Pozdrav svim forumašima!!!
Evo danas sam malo radio oko tome..hehe ...danas je taj svedi dan kad je na moga tomeka stavjena teko točka na
i od elektr
ične instalacije...
Bija san u splitu i kupija: kable 5 mm2 (od kleme do željezaa),par spojnica,kabel 3 mm 2 za spojit prekidač i anlaser, te taj prekidač...(nedavno sam bija reka da san uzea bateriju od 100 Ah,ali kako došla tako ošla, tj stric koji mi živi u st bija na selu i nebi bog upalija njegovog peugeota 307 hdi i šta cu moramu je dat,ali ne đabe ...da mi je 800 kn (ja je platija 600)) nego vratimo se mi tomi.(pošto imam wv golfa 3 posudija san njegovu bateriju(75 Ah, a i izvadija san jednu od 45 Ah iz renola 4(mog starog)) i tako ja sve spojika kako triba i stavija san ovu novu bateriju .. i bogami zavergla tomo i upali iz prve nakon 1-2 sekunde... nakon dvadeset kišnih,vručih,hladnih,šporkih nečistih,vlažnih godina za tomu napokon je pošteno upalija i zasja ko pravi mali-veliki div....
Nemate pojma koji je gušt cut to verglanje i kad upali
i tako par puta palija gasija da razradin anlaser.. i stas ovu bateriju od 75 Ah moran vratit golfu. i tako --đava mi neda mira ja uzea onu od 45 As s renola 4 i zavergla i upali .ali se vidi veeeelika razlika tek upali nakon 3-4 sekunde ...
i tako san ga palija par puta... kad jedan put nece .. malo zaleti pa stane... kad ja rukon vratin malo nazad on o di se pali konopom i stisnem dugme i opet upali...sigurno zbog toga što nije ima okretaja za uvatit snagu ... i tako sam ga sad ostavio sa tim od 45 Ah..
Evo par slikica i video
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=7AT2WrRg34I[/YT]
ovo na kraju šta škljocne(kad stisnem botun) nemojte mislit da ence da upali to san samo nako(iako znan da je štetno za zdravlje tomeka) da vidite da je sve ok spojeno inace bi ga upalija al susjedi ..a bila noc...
sutra cu stavit video na kojem ga palim i ostale đinđe tj još par slika di se bolje vidi....
Ocekujem komentar od većine forumaša a najviše od gospodina grofa
Skužajte ako ima koja greška .-... hvala svim forumašima na dosadašnjoj pomoči oko ovog rada i ostalih radova ... :drinkers::drinkers: