., lip pozdrav svim mojim dragim forumašima!., poseban pozdrav forumskim prijateljima!!!
., evo, kada se vodi polemika oko startanja tomice 30 ks., a problem ima moj forumski prijatelj; isalopek!., da dodam i ja ku pisanu besedu iz mog životnog iskustva.-
., ja sam imal u mom gospodarstvu novi motor od 30 ks., pa stari motor /10 godin star!/ takov od 30 ks i motor od agregata za struju ča je koristila JNA 35 ks, ALi isto dva celindra NOVI!., otprilike., DA rezoniram - zaključim, SVI odreda su tako ili slično TEŠKO palili po ladnim danima oko nule i ispod nule do minus 30., najgori start svakom motoru pa i ovom lombardiniju je valja po minusu jer nijedan baš nevoli zimu., ovaj vojni motor od 35 ks - dva celindra skoro identičan klasičnom - poljoprivredna verzija., imal je grijač za grijanje motora ko ča ima ugradjen na motoru naš uvaženi član - forumaš; firemanpeter i Aco!!!., znači, nešto slično ALI orginalno - tvornički izvedeno.-
., MOJA PORUKA prijatelju; isalopek!., opusti se i samo po gasu!!!...
., ja sam traktor sa tim motorom uvik palil ovako; ., bez dodavanja gasa i sa dekompresorom sam naprazno zaverglal - zavrtil - zastartal oko pet - šest okretaja., onda sam dodal gas - ručicu gasa na više od pola i sa dekompresorom sam ponovil vrtnju - startanje., onda sam nakon nekoliko sekundi ponovo sa gasom i dekompresorom zavrtil - zanasal motor i naglo prebacil ručicu dekompresora - motor bi upalil slatko., svako drugo paljenje, palil je bez problema., i točno!., ako bi stajal na zimi više od 7 - 8 sati ponovo je dekompresor išal u jigru!!! ..., dimil je prvi put ko i tvoj motor prijatelju isalopek! ...
., da dodam još i vo., kada sam traktor nakon vožnje u zimskim uvjetima vratil u garažu?., obavezno po gašenju motora, ručicu gasa vratil sam nazad na pol gasa., valja ste me razumili - skužili - skontali - ???! ...
., aj Bog!, čitamo se ...