Pasquali mislim da je to sledeči model iza PE 18 kojeg su isto italijani napravili.
Kod covjeka gdjesam uzeo piramidu sazupcanicima od mjenjaca nalazila se bas u ovakvom modelu bio sam se obradovo posto sam tad trazio i izlazno vratilo ali mi nije pasalo od njega,taj covjek kupuje kosacice,freze i traktore pa malo popravi i proda ali nije znao koji je to model nije bilo na njemu plocica sa podatcima,bio muje sav u djelovima na kamari taj dan je ceko musteriju iz Gorazda kod Sarajeva da mu to uzme sve,na njemu je bila hauba ona cetvrtasta sa iostrim ivicama htio sam i nju da uzmem ali mi nije htio da proda valjda obeco tom covjeku,
Brane, nije garant jer je več tam godinama. imam negde slike (obične) od prije par godina i nije pomaknut s mjesta.Sumljive su mi ove dvi kante, vjerovatno za dizel ! što bi značilo da je još uvjek u pogonu