• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
ovo nije šprica za zaljevati cvijeće i nemožeš koristiti brze spojnice od vodovoda i još bez regulatora pritiska i manometra a ventili na traktoru isto trebaju biti čvršči

ARNO,brze spojke moze i ostavit, tamo nema pritisak, ima manometar, a i regulatora, evo ga na sama pumpa:

Uploaded with ImageShack.us

@sinisa, jednom sam te upozorio na ono rastojanie sta je obelezao ARNO sa broj 1, gorna poluga treba bit paralelna sa dolni polugi.
@medimurec, hvala za informacije...

Posljednje uređivanje:

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Kazes pumpa ima posudica za ulje u sebi, izgleda mi dosta malo, koliko ulje bi uslo u nju? Jel znas tacno od koji auto su bas oni djelova na slika sta sam postao?

Ja bi jedino dao pare za 2 zupcanike, glava i pumpa , nosace i poluga odradim sam, tokara ne bih platio, mislam da bi izaslo jako jeftino.
Kad bude gotov utovarac, nejverovatnije bih trebao i servo volan, zato i mi pala ova ideja, cini mi se najednostavnije resenije. Videcu, za sad motam u glavi kao bi to sve resio...

Ne trebaju Ti nikakvi zubčanici(samo uhvate luft).Treba "puž" od đipa sa polugom na suprotnoj strani samo ga okreneš naopako.Poslikat ću sutra ako stignem.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
DONAT -e ne igraj se sa volanom to je opasno pogotovo ugrađivati na traktor od automobila iz razloga što automobili nemaju tolike udare kao traktor , znam da je TV radio sa pravima cilindrima i oni su pucali a ljudi stradavali gdje je i najslabiji cilindar bio jači od automobilskog prijateljski savijet

Posljednje uređivanje od moderatora:
S

siniša

Guest
ovo nije šprica za zaljevati cvijeće i nemožeš koristiti brze spojnice od vodovoda i još bez regulatora pritiska i manometra a ventili na traktoru isto trebaju biti čvršči

na ovo što ste napisali mogu vam dati informaciju da je isprobana šprica i traktor sa 100l vode na brijegu u voznom stanju a ako niste primjetili na pumpi ima regulator i manometar.što se tiće ventila radi se postolje.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
ARNO,brze spojke moze i ostavit, tamo nema pritisak, ima manometar, a i regulatora, evo ga na sama pumpa:

Uploaded with ImageShack.us

@sinisa, jednom sam te upozorio na ono rastojanie sta je obelezao ARNO sa broj 1, gorna poluga treba bit paralelna sa dolni polugi.
@medimurec, hvala za informacije...

slika stigla kasnije nisam vidio ok

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418
Ne trebaju Ti nikakvi zubčanici(samo uhvate luft).Treba "puž" od đipa sa polugom na suprotnoj strani samo ga okreneš naopako.Poslikat ću sutra ako stignem.
daj poslikaj ak nije problem!
ARNO- prijatelj ima takav volan na 731 vec godinama i sluzi ga odlicno za sad ,jos nikad nije imao problema s njim,ja vjerujem da je puno bolje sa cilindrom al puno nas si to nikad nece moc priustiti jer vrijedi ko pola traktora,pogotovo kod nas koji imamo serije pe 18 il ko ja seriju 4xx :cry:

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
DONAT -e ne igraj se sa volanom to je opasno pogotovo ugrađivati na traktor od automobila iz razloga što automobili nemaju tolike udare kao traktor , znam da je TV radio sa pravima cilindrima i oni su pucali a ljudi stradavali gdje je i najslabiji cilindar bio jači od automobilskog prijateljski savijet

Od đipa je dovoljno jak od auta ni i odmah uhvati luft.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
na ovo što ste napisali mogu vam dati informaciju da je isprobana šprica i traktor sa 100l vode na brijegu u voznom stanju a ako niste primjetili na pumpi ima regulator i manometar.što se tiće ventila radi se postolje.

ok 100 lit. mu nije previše to je u redu samo kada spominješ brijeg budi oprezan jer tomo je nezgodan u brijegu sa teretom , akada se skreće ako će ti biti sumljivo spusti prije okretanja špricu skoro do zemlje to ti je sigurnije.
regulator i manometar nisam odmah primjetio to mora biti

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
evo tri slike ovdje, ostatak cu postaviti u temi o nama....u dogledno vrijeme[/QOUTE]

krasan traktor , može na gudovaćki sajam za primjer , čestitam !!!!!!!!!!
imš li naljepnice ??

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Od đipa je dovoljno jak od auta ni i odmah uhvati luft.

@BERTOLINI, daj to dobro uslikaj, i od koji jeep tacno?
@edosoko, :supz:

731 sa 100 itara:D, pevace traktor, ja imam 100 litra sprica na 821, nikada nisam primetio nestabilnost, dok 731 je i daleko stabilniji.

Edit:
sinisa, a od cega je pumpa na ta sprica, jel od kultivatora IMT 506, pa pripasena na TV stariji prihvat, ili se varam?
Vidim vec 3 spojnice na nju!

Posljednje uređivanje:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
@BERTOLINI, daj to dobro uslikaj, i od koji jeep tacno?
@edosoko, :supz:

731 sa 100 itara:D, pevace traktor, ja imam 100 litra sprica na 821, nikada nisam primetio nestabilnost, dok 731 je i daleko stabilniji.

ako je 731 možda i neće ali ja sa svojim 822 ubrijegu i sa tako visokim težištem bi sigurno bio oprezan , a što se tiće volana prićam iz iskustva jer se dosta traktora vraćalo zbog popucanih cilindara . ne želim nikome pametovati samo bi htio da svako razmisli pa ko voli neka izvoli i neka pazi
udari su veliki kod hidroulike nema popuštanja , oštećenja se ne vide točnije dok drž drži kad pukne pukne

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418
ako je 731 možda i neće ali ja sa svojim 822 ubrijegu i sa tako visokim težištem bi sigurno bio oprezan , a što se tiće volana prićam iz iskustva jer se dosta traktora vraćalo zbog popucanih cilindara . ne želim nikome pametovati samo bi htio da svako razmisli pa ko voli neka izvoli i neka pazi
udari su veliki kod hidroulike nema popuštanja , oštećenja se ne vide točnije dok drž drži kad pukne pukne

slazem se s tobom al po mojem kod hidro originalnoga hidro volana nemas nikakvu mehanicku kontrolu nad traktorom i kad pukne lajtung il cilindar u voznji onda si nahebo,ljepse receno bjez s traktora dok jos mozes a kod ovog sevo volana on ima mehanicko upravljanje tj puz u sebi kojem samo hidraulika pomaze,tak da kad na njemu ostanes bez ulja i dalje imas mehanicki volan,jedino moraju bit dobro odradeni nosaci i ona poluga !?!

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
ne kažem da nije u redu i sam se sa tom teorijom slažem , odkaže hidroulika ostaje mehanika , ol me odmah bocnulo jedno pitanje a to je zašto onda taj princip ne koriste prima , hitner , slovenci ili možda i koriste ?? neznam ? koliko znam ugrađuju se samo sa cilindrima .

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Prihvatam svako mislenje!
Neznam dal bi glava trpila veci udari kod TV ili na mercedesa:scratch, sta bi bilo tek na mercedesa kad ide recimo 150 kmh , i upadne neki tocak u neka rupa na putu, kakav tek je taj udar, a mecku to sve izdrzi, mislam da takav udar kod TV nikada ne bi dosao.
Nisam neki strucnjak:mad:, ali ja tako razmislujem...

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
mećka udari jednom i spiozdi felgu traktor tuće stalno i ne spizdi felgu ( možda nekad prst ili ruku ako ostane u volanu ) tucka tucka dok ne na tucka

K

Kolega

Guest
pozdrav

Ja sam novi na ovofm forumu
imam traktor T V 420 i zanima me da li postoji rotaciona kosa za njega

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Ja sam novi na ovofm forumu
imam traktor T V 420 i zanima me da li postoji rotaciona kosa za njega

Pogledaj u podforumu priključci ..

otišao mi je alternator...trebat će raditi vanjski...to prepuštam kolegi koji radi mehaniku...ja ću do tad svjetla,žmigavce....

to bi mogao i sam riještiti ako znaš varit ..a na kraju i nemoraš znat varit...(ima viljaka)

jesi to samo taster spojio??? makar skidaj klemu kad ga ostavis u garazi, mani se belaja....

nisam gledao snagu alnasera na AGT 830 ali sam zapazio da ima dosta tanke glavne kablove

Cek cek tašto da skidam s kleme(šta mu može bit?)?

Koje glavne kablove jedino je tanak onaj od mase ostali su ok ??

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
mećka udari jednom i spiozdi felgu traktor tuće stalno i ne spizdi felgu ( možda nekad prst ili ruku ako ostane u volanu ) tucka tucka dok ne na tucka

OK prihvacam prijatelski savet, ostaje stari dobri mehanicki... jedino ako me neko uveri suprotno.

Cek cek tašto da skidam s kleme(šta mu može bit?)?

Mozda bi se spalio:lol:, sa struja se ne igra!

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
OK prihvacam prijatelski savet, ostaje stari dobri mehanicki... jedino ako me neko uveri suprotno.

Mozda bi se spalio:lol:, sa struja se ne igra!

pa onda se može svaki zapaliti ,...i svako auto....a sta.....mislin sve je odlicno izolirano ..jedin je bag šta nema osigurač

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh