• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
bok! evo da se vam malo i ja javim jer vec dugo nisam nista pisao posto imam previse posla a pre malo slobodnog vremena pa onda samo preletim preko novih postova kad stignem... !samo da vam kazem,danas kupio na otpadu oriđiđi tanjurace tj drljace za malog tomeka sa 16 doskova u perfektnom stanju,ko da nikad nisu ni radile za 350kn, jedino je boja losija al to je najmanji problem...lijep pozdrav prijateljima Grofu,Firemanpetru,Mrgi,Danot-u,jozefu i svim ostalim ljubiteljima tomeka i slicnih traktorica

Međimurec, tebi je super, u velikom trgovišću u "kovini" nemrem niš kupiti nego oni samo kupuju... a bil nutra, ima reduktora od sip samoutovarki, osovina od utovake za izradu prikolice..... a možeš samo plakati...

Vidio sam i od tomeka kardan, produženi za frezu, kućište s polomljenim kardanima....itd...

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
Arno svaka cast dobro uradjeno moglo i bolje ali ovo je daleko daleko bolje od orginala ili od onih na primi i sl kopijama tomice.........

ps krci ti reduktor kad saltas,zna i meni krciti kad nema strpljenja al treba pustati da se smiri transmisija pa onda ubaciti u brzinu,sto u radu je vrlo dosadno i zamorno cekati..

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418
Međimurec, tebi je super, u velikom trgovišću u "kovini" nemrem niš kupiti nego oni samo kupuju... a bil nutra, ima reduktora od sip samoutovarki, osovina od utovake za izradu prikolice..... a možeš samo plakati...

Vidio sam i od tomeka kardan, produženi za frezu, kućište s polomljenim kardanima....itd...

a zbog cega ne prodaju? :scratch
pa na tome bi mogli dobro zaradivati!? kod nas u prosjeku otpadno zeljezo pod sto sve ovo spada kaj si nabrojal kupuju po cca 1kn-1,2kn a prodaju po cca 4kn,sad ovisi kako se za sto mozes dogovorit i ako jos nekog tamo poznajes onda zna bit jos bolja cijena...:supz:

Z

zile

Guest
on samo na trenutak zastane i onda samo cimne i dalje sve normalno pa opet...ovaj problem je dosta ucescao u poslednje vreme

Garfild 58

Član
Tu od
31 Srp 2011
Poruka
52
Garfilde hvala na pohvali, ja sam samo dopisao kararteristike za TV 522, pošto imamo ga kući ali ostali podaci se poklapaju jer ove traktore dosta dobro poznajem uglavnom bez obzira na brojeve i tip traktora na jednocilindrične se ugrađivalo samo motore sa 18 ili21 KS u najveći večini masrke LOMBARDINI a bile su rijetke serije sa MWM motorom, neki španjolski proizvod, čitam da kupuješ TV imam ga na prodaji TV 523 ali neznam dali ti je zanimljivo nalazim se u Sloveniji

Pozdrav askaj,evo tek sada si mogu malo priuštit da napišem par riječi.Imal sam nešto radit pa nisam stigao. Gledaj zanimlivo je meni i u Sloveniji pogledat,al kaj to vrijedi kad nismo još u EU pa bi me to skuplije koštalo. Ak ti nije problem koju slikicu stavit od TV,ak niš drugo da guštam,lijep pozdrav

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Arno svaka cast dobro uradjeno moglo i bolje ali ovo je daleko daleko bolje od orginala ili od onih na primi i sl kopijama tomice.........

ps krci ti reduktor kad saltas,zna i meni krciti kad nema strpljenja al treba pustati da se smiri transmisija pa onda ubaciti u brzinu,sto u radu je vrlo dosadno i zamorno cekati..

Da potpuno se slažem sa tvoim komentarom , istina moglo je i bolje ali sa obzirom da sam bio u drugom poslu i da mi je prošlo kroz glavu da mi je dosta saginjanja kod ukljućivanja freze jednostavno sam po...... i prešao na drugi posao , napravio rućicu za ukljućivanje kardana , pospremio alat i mislio nastaviti zapoćeti posao ali mi opet prošlo kroz glavu a na drugu stranu ću se opet saginjati , e neću ....... pa sam na brzinu sklepao i drugu stranu , jedino što mogu reći da sam za sada zadovoljan , nisam još frezao da vidim kako to funkcionira u samom radu ali mislim da će i to biti OK.
Što se tiće krčanja i tu si u pravu malo lakše nebi škodilo ali to je tomo i to je normalno ipak on nema sinhrona.:rolleyess::rolleyess::rolleyess:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Još jednom. razletio mi jedan del na prijenosu, zato treban "mala i velika viljuška". obe izgladata kao potkova. takav je naslov u katalogu.
tomo vinkovič je ljetnik 73 i ima 18 KM, motor je pasqali.

bolje?

Pozdrav Darjan!
Kako ti je bilo več rečeno, pitaj u Agomehaniku Kranj. Ako ti je težko objasnit njima za koji se dio radi, imaju oni katalog pa jim reci broj.

Arno
Nemoj se ljutiti na čovjeka ako loše priča vaš jezik. Vidi se da je barem nešto probao govorit kako treba ali... ima da se još malo nauči ;) I da Arno, trebal se prvo predstaviti pa onda želje...
Inače pohvale na tvom trudu, na izboljšanju ručica. Samo ti idi i radi dalje, mislim na još koje izboljšanje.

u prethodnim postovima sam opisao problem set lamela korpa ... i rastavljanja traktora... evo par slicica i naravno problem rijesen....

Nisi nama napisal kako ste izčupali motor iz traktora?
Inače drago mi je da ste uspjeli :D

...imam problem sa menjacom. Prilikom menjanja brzina cuje se krcanje i ne moze lako da se ubaci u brzinu iako sam menjao i sajlu od kvacila i stelovao... a i u radu dolazi do trzanja kao da negde peskace zupcanik, to se javlja u skoro svim stepenima prenosa...Hvala unapred

Krčenje menjača uzrukuje loše odvajanje kvačila. Provjeri zatik, ono što je zabijeno kroz polugu kod motora. Najbolje da ga izbiješ van iz poluge pa tako provjeriš.
U unutrašnjosti je još jedan zatik kroz polugu koja fura druk ležaj, do njega se može samo ako se skine motor.
Tako prvo sve dobro provjeri, od pedale do motora. Nadam se da je tu greška inače...traktor na pola.

Onaj drugi problem- trzanje traktora u vožnji, to mi miriše na pohaban ključ u menjaču. Opet traktor na pola :madmana:

samo da vam kazem,danas kupio na otpadu oriđiđi tanjurace tj drljace za malog tomeka

...lijep pozdrav prijateljima Grofu,Firemanpetru,Mrgi,Danot-u,jozefu i svim ostalim ljubiteljima tomeka i slicnih traktorica

Pozdrav i tebi prijatelju medimurec, nek ti dobro služe tanjurače. A znam da češ ih ti posložit kako treba ;)

Zbalija!
Pozdrav prijatelju, vidim radi ti okretač i kosa. Sve sređeno i popravljeno kako treba. Vidim stalno se radi nešto kod tebe. Aj sretno ti!

Joekiki
Opa, več se nešto tokarilo na difu, priribnice... i kontalo :scratch pa podešavalo se neke visine pa da stoji taj malčer kako treba. :D Samo ti uslikaj radove jer mi je zanimljivo! Pozz "druže" :mrgreen: i sretno sa radovima!

Edosoko
Popunijo, popravijo, dopunijo si spisak traktora i njihovih značajnosti (dobrih i loših) kako treba. I pišeš savete koji su uvijek dobri!
Pozdrav tebi u Gračanicu.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Arno
Nemoj se ljutiti na čovjeka ako loše priča vaš jezik.

Pozdrav i tebi firemanpeter samo kratko , stvarno se nisam ljutio ako je to ko tako shvatio onda mu se izvinjavam jer ni ja nebi bio bolji da moram pisati na slovenskom , ali je i istina da prvi post nisam apsolutno ništa razumio :madmana::madmana::madmana:

nsamanic

Član
Tu od
8 Ožu 2010
Poruka
57
godište???

dali možda itko zna do koje godine su se proizvodili traktori modela PE-18?????

i otkad se proizvodi TV-420???

hvala

nsamanic

Član
Tu od
8 Ožu 2010
Poruka
57
problem (veliki)

Znači; nedavno frezajući uspio sam uništiti kućište mjenjača, slomila se najgornja ljeva osovina sa onim duplim zupčanikom i uz to je polomila i svoja ležišta u bloku i poklopcu, tako da je sve za smeće i neda se popravit bar kako majstori kažu!!

Pokušavam već 2 tjedna nabavit polovne dijelove (novi su preskupi) ali nikako da mi se posreći!!
možda netko zna negdje kakav traktor koji je u defektu a da mu valja kućište...
traktor je tv-521, ali kako kažu da i serija 400 i 700 odgovaraju!!!!

puno hvala unaprijed

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
Znači; nedavno frezajući uspio sam uništiti kućište mjenjača, slomila se najgornja ljeva osovina sa onim duplim zupčanikom i uz to je polomila i svoja ležišta u bloku i poklopcu, tako da je sve za smeće i neda se popravit bar kako majstori kažu!!

Pokušavam već 2 tjedna nabavit polovne dijelove (novi su preskupi) ali nikako da mi se posreći!!
možda netko zna negdje kakav traktor koji je u defektu a da mu valja kućište...
traktor je tv-521, ali kako kažu da i serija 400 i 700 odgovaraju!!!!

puno hvala unaprijed

A sta si ti to frezao? Kamenje?

tv732

Član
Tu od
28 Stu 2009
Poruka
32
Problem je rijesen pomocu krampa i pajsera...pokusali smo sa lancanim flasincugom ali nije islo samo smo ga pokidali...onda pajser i kram pa "na vagu" kada je pukao onaj lim na lameli onda smo uspjeli dohvatiti sarafe korpe na zamajcu i jedan po jedan odvrtali uz ukretanje zamajca..problem je bio u tome sto je otisao kroner na lameli pa se spojnicka zaglavila i zato se nije mogao jednostavno odvojiti..zamijenjena korpa lamela spojnicka lezajevi potisni lezaj semering ulje motora filteri amortizeri rezervoara sajle gas kvacilo pregledano ulje diferencijal mjenjac hidraulika i sad sve super rasdi jedino nismo imali vremena el instalacije ali i nisu poterbne bar za sada..pali na dugme i jos postelovani ventili tako da nema dima..traktor je 84gp a ima 2500rs..hvala svima na savjetima i pomoci

zverinicatv

Član
Tu od
30 Tra 2011
Poruka
42
pozdrav vlasnici zverinic Vinković

Molim vas za sitno pomoč može mi neko javiti kdje mogu nači na sajtu,
Spravo sa dvoju kolima sa kojom možeš sam sa vinkovičem, da vadiš stabla iz šume.
Pre nakoliko vremena je to stavio na ta forum neko iz bosne ali sada ga nema više.

Treba mi hitno i hvala za pomoč.

Hvala na pomoči več sam pronašao na sajtu.

Ko si želi pogledati je proizvođađ " LOGRITE".

Posljednje uređivanje od moderatora:

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Probao i radi ko urca.
Istoga koristim i za prenos priključaka za trktor.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
edo nije valjda da su plastične te grablje,i još prelaziš max dozvoljenu visinu :mrgreen:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
edo nije valjda da su plastične te grablje,i još prelaziš max dozvoljenu visinu :mrgreen:

max. dozvoljena visina u prometu je 4,5 metara:mrgreen:,
a na koje izboljšanje on misli ne znam ni ja :roll::roll:...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh