• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Tanjuraće su kao nove svaka čast na reparaturi , samo me zanima jedna stvar obzirom da bi to trebao nositi traktor serije 400 a kako će se ponašati njegov TRN i ČAURA obzirom na teret koji imaju te tanjuraće . Mišljenja sam da se sa time prikljućkom jako uništava sredina i mogućnost prekretanja je velika možda sam i u krivu . Ima li neko tko ima taj prikljućak da kaže svoja iskustva ?:roll:

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418
ĆELO- mene su kostale cca 450-500kn s farbom i ostalim potrosnim sitnicama...
ARNO-sredinu sigurno unistava jer je to cca 200kg al me to tako ne zabrinjava s obzirom da cijelu godinu izorem i potanjuram 3 manja vrta cca 150m2 tak da kad bi samo to radio drzala bi bar 20godina ...:roll:
Vise me zabrinjava roto kosa koja je isto oko 200kg a s njom u ovo vrijeme radim svaki tjedan il dva tak da ce ona puno vise doprinjet razj... sredine,a sto se tice prevrtanja tanjurece su za 10cm uze od roto kose koja je 120cm a s njom idem svugdje a za sad jos nije bilo problema,jos je tomica na kotacima...
Jedino kad idem kositi u gorce onda stavim iza duple kotace jer je tamo prilicno velika uzbrdica pa da nebi bilo nismo znali... :madmana:
Sto se tice serije 700 i da bi mu bilo lakse to je sigurno jer je puno jaci od ovog mojeg malisana....
Nekako me sve vise vuce da nabavim neku 7xx seriju :prayer:a ovog prodam bas zbog njegove snage... radi on super al mi dosta put fali par konjića...!?
Hvala svima na pohvalama! pozdrav

Posljednje uređivanje:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Tanjurača je za 5+, čak i tanjuri izgledaju ko novi, ljepo si je sredijo. A imaš sreče da se ovakve stvari nalaze na odpadu :D.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
dobre tanjirace svaka castt............

mom tomici pukla poluosovina opet i to ona ista od prosle godine,ponovo sa drvima i to pukla u najvecoj mogucoj strani,otac i braca vjerovatno pretovarili ali i ona je bila napukla prije tako da ide definitivno ganjc nova :D,nemam slika jer nisam bio sa njima nego sam bio na poslu,pocinje me to izludjivati velika udaljenost sume i drva a malo se tovari i ono sto se natovari ne dovuce se kuci jer pukne nesto,izgleda da ce se nesto vece kupovati samo zbog toga..............

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
I mene bi to iznerviralo da mi odpadaju kotači :evil:. Još da se to desi negde u šumi u nekom zaj.. terenu pa da se onda sam ne može izvuči. Ili još gore, da se zbog toga prevrneš...
Nemoj više varit, kupuj novu poluosovinu pa da imaš mira. Ja nebi nikad varijo, pogotovo ne ako nema onda termičke obrade.

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
nova ti je 320 kn u masivi,i još da staviš samopodesivi ležaj misli da bi bil bez brige dal bu pukla ili ne

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
ARNO, promaknuo mi je tvog rad, jednostavno al funkcionalno resenje.
A ne pricas kakav se to prikljucak sprema, vidim je prikopcan na traktoru:mrgreen:

medimurec, pa to je nova tanjiraca,odlicna, jel moze neka slika od rad, nikad je nisam video u rad:oops:

Joe, koliki bude zahvat, sretno ti dalje:supz:

Edo, o cemu se radi?
Pozdrav:partyman:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Joekiki
A čemu da se smijemo :scratch, posao ti ide dobro od ruka. Dobro mi izgleda.
Mogal si napravit kopčanje tako da se malčer može malo podešavati ljevo - desno ali vjerujem da to tebi ne treba jer mi izgleda širok, širi od traktora. Pa zato ak ti netreba nema potrebe to radit. Samo tak, to ideja a ne kritika.

Samo nastavi :supz:

Edo, kakva havarija? Strpit ču se malo pa da vidim slike.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
ARNO, promaknuo mi je tvog rad, jednostavno al funkcionalno resenje.
A ne pricas kakav se to prikljucak sprema, vidim je prikopcan na traktoru:mrgreen:
Je istina je , sprema se novi prikljućak , u stvari u samom radu toga prikjlućka sam se sjetio koliko se žderem kod ukljućivanja kardana ( saginjanja ) tesam to odlućio rješiti kratkim postupkom a onda i prestale dvije rućice i što je bitno stvar hoda:gitarist::gitarist:
A što se tiće onoga prikjlućka koji se vidi , početak gradnje bušilice za zemlju to jest rupa za stupce i sadnju voćaka:weedman::weedman::weedman:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
pozdrav narodeee

sto se tice poluosovine,definitivno ide nova narucena je treba da stigne sutra,a trebalo bi i drugu nazad promjeniti jer je i ona varena na dva mjesta :D,a to ce biti kad budem mjenjo ono vreteno spojnicko sto ide na planetar posto su se pojela najvjerovatnije 2 zuba sto je opet sve prouzrukovano stalnim izbacivanjem mjenjaca iz brzine sto je opet do sjebane osovine i kljuca u mjenjacu sto nikad da zamjenim,a opet to spojnicko je stavljeno polovno :D tako da na tomici fali par sitnica da se urade dakle do 150 evra i da bude bez zajebancije,a na njega ce se tovariti uvjek podosta makar se popolovio :D

ooooooooooooooooo joeeee pa svaka cast ode i ti u majstore,svaka cast ja sam impresioniran,moze se reci da je u fabrici pravljeno.........

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Pozdrav svima!
nemojte da se smejete...al
verujte, i meni je smešno...:lol:
Pozdrav , radovi napreduju i to je uredu imase vremena pa se radi . Smješno , i nije ako je kome neka sam proba pa više neće biti samo nastavi jedino pošto sam i sam radio bih malo prokomentirao ,: primjedba je već bila na posmak i ja se sa njom slažem , bez obzira što je i malo šira od tomice posmak ne može škoditijre je uvijek problem uz ograde i nasade i bočnog izbacivanja nikad dovoljno , bilo bi dobro napraviti a ako neće trebati neće se koristiti , samim time što se kosi uz nešto prvi dio kosilice je potrebno zaobliti to jest navariti nešto kružno ili pod 45 stupnjeva da ako dođeš do nekog stupa ili voćke da se sama izbaci a ne da direktno udara , lanac izgleda dosta jak i to je u redu iako sam pristalica sajle i u nju više vjerujem , kutija je četvrtasta što mislim da je nekvalitetnije rješenje ali obzirom da je na tomi smatram to boljim rješenjem jer će lakše raditi , noževe bi ti preporućio u obliku slova Z jer se lako vrte oko svoje osii manje zapinju jedino što mi se stvarno ne sviđa su prvi kotačići jer su uski , pod poklopcem i ne mogu se štelati na dubinu košnje , na zadnji kraj vjerojatno ide valjak a za osovinu pripaši plastićnu vodovodnu cijev tako kada se podere samo odrežeš drugi komad da ne moraš ponovo tokariti , pozdrav razmotri i radi:gitarist::gitarist::gitarist:

G

GROF

Guest
Pozdrav svima!
nemojte da se smejete...al
verujte, i meni je smešno...:lol:

., pozdrav prijatelju joekiki!., nema smija., uradak je dobar - čak odličan!, istina., malo me interesira kako će se ponašat ovi kotačići ispod poklopca., jako će ji zabacat trava, zemlja, ..., trebali bi bit sa vanjske strane., e DA i svakako puno širi da nepropadadu u livadu!!! ...

., prijatelju zbalija!, aj neka si i TI napokon prikeljil ku sličicu svoga dela sa traktorom tomom!!!., ma neka narod i svit vidi, sretno! ...

., prijatelju ARNO!., evo moram i tebe pofalit za tvoje izboljšanje - produžetke na ručicami mjenjača, reduktora i kardana., ODLIČNO!!! ...

., prijatelju medjimurec!., svakako moraš pazit sa tanjuračami dok se okrićeš na nezgodnom terenu., ALI kada se pazi ni stra., takove tanjurače sam imal i ja na mome traktoriću tomi; tv-420., a poslje sam ji predelal u tri točke sistem kopčanja za traktorić tomu tv-826.-
., tanjurače su Bosanske proizvodnje!., SRETNO SA DELOM!!! ...

., lip pozdrav svim., čitamo se, Bog!

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418
medimurec, pa to je nova tanjiraca,odlicna, jel moze neka slika od rad, nikad je nisam video u rad:oops:

prijatelju,da ti budem iskren nisam ni ja,tak da ni neznam kak ih treba postaviti da rade kak moraju!?:scratch
Grofe_hvala na upozorenju!
cim ih isprobam javim rezultate...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh