D
dalmatino
Guest
pozdrav svima-dalmatino provjeri da nije popustio remen
Pa znaš da si možda u pravu. Učinilo mi se dok sam frezao da je broj obrtaja kardana manji nego što bi trebao biti.
Problem s hidraulikom. Jutros sam pošao frezati s TV PE-18.Sve radilo odlično motor, hidraulika... Nakon što sam isfrezao nekih 3000 kvadrata primjetim da mi hidraulika neće podiže frezu. Neće pa neće. Uspijem je nekako podići podižući ručicu hidraulike ubrzano nekih 10-tak puta. Podizala se polagano, takoreći u milimetrima. Ulje ne curi ništa ekstremno, mako na spolu crijeva hidraulike. Nije ga nedostajalo u rezervoaru. Provjerije sam ga prije početka rada. Nadolije san malo Hidraol 46, mada je unutra bije čini mi se 68. Ne vjerujem da je to razlog.
Čekam vaša mišljenja i savjete kako da otklonim kvar. Hvala
Isprika na kasnom odgovoru ali prije se nije moglo.
Istina što kažeš, greška je na sliki kao što si reko.
E vidiš, već par mjeseci imam novu naljepnicu ali je nisam zalijepio zbog te greške. Probat ću je prilagoditi svojoj situaciji na kontrolnoj tabli, ako uspije izvješće slijedi.
Ako imaš volje onda daj pojasni malo što i kako ti radi ono kod filtera. Vidim da ti to snadbeva grijač sa naftom pa me zanima kako. Inače pohvalno napravljeno.
Vijak što drži čašu filtera ima dovoljno dužine da stane i obujmica kroz koju mi ide nafta na grijač. Taj vijak i inače ima lufta tako da oko njega ide nafta na pumpu visokog pritiska. Tako sam prvo spojio dog nisam nabavio elektroventil, koji se može i ručno otvoriti ako zakaže elektromagnet.
Bravica je umjesto dugmeta na koji se prije palio. Lijevo ima dva položaja; grijanje pa start, desno start bez grijanja. Sve spojeno preko osigurača. Grijač je Indijski, kupio sam dva komada, prvi je već nakon 10-tak grijanja otišao u kratki spoj. Moje je mišljenje da svakako treba staviti Iskra-Kranj.
Problem s hidraulikom. Jutros sam pošao frezati s TV PE-18.Sve radilo odlično motor, hidraulika... Nakon što sam isfrezao nekih 3000 kvadrata primjetim da mi hidraulika neće podiže frezu. Neće pa neće. Uspijem je nekako podići podižući ručicu hidraulike ubrzano nekih 10-tak puta. Podizala se polagano, takoreći u milimetrima. Ulje ne curi ništa ekstremno, mako na spolu crijeva hidraulike. Nije ga nedostajalo u rezervoaru. Provjerije sam ga prije početka rada. Nadolije san malo Hidraol 46, mada je unutra bije čini mi se 68. Ne vjerujem da je to razlog.
Vijak što drži čašu filtera ima dovoljno dužine da stane i obujmica kroz koju mi ide nafta na grijač. Taj vijak i inače ima lufta tako da oko njega ide nafta na pumpu visokog pritiska. Tako sam prvo spojio dog nisam nabavio elektroventil, koji se može i ručno otvoriti ako zakaže elektromagnet.
Bravica je umjesto dugmeta na koji se prije palio. Lijevo ima dva položaja; grijanje pa start, desno start bez grijanja. Sve spojeno preko osigurača. Grijač je Indijski, kupio sam dva komada, prvi je već nakon 10-tak grijanja otišao u kratki spoj. Moje je mišljenje da svakako treba staviti Iskra-Kranj.
Pa znaš da si možda u pravu. Učinilo mi se dok sam frezao da je broj obrtaja kardana manji nego što bi trebao biti.
Kaki sad pa remen na PE 18 nesto ste pomjesali
Ima neki seriji sa remen. Imeno punpa je direktno na radilica na motor preku remen(kao kod serije 400-500), a kod neki, u ovaj slucaj i tvoj TV pa i mog bivsi punpa je na zadnji trap.
Evo remena
Uploaded with ImageShack.us
Možda mi je remen popustio tijekom frezanja jer je zemlja nedavno izorana pa sam u par navrata naišao na veću luću i to baš onim donjim dijelom kuda ide remen, gdje se može i nategnuti ako se ne varam.
Dalmatino ako bude sad kad se ohladio radio tj. dizao normalno ,pumpa je krepalaProblem s hidraulikom. Jutros sam pošao frezati s TV PE-18.Sve radilo odlično motor, hidraulika... Nakon što sam isfrezao nekih 3000 kvadrata primjetim da mi hidraulika neće podiže frezu. Neće pa neće. Uspijem je nekako podići podižući ručicu hidraulike ubrzano nekih 10-tak puta. Podizala se polagano, takoreći u milimetrima. Ulje ne curi ništa ekstremno, mako na spolu crijeva hidraulike. Nije ga nedostajalo u rezervoaru. Provjerije sam ga prije početka rada. Nadolije san malo Hidraol 46, mada je unutra bije čini mi se 68. Ne vjerujem da je to razlog.
Dalmatino ako bude sad kad se ohladio radio tj. dizao normalno ,pumpa je krepala
To ti je onda elektro magnetni ventil, on ti otvara i zatvara cjev. Jel nafta dobro curi u grijač? Tako mislim, jer nema vazduha pozadi nafte pa bi moglo to usporavat curenje.
Dugo mi je trebalo da shvatim da rođena FiJ-nka govori vrag ti sriću neodnia ..ja razumio odnia .Puknuti, ako hočeš za tebe otvaram radno mjesto u servisu računalne opreme !
Baš mi treba jedan koji če govoriti; KREPALO, TREBA KUPIT NOVO
Mali ..kad variš tanko s donje strane stavi komad bakra , mesinga , bronce ..Pošto imam varstroj varex 160 (ru elektrode) zanima me bili mogao ikako s njim zavariti haubu od tome jer je cila u k.... smanji obi struju dokraja (55A) i vario s elektrodom od 1,5 , pa bili mi hauba izgorili tj bili priživila ...
Gdje se inace nalaze osigurači od tv 523 i jesu li ičim zaštičeni od vanjskih utjecaja(vode)..