• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
D

dalmatino

Guest
pozdrav svima-dalmatino provjeri da nije popustio remen

Pa znaš da si možda u pravu. Učinilo mi se dok sam frezao da je broj obrtaja kardana manji nego što bi trebao biti.

B

BGoran

Guest
Problem s hidraulikom. Jutros sam pošao frezati s TV PE-18.Sve radilo odlično motor, hidraulika... Nakon što sam isfrezao nekih 3000 kvadrata primjetim da mi hidraulika neće podiže frezu. Neće pa neće. Uspijem je nekako podići podižući ručicu hidraulike ubrzano nekih 10-tak puta. Podizala se polagano, takoreći u milimetrima. Ulje ne curi ništa ekstremno, mako na spolu crijeva hidraulike. Nije ga nedostajalo u rezervoaru. Provjerije sam ga prije početka rada. Nadolije san malo Hidraol 46, mada je unutra bije čini mi se 68. Ne vjerujem da je to razlog.
Čekam vaša mišljenja i savjete kako da otklonim kvar. Hvala

Isto se meni desilo sa kosačicom. Kvar je bio u klipu a ovde u BGD su mi to popravili za 10-ak Eura.
Mislim da je hod klipa bio veći od mogućeg hoda kosačice prilikom podizanja. Ne verujem da sam rešio problem dok ne uskladim hod klipa i kosačice. Time ću se svakako pozabaviti čim mi to vreme dozvoli.

Pozdrav,

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140
Isprika na kasnom odgovoru ali prije se nije moglo.
Istina što kažeš, greška je na sliki kao što si reko.

E vidiš, već par mjeseci imam novu naljepnicu ali je nisam zalijepio zbog te greške. Probat ću je prilagoditi svojoj situaciji na kontrolnoj tabli, ako uspije izvješće slijedi.

Ako imaš volje onda daj pojasni malo što i kako ti radi ono kod filtera. Vidim da ti to snadbeva grijač sa naftom pa me zanima kako. Inače pohvalno napravljeno.

Vijak što drži čašu filtera ima dovoljno dužine da stane i obujmica kroz koju mi ide nafta na grijač. Taj vijak i inače ima lufta tako da oko njega ide nafta na pumpu visokog pritiska. Tako sam prvo spojio dog nisam nabavio elektroventil, koji se može i ručno otvoriti ako zakaže elektromagnet.

Bravica je umjesto dugmeta na koji se prije palio. Lijevo ima dva položaja; grijanje pa start, desno start bez grijanja. Sve spojeno preko osigurača. Grijač je Indijski, kupio sam dva komada, prvi je već nakon 10-tak grijanja otišao u kratki spoj. Moje je mišljenje da svakako treba staviti Iskra-Kranj.

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
Problem s hidraulikom. Jutros sam pošao frezati s TV PE-18.Sve radilo odlično motor, hidraulika... Nakon što sam isfrezao nekih 3000 kvadrata primjetim da mi hidraulika neće podiže frezu. Neće pa neće. Uspijem je nekako podići podižući ručicu hidraulike ubrzano nekih 10-tak puta. Podizala se polagano, takoreći u milimetrima. Ulje ne curi ništa ekstremno, mako na spolu crijeva hidraulike. Nije ga nedostajalo u rezervoaru. Provjerije sam ga prije početka rada. Nadolije san malo Hidraol 46, mada je unutra bije čini mi se 68. Ne vjerujem da je to razlog.

pozdrav
jednom se to dogodilo i meni,neče pa neče,skakučem oko traktora,gledam,sve uredu,koja materina sad,kako ću kući,kad ono malo pogledam,vidim pukao je var koji drži lanac ispod kardana te se lanac pomaknuo skroz do traktora,gurnem lanac prema frezi,i vidi vraga diže bez problema:rolfer:možda je to i kod tebe
pozdrav
jozef

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Vijak što drži čašu filtera ima dovoljno dužine da stane i obujmica kroz koju mi ide nafta na grijač. Taj vijak i inače ima lufta tako da oko njega ide nafta na pumpu visokog pritiska. Tako sam prvo spojio dog nisam nabavio elektroventil, koji se može i ručno otvoriti ako zakaže elektromagnet.

Bravica je umjesto dugmeta na koji se prije palio. Lijevo ima dva položaja; grijanje pa start, desno start bez grijanja. Sve spojeno preko osigurača. Grijač je Indijski, kupio sam dva komada, prvi je već nakon 10-tak grijanja otišao u kratki spoj. Moje je mišljenje da svakako treba staviti Iskra-Kranj.

To ti je onda elektro magnetni ventil, on ti otvara i zatvara cjev. Jel nafta dobro curi u grijač? Tako mislim, jer nema vazduha pozadi nafte pa bi moglo to usporavat curenje.

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Pa znaš da si možda u pravu. Učinilo mi se dok sam frezao da je broj obrtaja kardana manji nego što bi trebao biti.

Mislam da ti se samo ucinilo.
Ja nevidim razlog kako je moguce da se sam od sebe smanji broj okretai kardana, jedino ako proklizi lamela, ali tako bi brzo izgorela:scratch

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Kaki sad pa remen na PE 18 nesto ste pomjesali

Ima neki seriji sa remen. Imeno punpa je direktno na radilica na motor preku remen(kao kod serije 400-500), a kod neki, u ovaj slucaj i tvoj TV pa i mog bivsi punpa je na zadnji trap.

M

mjic.micko

Guest
Ima neki seriji sa remen. Imeno punpa je direktno na radilica na motor preku remen(kao kod serije 400-500), a kod neki, u ovaj slucaj i tvoj TV pa i mog bivsi punpa je na zadnji trap.

A to imaih i kojima je pumpa naprijed kao u novijih a sad je ok izvinjavam se.

A

aronino

Guest

moj pe18 ima pumpu naprijed koja povezuje radilicu ,pumpu i alternator i ako remen malo popusti pod vecom tezinom remen proklizava pa samim tim jedva ili nikako nedize

D

dalmatino

Guest

Evo remena

Uploaded with ImageShack.us

Možda mi je remen popustio tijekom frezanja jer je zemlja nedavno izorana pa sam u par navrata naišao na veću luću i to baš onim donjim dijelom kuda ide remen, gdje se može i nategnuti ako se ne varam.

nsamanic

Član
Tu od
8 Ožu 2010
Poruka
57

postoji više stvari šta se moglo dogodit, imam dosta iskustva s tim pa da ti malo pojasnim kako otklonit kvar!

najprije probaj kad daš komandu dali se crijevo koje dolazi do cilindra napinje!!! to će bit znak da pumpa daje dovoljno da se cilindar pokrene

- ako se događa da ide sporo može bit da je zaštekana brza spojka (ako je ima)
- začepljen odušak na cilindru (jako bitno inače služi za izbacivanje ulja koje se slučajno nađe ispod klipa ako su gumice u lošem stanju), ispod klipa se nađe stlačeni zrak i zato ako je odušak začepljen zrak nema kamo i nemože podignut!!
odvrneš onaj čep na dnu cilindra i provjeriš, ako izlazi ulje gumice nevaljaju!!!!
- blokiran klip
-gumica izletila iz ležišta i klip se nemože slobodno kretati
-oštećen cilindar
-mogo bi do sutra pisat o tome probaj nešto od nekuda moramo krenut!!

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Evo remena

Uploaded with ImageShack.us

Možda mi je remen popustio tijekom frezanja jer je zemlja nedavno izorana pa sam u par navrata naišao na veću luću i to baš onim donjim dijelom kuda ide remen, gdje se može i nategnuti ako se ne varam.

Kakva ti je ovo ručka ispod filtra zraka? čemu služi kad potegneš?

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Ovo misliš, polugu.Ta poluga ide od vozača pa do ventila- razvodnika hidraulike. Služi za davanje komande razvodniku.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Dalmatino ako bude sad kad se ohladio radio tj. dizao normalno ,pumpa je krepala

B

Bagudina

Guest
Dalmatino ako bude sad kad se ohladio radio tj. dizao normalno ,pumpa je krepala

Puknuti, ako hočeš za tebe otvaram radno mjesto u servisu računalne opreme !
Baš mi treba jedan koji če govoriti; KREPALO, TREBA KUPIT NOVO :)

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140
To ti je onda elektro magnetni ventil, on ti otvara i zatvara cjev. Jel nafta dobro curi u grijač? Tako mislim, jer nema vazduha pozadi nafte pa bi moglo to usporavat curenje.

Nafta ide pod pritiskom ac-pumpe, čim počne verglanje, a elektroventil je otvoren dok grijač dobiva struju.

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Gdje se inace nalaze osigurači od tv 523 i jesu li ičim zaštičeni od vanjskih utjecaja(vode)..

Pošto imam varstroj varex 160 (ru elektrode) zanima me bili mogao ikako s njim zavariti haubu od tome jer je cila u k.... smanji obi struju dokraja (55A) i vario s elektrodom od 1,5 , pa bili mi hauba izgorili tj bili priživila ...

POZDRAV SVIM FORUMAŠIMA :scratch :)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Puknuti, ako hočeš za tebe otvaram radno mjesto u servisu računalne opreme !
Baš mi treba jedan koji če govoriti; KREPALO, TREBA KUPIT NOVO :)
Dugo mi je trebalo da shvatim da rođena FiJ-nka govori vrag ti sriću neodnia ..ja razumio odnia .

Pošto imam varstroj varex 160 (ru elektrode) zanima me bili mogao ikako s njim zavariti haubu od tome jer je cila u k.... smanji obi struju dokraja (55A) i vario s elektrodom od 1,5 , pa bili mi hauba izgorili tj bili priživila ...
Mali ..kad variš tanko s donje strane stavi komad bakra , mesinga , bronce ..
Znaći priljubi tako da taj komad lima stoji sljubljen s limom koji variš .
Dobro je da je taj lim deblji ..10 ili više mm .
Taj lim neće dozvoliti na propadne ako previše ugriješ a i dio topline će preuzeti na sebe .
I nemoj to nikome govoriti , to su tajne velikih majstora .

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
Gdje se inace nalaze osigurači od tv 523 i jesu li ičim zaštičeni od vanjskih utjecaja(vode)..

Kod mene uopšte nije zastićeno letva sa osiguračima TV818, jedino što stoji ispod instrument table, ali skoro da viri sa strane! Kisne, vlaži, praši...

pozzz joe!:mrgreen:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh