Dečki kako najjednostavnije pripasati još jedne felge na postojeće felge na tv pe 18? htio bi na zadnjem trapu radi stabilnosti i boljeg gripa staviti još sa svake strane po jednu gumu te tražim najbolje rješenje.
Jel netko to radio? ima kakvih slika kako je izvedeno? Vidio sam neke ljude na slovenskoj "bolha" oglasniku da to imaju...
Htio bi da ostanu utezi gdje jesu, možda na utege jer su jako izbočeni ili da utege premjestim s unutarnje strane? inače dodatna felga ne nasjeda na utege nego još ima 2 cm lufta...
S TOMOM ČETRDESET..... Ali ima ikakve šanse da tomo uvati 40 km/h
Ima sanse kako ne:gitarist:
Ali kad kupis dvocilindrasa, i na njega pripases rukavce od mali tomo...
Tko skuzio skuzio:finga:
Naravno da je to bila šala, zato je kod toga i smajli.S TOMOM ČETRDESET..... Ali ima ikakve šanse da tomo uvati 40 km/h
I imam još jedno pitanje u vezi el instalacije:
(bolje pitati nego skitati)
http://www.chipoteka.hr/www_new/uploads/proizvodi/pics/2630411519.jpg
http://www.chipoteka.hr/www_new/uploads/proizvodi/pics/2630411523.jpg
na ovim linkovima su slike od stopica..pa me zanima (po važem mišljenju) dali mi odgvaraju te stopice za spajanje nekih (npr farova, štop svitala)komponenti na tomu.
te dali mi klješta sa sljedeće slike tj stranice mogu presovat te stopice na debljinu kabela 2, mm i 2,5 mm
http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=2630701850
Dečki kako najjednostavnije pripasati još jedne felge na postojeće felge na tv pe 18? htio bi na zadnjem trapu radi stabilnosti i boljeg gripa staviti još sa svake strane po jednu gumu te tražim najbolje rješenje.
Jel netko to radio? ima kakvih slika kako je izvedeno? Vidio sam neke ljude na slovenskoj "bolha" oglasniku da to imaju...
Htio bi da ostanu utezi gdje jesu, možda na utege jer su jako izbočeni ili da utege premjestim s unutarnje strane? inače dodatna felga ne nasjeda na utege nego još ima 2 cm lufta...
Ja sam ti na jednom Tomeku imao takav sistem. Prvo postojeće kotače okreneš naopako i prišrafiš ih kroz proširenja, a zatim na proširenja zašrafiš još po jedan kotač. Paše ko u kuminu.:supz: Utezi ti i ne trebaju, jer je kotač dosta težak, ali ako hočeš, možeš ih normalno montirati na vanjske kotače.Dečki kako najjednostavnije pripasati još jedne felge na postojeće felge na tv pe 18? htio bi na zadnjem trapu radi stabilnosti i boljeg gripa staviti još sa svake strane po jednu gumu te tražim najbolje rješenje.
to je ovo sto sam ja napisao,treba samo jos jedne produzetke tj distance ? znaci necu morat jos dodatno zmisljavat toplu vodu sve pase bez srama!?Ja sam ti na jednom Tomeku imao takav sistem. Prvo postojeće kotače okreneš naopako i prišrafiš ih kroz proširenja, a zatim na proširenja zašrafiš još po jedan kotač. Paše ko u kuminu.:supz:
Paše 100 %.to je ovo sto sam ja napisao,treba samo jos jedne produzetke tj distance ? znaci necu morat jos dodatno zmisljavat toplu vodu sve pase bez srama!?
struju koliko piše na ploćici a napon piše na regleru .
Struje od 50 A na više
napon od 13 ,8 na više )max 14,5V)
Po uvjetom da govorimo o instalaciji !2 V
Kako ja gledam na mom traktoru amper metar, odmah posle anlasovanja puni dosta, nekih 15A (nekad i više) ali to zavisi u kakvom je stanju akumulator. Onda posle neko vreme polako pada to punjenje prema nuli i ostaje malo u plusu cca 3A. Ako je akumulator u dobrom stanju onda on ne prima energiju i zato se i puni toliko malo, A da je loš onda bi primao puno više pa bi i amper metar pokazao puno višu amperažu.Pozdrav svima!
Neveruj pločici...
Jest da piše 50A i više...al to samo piše...neznam ni ja zašto? ali toliko piše!
Merio sam xxx puta punjenje, kod xxx auta i nikad nije išlo preko 5A...zlatna sredina oko 2-3A!
Na alternatoru piše 500W, a na anlaseru 800W...merio sam struju(skinut kabel sa bombine) dok se anlasuje...70-80A na stojadinu, a kad uporedim debljinu kablova koji ide na anlaser i alternator...hmmm nebo i zemlja!!!
I da alternator puni tih 50A...koji će nam onda ovi kućni punjači akumulatora, koji pune max 5-10A???
Pozdrav Joe!:weedman:
Nafta ide pod pritiskom ac-pumpe, čim počne verglanje, a elektroventil je otvoren dok grijač dobiva struju.
Ja sam ti na jednom Tomeku imao takav sistem. Prvo postojeće kotače okreneš naopako i prišrafiš ih kroz proširenja, a zatim na proširenja zašrafiš još po jedan kotač. Paše ko u kuminu.:supz: Utezi ti i ne trebaju, jer je kotač dosta težak, ali ako hočeš, možeš ih normalno montirati na vanjske kotače.
Sta ce ti toliko gripa i stabilnosti na PE18?
Na tvom mestu ja na to ne bi ni pomislio da uradim mom traktoru, jer puno puta se desavalo da pukne konusni, tanjirasti zubcanuk u oranju i to sa izlizane gume, sta bi bilo kad mu postavis duple gume i kad zapnes?- MORA nesto da pukne, plus kad uzmes u obzir koliko je star traktor koliko se naradio, koliko konja ima, tako da neisplati se radit to, ipak bolje da zaslafuje pri teret nego da sjebes nesto u menjacu. to ti je moje mislenje ako neko misli da gresim slobodno nek me ispravi
:supz:
stopice ženske/muške od 2,8 mm ti se koriste prilikom spajanja zvučnika - negativ pol, a 4,8 pozitiv pol, i standardne idu do 1,5 mm2 bez problema, ali ide i 2 mm2 samo se mora malo poigrati...
za instalaciju se u 90% slučajeva koriste malo veće, odnosno šire stopice, znači ove od 6,3 mm, a njima je standard oko 2 mm2 debljina žice ako se ne varam
ako već ideš kupovati u chipoteci, onda lijepo tražiš stopice muške i ženske, ovisno koje ti trebaju od 6,3 mm širine i naglasiš da ti treba za debljinu kabla kojeg želiš (jer mošeš i to birati, ima nekoliko vrsta)
što se tiće kliješta za krimpanje, nisu skupa, ali su ti čak i nepotrebna, osim ako nisi prevelika picajzla pa ne želiš da ti se zaštitna kruta plastika na stopici ne ''prežmikne'', odnosno presavije...
u auto-akustici ja stalno prilikom krimpanja stopica koristim špic-kliješta (špicange) kojima pažljivo zavinem krimpice na stopici preko kabla, lagano ih stisnem i previjem oko kabla i onda sa sjekačim kliještima lagano ''zagrizem'' odnosno pritisnem stopice za kabal, radi sigurnosti...