• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Ova ručica koju si zaokružijo mi izgleda da je za kopčanje kipe tako da mislim da nije za šaltanje brzina. Onaj vijci za priključak se tako loše vidi slika da ne mogu ništa reči. Moguče je i to da je od onog pasqualija oriđi. I oni su radili transportere.

slika176480201102129809.jpg

Difi za seriju 400 i za transportere su bili jednaki.

To je zadnji mjenjač poslikat ću dad stignem.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
možda se nešto nađe kod hitnera jer i on ima ili je imao nešto slićno .

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418
to je inace soglasnika ,evo jos jedne slike one prikolice koja nije bila postavljena na forumu a na njoj mi izgleda ko da ima neku cjev jos u produzetku!?

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
e o ovim flahovima sam ja govorio,ko da na onoj prikolici nesto fali...

kada pogledamo ovu sliku i vidimo gdje je sjedalo , a na onoj je neki nastavak za teret , znaći da je ona prikolica prerađena u vućnu jer vozać nebi imao gdje sjediti .

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
e o ovim flahovima sam ja govorio,ko da na onoj prikolici nesto fali...
Na ova prikolica definitivno nesta fali.
Tesko je rec dali je ovo od transporter ili origi kardanka, pa mogli bi kolegi od BIH da nazovu da se razjasnu nama neki stvari:cry:
Ovako ja mislam da covek ova prikolica sada vuce kao obicna prikolica, ne kao kardanka, to mislam zato sto covek je nesto kemljao oko ruda:scratch
Ona rucica nije za kopcanje kipe:

Uploaded with ImageShack.us
vidi se od tu, ali nevidim poluga od ta rucica do menjaca, ko da fali ta poluga!
Uglavno PE!
Pozdrav:partyman:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Prinasao sam jedan zanimliv video koi je meni fascinirao, jako dobro radi, a bogami i jeftino bi izaslo od otpada:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=c417QjFkG-I[/YT]
i slike:

Video sam pre na forumu slike od 123ke.
Jel mi neko more rec dali bi mogao da iskoristim ovakva upravljacka glava i postojeca hidraulika od traktora,ili treba i druga punpa i rezervoara.
Ako treba i zasebna hidraulika dali bi to radilo samo sa, upravljacka glava-rezervoar-punpa ili treba i jos neki element (neki sigurnosni ventil)?

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418
danot,za ovo ti ja imam sve doma al nemam vremena sad to slagat a ni volje posto je tak hladno... treba ti servo pumpa,po mogucnosti ovakva kakva je na trecoj slici jer ona u sebi vec ima posudu za ulje ,dvije lajtunge od pumpe do volanske glave i ovakva volanska glava najveca stvar kod ovog volana je napravit nosac za tu glavu,skratit ovu polugu il pripasat od tv-a i sloziti zubcanik za kontra rotaciju jer se ta glava vrti u kontra smjer od tv-a znaci- motas lijevo a on bi iso desno,al nije to neki problem rijesit,imam vise slika od toga...
kolko znam covjek za taj komplet trazi 2000kn sto nije jako puno a ak ides sam nabavljat kostat ce te dosta jeftinije...

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
pozdrav forumaši..... evo moje šprice još nije gotova do kraja, treba poraditi na sitnim detaljima.....
pošto još radiš na detaljima evo malo drugoga mišljenja . Šprica je vjerojatno u redu za no za što je namijenjena . ne vidi se kuda idu crijeca na prednji kraj i ćemu služe . moguće da je razvod naprijed kod ruke , mislim da si malo previše čvrsto radio i da si mogao sa manje željeza a bićeti i malo nezgodno vaditi baćvu ako sve neće biti konstantno u sijeni jer će je sunce brzo uništiti i još neke sitnice koje bi je korigirao :

1. razmak je preveliki i trebalo bi ga smanjiti

2. baćva je plastićna i jako osjetljiva na udarce treba joj podnica

3. da nebi skakala bilo puna ili prazna treba je zategnuti na prazno sa gurtom

4. nadam se da imaš regulator pritiska ?

popravi što misliš i nezaboravi ofarbati pozdrav !!!

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
danot,za ovo ti ja imam sve doma al nemam vremena sad to slagat a ni volje posto je tak hladno... treba ti servo pumpa,po mogucnosti ovakva kakva je na trecoj slici jer ona u sebi vec ima posudu za ulje ,dvije lajtunge od pumpe do volanske glave i ovakva volanska glava najveca stvar kod ovog volana je napravit nosac za tu glavu,skratit ovu polugu il pripasat od tv-a i sloziti zubcanik za kontra rotaciju jer se ta glava vrti u kontra smjer od tv-a znaci- motas lijevo a on bi iso desno,al nije to neki problem rijesit,imam vise slika od toga...
kolko znam covjek za taj komplet trazi 2000kn sto nije jako puno a ak ides sam nabavljat kostat ce te dosta jeftinije...

Kazes pumpa ima posudica za ulje u sebi, izgleda mi dosta malo, koliko ulje bi uslo u nju? Jel znas tacno od koji auto su bas oni djelova na slika sta sam postao?

Ja bi jedino dao pare za 2 zupcanike, glava i pumpa , nosace i poluga odradim sam, tokara ne bih platio, mislam da bi izaslo jako jeftino.
Kad bude gotov utovarac, nejverovatnije bih trebao i servo volan, zato i mi pala ova ideja, cini mi se najednostavnije resenije. Videcu, za sad motam u glavi kao bi to sve resio...

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
ovo nije šprica za zaljevati cvijeće i nemožeš koristiti brze spojnice od vodovoda i još bez regulatora pritiska i manometra a ventili na traktoru isto trebaju biti čvršči

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418
Kazes pumpa ima posudica za ulje u sebi, izgleda mi dosta malo, koliko ulje bi uslo u nju? Jel znas tacno od koji auto su bas oni djelova na slika sta sam postao?

Ja bi jedino dao pare za 2 zupcanike, glava i pumpa , nosace i poluga odradim sam, tokara ne bih platio, mislam da bi izaslo jako jeftino.
Kad bude gotov utovarac, nejverovatnije bih trebao i servo volan, zato i mi pala ova ideja, cini mi se najednostavnije resenije. Videcu, za sad motam u glavi kao bi to sve resio...
to ti je od mercedesa 123 linije al kolko ja znam svi stariji mercedesi imaju takvu glavu volana i pumpu sa posudicom u sebi! ide ti oko 3dl unutra! mene su djelovi kostali 20eura,jedino ne mogu nigdje nac ova dva zubcanika cca fi 3 cm ...:cry:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh