Pozdrav svima!
ne na vađenje nego na humke mislim kako radite??
Kod mene krompir ide u redove 70cm, tako da nagrćem sa TV sa ovim daskama ručne izrade.Može i višlji krompir od 20cm da zagrće(max 40), al može samo jednom zagrtati...
http://www.youtube.com/user/joekikinda#p/u/5/j6XzQRrFxL4
Ne izgleda loše samo oprez sa kardanom mislim da je preveliki kut pa bi kod dizanja a ne iskljućivanja moglo doći do loma , ali tu nema velike pomoći ,sretno u nastavku a kraj se nazire
:gitarist:
Bogami ...jest preveliki kut, tu negde oko 40-50cm od zemlje smem dići, posle mi je već strah, i nisam ni probao višlje - dok radi kardan!
Kad se malčer skroz digne, probao sam rukom da okrećem kardan...jest da se okreće, al sve mi je to malo šmrljavo, i nebi se usudio toliko dići u radu - nešto bi puklo...
Inače googlao sam, al nisam ništa našao oko maksimalnih kuteva kardana u radu...
Joe, a da skratiš poluosovinu za jedno 200...250mm?
Bilo bi mjesta i za kuplung, a imal bi znatno povoljniji kut kardana. Čak nebi niti malčer trebal farbati
Predlog se prihvata i uvažava!
Ako bude zvrke u radu, a sve mi se čini da hoće...ići će na skraćivanje!
Isto sam googlo, i nemogu naći taj kuplung - to jest neznam ni kako izgleda? Mislim na onaj što obrtaje prema traktoru nepriznaje?
Ako neko ima koju fotku, hvala unapred...
Bravo Joekiki. Majstore si!
Nije lako nešto napravit po svojoj glavi ali tebi to dobro ide.
Još da vidim kako si zamislijo nož. A što se tiče kardana, nemoj da te izgura u rupu na kraju parcele. Nači češ ti volje da to središ samo da se počne kosit.
Ajde, sretno u radovima, da odradiš još taj nož pa da vidimo testiranje.
hehehe...valjda me neće izgurat u rupu, to jest probaću par puta pre rupe - da vidim koliko odgura traktor, pa da nebude posle"nismo znali"...:lol:
nek kruži po parceli i neće ga nikud izgurat, a on šta ostano po kutevima parcele može i sa kosom ili trimerom pokosit
Tako da, kruženje i dorada kuteva trimerom - mi izgleda najbezbolnija varijanta, ako traktor nebude stajao kad ja hoću,,, mnogo bolja nego biti u rupi
Pa fino si ti to napravio , svaka čast , odlično za jedan " home made " kada napraviš nož , samo pažljivo ( opreza nikada dosta ) i sve će biti ok
Pozdrav
Hvala kolega, bit ću oprezan obećavam...
za pocetak... davno me nije bilo, mada pratim redovno forum
Joe, skidam kapu sa tarup-malcer!
odlicno uradjen posao!!!
Hvala kolega...
a joooj,,, pa nema te na forum?
Mnogo si u pokretu, i nema se vremena a?
Neka neka, doće i vreme oranja, i Toma u gro planu
Vidim mašina sređena, predpostavljam da je sad spreman da preore hektare i hektare...samo čeka strat!
Jedino mi bode oči akumulator, kleme, i sve što je na njoj!
Netreba koristiti akumulator za držanje alata,,,đavo nespava i čas posla bude belaja
pozzz joe!
p.s.- ništa još od izrade noževa...:madmana: