T
tuaregr10
Guest
Evo malo novih slikica od ovogodišnje sezone otave:
Vidim, radno je kod vas :!:. Vi već spremate otavu, a kod nas će tek za tjedan dana biti za kositi, ako bude dobro vrijeme .
Vidim, radno je kod vas :!:. Vi već spremate otavu, a kod nas će tek za tjedan dana biti za kositi, ako bude dobro vrijeme .
evo ako moze jedna usluga mozete li mi poslikati plugove za zagrtanje krumpira, ako vas nest zanima sto se tiče plasteničke proizvodnje tu imam iskustva mnogo!!!!!!
kad si spomenuo valjak to mi je dalo ideju, nadam se da ce pomoci, prije nekoliko mjeseci sam imao originalni malcer/tarup ili kako da ga vec nazovem.....taj prikljucak je imao samo valjak pozadi i to podesiv po visini, mislim da bi i joe mogao napraviti isto......znaci da se prikljucak na zadnjem kraju oslanja na valjak a naprijed na "topling" .....s tim sto bi morao umjesto lanaca staviti krutu vezu......
Ovaj dio ne drži vodu !!!!
Malčar nije PLUG ili neki slićan prikljućak i nikada ne smije biti krut . Lanac ili sajla mu upravo služe da malčer može plivati za traktorom ( bilo bi dobro da i kod kapčenja ima lufta da malčer može slobodno hodati i ljevo desno kao kod favorita za prekretanje sjena )a štela se tako da kada se digne na hidrouliku zadnji kraj malčera visi za nekih 15 do 20 stupnjeva u nazad ( kada se pusti na zemlju to se izgubi jer se malčer vozi na svojim kotaćima i pliva po površini a traktor ga ne pritišće ni u jednom trenutku ), a ako prvi kraj zbog nekih potreba treba biti viši u košnji tada se malo podigne na hidrouliku a vozi se na zadnjem pogonu ili valjku iako neki veliki malčeri imaju samo jedan okretni kotać na zadnjem kraju funkcija je ista
bilo bi dobro da i kod kapčenja ima lufta da malčer može slobodno hodati i ljevo desno kao kod favorita za prekretanje sjena
pa nece ni biti kruta veza :scratch ni plug nema krutu vezu, ili ja imam pogresnu zamisao o tome
i plivat ce za traktorom, eh sad jedino ako ima ostrih neravnina onda ce biti preskakanja u radu, a s obzirom da ce korsititi na povrsinama koje su nebrojeno puta orane, frezane, drljane....na razne nacine kultivirane mislim da takvih brjegova nema
a ovo na kraju sto kazes za nagib, naprijed ili nazad.....to ce stimati toplingom u kombinaciji sa visinom valjka.....
mislio sam na jednoredne sto se kopcaju na tomu
bila je i proba.....na linku
koliko je kostao mene ili musteriju?
musterija je platio 60 € uz jos neki rad na traktoru
za gorivo TV 523, tebi treba za hidrauliku? njemu treba filter :roll:
kad si spomenuo valjak to mi je dalo ideju, nadam se da ce pomoci, prije nekoliko mjeseci sam imao originalni malcer/tarup ili kako da ga vec nazovem.....taj prikljucak je imao samo valjak pozadi i to podesiv po visini, mislim da bi i joe mogao napraviti isto......znaci da se prikljucak na zadnjem kraju oslanja na valjak a naprijed na "topling" .....s tim sto bi morao umjesto lanaca staviti krutu vezu......
i ja imam samo jedan kardan (tacnije dva para "U" komada) i dva prikljucka pogonjena istim za koje mi treba razlicita duzina kardana.....kupio sam cijev presjeka "limun" ustimao duzinu za prevrtac i kad mi treba za frezu onda samo zamijenim cijevi.......evo sto cu dat pare za duzi :butthead: :weedman:
na zadnji kraj vjerojatno ide valjak a za osovinu pripaši plastićnu vodovodnu cijev tako kada se podere samo odrežeš drugi komad da ne moraš ponovo tokariti , pozdrav razmotri i radi:gitarist::gitarist::gitarist:
Pozdrav svima!
U principu kod mene je sve ravno, najveći bregovi su - kad naiđem na krtičnjake...:lol: i verovatno bi mogla ići kruta veza, ali vidim da 99% malčera se koristi sa lancima, pa reko neću puno da mudrujem
Sad si me zainteresovao! Planiran je valjak naravno, samo neznam jel tu moraju neki ležajevi, ili može bez?
Misliš na PVC vodovodnu cev, koje se se spajaju topljenjem? Jel to dovoljno jako za takvo nešto?
pozzz joe!