Tomislav523
Član
- Tu od
- 30 Kol 2010
- Poruka
- 596
Tomislav, jel imaš stari dihtung?
Da imam zašto
Tomislav, jel imaš stari dihtung?
Ma problem mi je to šta mi stalno kapi na filteru... Dihtung je star i izlizan a novog sam par puta naručiva u masivi (iz kataloga) ali svaki od tih puta bi mi poslali neki manji pa mi tako kapi i kapi ... Zna li itko koji je to dihtung u katalogu ( posto hi ima više)
A jel imaš šubler (pomično mjerilo) i jel se znaš njime koristiti?
A jel se i dosjed kam dihtung sjeda izlizal :scratch
neznam baš da se može upaliti bez ljuljanja,mada nisam probavao palit sa užetom, ali znam da moj tomo 522 sa novim akumulatorom od 74 ah ne pali bez dekompresora jer nemože uopče pokrenut motor.
sto se tice paljenja na kanap
tv 700 serije sam palo na kanap jednom ili dvaput iz opklade,zaljuljas ga dva put tri put i potegnes muski i pali
Danas sam tek vidio u radioničkom priručniku da svi tomo vinkovići imaju alnaser od 2,4 kw a kod mene je 1,4kw pa je vjerojatno to razlog da nemogu upalit traktor bez dekompresora.
Danas sam tek vidio u radioničkom priručniku da svi tomo vinkovići imaju alnaser od 2,4 kw a kod mene je 1,4kw pa je vjerojatno to razlog da nemogu upalit traktor bez dekompresora.
Evo jednog aditiva za ložulje ide i u ostale dizel goriva.
View attachment 1182
View attachment 1183
na mojem 419 je isto 2.4kWU knjižici za TV 420 koji ima motor LDA 100 piše da mu je anlaser od 1,4 kW ali mislim da sam i ja negde video da imaju jači od 2,4 kW. :scratch
Nek ti pogleda neko ko ima takav traktor na anlaser šta mu piše ali mislim da tebi nešto ne valja na anlaseru.
Ovakav običajno posluži kao dodatni filter. Npr. ja ču ga montirat odmah iza rezervara ispred AC pumpe jer je onaj glavni montiran posle nje. To znači da u AC pumpu ulazi nefiltrirana nafta pa ču ga iz tog razloga ugradit.
Več sam ga nabavijo, izgleda ovako:
Nek te ne brine ono što piše filter benzina, ljevo ti je napis filter diesel.:lol:
Malo čudno to sa tim napisima izgleda jeli :scratch. Izgleda da imaju samo jednu embalažu pa preko napisa filter benzina ljepe druge naljepnice ako pakiraju za diesel. Bit če on u redu, u filteru je mrežica.
A što se tebe tiče usposobi originalni da bude kako treba i ne brini dalje. Nek se o tome brinu vlastniki serije 700 iz gore navedenog razloga.
InačeTV 420 ga imaju kod desnog kotača a stariji tipovi traktora sa lombardini rezervarom za gorivo ga imaju u rezervaru. Oni u rezervaru su malo nezgodni za promjenu jer moraš ispustit svo gorivo. Ako to smeta onda ima opcija da ga jednom vadiš i umesto njega negde ugradiš neki drugi od auta, traktora... kako ti več Bertolini reko.
Može stavit ovakav najbolji i naj jeftiniji mu je .
View attachment 1185
Kurbla za LDA motore.Nisan uspio večeras nać da poslikam uživo ali imam negdje jednu preklopnu.
View attachment 1187
View attachment 1188