ilegalac
Član
- Tu od
- 19 Velj 2010
- Poruka
- 909
to več ima , samo si ti prespaval
http://www.njuskalo.hr/oprema-obrada-tla/roto-kosilica-160-cm-oglas-3194413
to več ima , samo si ti prespaval
Evo ima i 4 leteča noža pa arni nema love od patenta:mrgreen:
Evo ima i 4 leteča noža pa arni nema love od patenta:mrgreen:
evo je, mislim da je s tri noza
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=0QyoYvuzyHs&feature=player_embedded[/YT]
Ovo je za alena , domači rad .Ja vidim tri osovine ali ne i noževe koliko ih impo osovini , ali i ne tvrdim da ih nema sa tri
Ogromna slika mi je došla kasnije , ali na njoj su tri noža sa dva sjećiva , govorimo o broju sječiva po osovini
Ovo je za alena , domači rad .
Još netko je počeo graditi takvo kino ...
Ovo mi izgleda da radi savršeno. Ljepo je pokosijo i izrada mi se čini dobro izmišljena i realizirana. rayer:
Po meni su malčeri oni koji stoje vodoravno u odnosu na zemlju a sve drugo su "kosilice". Pravi malčeri imaju po 20 manjih "noževa" ili lanaca koji razbijaju sve pod sobom.
A kad več pričamo o tome zašto se nitko nije sjetio napravit "kosilicu" sa dvije okomita osi sa po 2 noža na svakoj? :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Možda će vam ovakvo pitanje izgledat čudno, ali ajde neka netko definira
razliku između malčera i kosilice.
Vidim različite nazive se koristi i ovdje na forumu a i po oglasnicima za prodaju.
Mislim da je ovaj kolega mislio da su malčeri oni kojima noževi stoje okomito na zemlju, a sve drugo su kosilice.
I ja osobno tako mislim, ali zbunjuje me kad vidim da ima svakakvih naziva.
Pa ajde sad, dajte tehnički opis, kako ćemo prepoznat što je kosilica a što je malčer ?
Pa ako čemo u detalje možemo raspravljat tri dana... sa ručnom kosom kosiš travu...sa roto kosom kosiš ko sa ručnom kosom i kupiš bez problema. Sa malom kosilicom opet kosiš al ti je muka pokupit ako nemaš košaru.
Mogli bi zaključit:
Kosilice su oni strojevi koji kose TRAVU kakva god ona bila...
Malčeri su oni strojevi koji usitnjavaju sve što kosilice nemogu (kukuruzovinu, zapuštena zemljišta, itd...)
A druga je stvar što mi naše traktorske rotacione kosilice upotrebljavamo i tamo gdje baš nebi trebali :supz:
Onda svi trgovci krivo prodaju a mi krivo kupujemo...
Zašto mi mislimo da kupujemo i imamo doma kosilice kad su to u principu roto malčeri.... Mislim da smo se tu negdje pogubili u nazivima...
Znači ovako:
Strižne kose i roto kose su kosilice a sve ostalo malčeri...(glupo mi je pisat roto jer se ionako okreču - rotiraju):mrgreen:rayer: