D
dalmatino
Guest
Pozdrav svima, javljam se iz Slovenije kao uvezeni član pa imao bi primedbu oko kopčanje freze uz Tomo Vinković na 4 vijke: dakle ono što je na slici kardan je 100% naopako, neki forumaši imaju pravo, a svoju tvrdnju zagovaram zato, što imam original upustvo za upotrebu ove freze, onaj zadržač koristi, da freza NE ide preduboko (najveća dubina frezanje je 18 cm to jest do sredine osovine i ništa više!), ako je zadržać obrnu na gore velika je mogučnost da se izčupa šarafe iz kućišta, njadam se, da sam objasnio iz prve ruke (original upustva)
Uploaded with ImageShack.us
Slažem se s tobom Askaj i ostalima koji tako misle. U svom prijašnjem postu napisao sam da i ja kačim frezu tako kako si ti objasnio, Grof i ostali. Napomenuo sam da je većina slika na koje sam naišao suprotna od tvog, mog mišljenja i mišljenja većine. pa sam sam sebe zapitao dali sam ja možda pogriješio. Ujedno sam našao jednu sliku svog starog kardana kojeg više ne koristim jer sam s frezom koju sam kupio prije par godina dobio i kardanski priključak koji je već bio spojen na frezu s graničnikom okrenuti prema dolje. Od tada tako ga i koristim.
Isto mi je glupo što je mazalica okrenuta prema zemlji.
[URL=http://img687.imageshack.us/
Ovaj graničnik mi izgleda kraći nego bi trebao biti, biće pukao prijašnjem vlasniku.
Inače freza mi je na PE-18 tako da kad je hidraulikom maksimalno podignem, kušište freze dođe skoro do blatobrana.
Posljednje uređivanje od moderatora: