• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: TOMO VINKOVIĆ

Poluga kvačila dolazi skroz do onog dekla gdje je provučena sajla.
Znam o čemu pričaš, kad si spomenuo promijeniti ćemo i zatik (nisam planirao).
Kad skinemo motor sa mjenjača mijenjat će se sljedeće:
1. korpa kvačila,
2. lamela
3. potisni ležaj (druk lager),
4. ležaj spojniče osovine,
5. semering spojniče osovine
6. i neki šuplji vijci (ne znam gdje se nalaze). Znaš ti o ćemu se radi, veli da rado oće puknut!

jedva nadjoh ovu sliku.....ova bi se mogla "podici" barem 5mm, pretpostavljam da je tvoja jos vise "propala" jer kazes da ne mozes vise zategnuti sajlu kvacila...
kad rastavis pitaj ako bude problema s necim

Točno tako više je propala.
A ako bude kakvih pitanja za vrijeme rastavljanja pitati ću, unaprijed hvala!
Makar će raditi majstor, naravno uz moju pomoć.

Posljednje uređivanje od moderatora:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Evo slika traktora i pluga od našeg forumaša belic0209!

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Evo i njegovog pitanja:

belic0209 kaže:
Poštovanje svim forumašima,gledam baš ovu raspravu o oranju i moram priznati da je i mene to dosta puta mučilo na mom tomi, tj.naštelavanje prilikom oranja(radi se o jednobraznom plugu) a više zbog toga što kod mene nitko nema toma kao šta je moj pa se nemam s kime savjetovat.Zanima me dali se itko od vas susreo s tim problemom,tu se radi o Tv-822? Isto tako me zanima dali je itko od vas upoznat s tim tipom Toma,zanimaju me vaša mišljenja o tom traktoru.Puno Hvala!

G

GROF

Guest

belic0209 kaže:
Poštovanje svim forumašima,gledam baš ovu raspravu o oranju i moram priznati da je i mene to dosta puta mučilo na mom tomi, tj.naštelavanje prilikom oranja(radi se o jednobraznom plugu) a više zbog toga što kod mene nitko nema toma kao šta je moj pa se nemam s kime savjetovat.Zanima me dali se itko od vas susreo s tim problemom,tu se radi o Tv-822? Isto tako me zanima dali je itko od vas upoznat s tim tipom Toma,zanimaju me vaša mišljenja o tom traktoru.Puno Hvala!

poštovanje novom forumašu!., vlasniku tv-822!!!

Vaš traktor; tv-822 sa rudjerini motorom je vrlo kvalitetan tip traktora., e sada, pitanje? ...koji motor?, koja godina?..., premalo ste dali općenitih podataka i karakteristika, jer takovi traktora ima oko 50 vrsta-tipova!...

...e sada oranje?., plug treba naštelat i onda samo po gasu!!!., probat ću pojasnit!., ovaj plug koji sam vidil na slici ča vam je forumaš željac stavil, crvene boje. to je bosanske proizvodnje plug /10"/- ako se ne varam, plug je kvalitetan i dobro ore. prije svakog oranja treba naštelat plug., kada plug zakvačite u tri točke /onako ko ča sam vidil na slikici/, preporuka je da stanete na ravnu podlogu, gledano odpozadi traktora, plug treba bit zakošen u livu stranu; /recimo oko 10%/., ja znam pa poriktam i bez gledanja., onaj kotačić za odredjivanje dubine., postavim od podloge /podignem ga/ za 20-25 cm., i to bi bilo to.-/kako sam i napisal., samo po gasu/...
...ma ča vam ni jasno., pitajte???., ovdeka smo da si pomožemo!
BOG!., lipi vam pozdrav, sretno sa tomicom i oranjem na proliće kada svane!., čitamo se...

p.s. ...za marfija imam veze da se besplatno prebaci u predivnu italiju., tamo ima toliko mali traktorićev, neće se vratit na ove naše prostore do ponovnog našeg rodjenja!!!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

GROF kaže:
p.s. ...za marfija imam veze da se besplatno prebaci u predivnu italiju., tamo ima toliko mali traktorićev, neće se vratit na ove naše prostore do ponovnog našeg rodjenja!!!

GROFE daj to sredi da ga prebacimo u Italiju, jer kako sam već napisao krenuo je iz Vojvodine od našeg forumaša joekiki, pa posjetio mene u Hrvatsko zagorje, a sad bi mogao da krene prema Sloveniji kod našeg forumaša firemanpeter.
Ne bih želio da i njemu napravi kakvo sranje!
Imaš ti prav on bi u Italiji bio zadovoljan, ipak naš TV vuče korijene iz Italije!!

B

belic0209

Guest

Puno hvala Grofe,hvala na lijepim željam i željom da se pomogne svaka čast jer nema takvih puno a kao što kažem tu di sam ja nema nitko ni jedan tip 800 a kamoli jos ovakav pa nemam se s kime savjetovat.Sutra cu stavit sve ostale pojedinosti jer ni ja nisam siguran u god i to.Poštovanje svima i do čitanja!

John Deere

Član
Tu od
20 Ruj 2008
Poruka
94

belic0209 kak dugo imaš to tv-a jesi imao kakvih problema jar je jedan točno takav u mome kraju i čovjek je imal dost problema najprije mu je negdje nafta puštala i bilo je dosta problema, a zatim mu je puko blok tamo gdje je prišarafani za zvono tak da zato pitam :!: :roll:

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

zbalija kaže:
GROF kaže:

GROFE daj to sredi da ga prebacimo u Italiju, jer kako sam već napisao krenuo je iz Vojvodine od našeg forumaša joekiki, pa posjetio mene u Hrvatsko zagorje, a sad bi mogao da krene prema Sloveniji kod našeg forumaša firemanpeter.
Ne bih želio da i njemu napravi kakvo sranje!
Imaš ti prav on bi u Italiji bio zadovoljan, ipak naš TV vuče korijene iz Italije!!

Sam da nepride v Slovenijo, sada nekej izboljšujem na mojem TV. Pa sm še to se mi n aj manjka...

G

GROF

Guest

...dragi moj narode!., dragi forumaši!., ma lipo vas je sve skupa za čitat!!!

kako vidim da vi volite i čitat i pisat., ma odlučil ja ponovo zapisat ku besedu!!!

...imam saznanja da bi i jedna i druga tvornica ti naši mali i "ružni" traktorića ove godine RECESIJE imala dobar proizvodni uspon., oću pisat da bi tvornica hittner ipak trebala počet izvoz u ganu., a tvornica prima u afriku!., daleko, ali ostvarivo i pofalno!., eto toliko znanja radi.-

...sad mi je palo napamet., jedna istinita zgoda ili nezgoda - priča, tvornice i ljevaonice; tomo vinković!

BILO JE TO NEGDI; 1992.GODINE!., 9-10 misec., u tvornicu se vratila iz čehoslovačke /točnije iz slovačke/ cela jedna serija traktora tome vinkovića., traktora, ali bez motora., radilo se o tome da je tvornica delala kompenzaciju sa slovačkom firmom; slavija., slavija ča je delala one dobre-loše motore., sve se svodilo na robnu razmjenu, mogli bi je tako nazvat!., mi smo dali jedan traktor bez motora za dva slavijina motora /bez traktora!/., i kako smo u ono vrime mrzili sve., pa i same sebe ..., bila je neka "stvar" u zraku izmedju ostalog da se tvornica podili na ljevaonicu i na tvornicu traktora., problem oko imena tvornice?., ki je pravi tomo vinković?., ljevaona ili tvornica???.,/KOKOŠ ILI JAJE?/., i vidi mare vraga!., u onim teškim i smišnim godinama svega i svačega., tvornica pomalo gubi svoje pravo ime., svoj brend tome vinkovića - ko ranjena košuta., i pomalo ide ime TT - tvornica traktora.,/kodmene u liki su ji zvali; tetejac, traktor tome,.../., i ča se deseilo sa slovačkom?.,/nikako da vam to napišem?/.- SAĆU!

...došla pošiljka /CELA SERIJA/ traktora, bez motora, u slovačku sa vlakom hrvatskih željeznica., na traktoru piše /na msaki haube-plastični del / tomo vinković., na limenom delu piše; tvornica traktora!., a poanta svega su papiri i onaj ki ji čita., a na papirima vlaka, otpremnicama iz tvornice, računima, carinskim deklaracijama,... svud piše tvornica traktora /u rastavljenom stanju tvornica traktora - bez motora/., papire čita, a ki drugi već SLOVAČKI CARINICI!., pitadu carinici prilikom pregleda papira svoje ljude iz tvornice u slovačkoj - slaviju., ča ste vi naručili iz yugoslavije - croacije?!., traktore ili dele tvornice-fabrike?., naravno esperti tvornice odgovaradu., pa naručili smo traktore., traktore?., e onda je došlo do pogreške., /ovi poslali neke dijelove tvornice!?/., vraćaj sve nazad odkud je došlo!!!... IMA TOGA JOŠ!...
...e moj narode!., u bjelovaru je taj dan kada su tomice - "tvornica" traktora vraćeni!., BILA JE PRAVA PARADA!., bil je pun grad traktora bez motora., a radnici tvornice, sa nekoliko ispravnih traktorića šlepali su sa željezničkog kolodvora po 4-5 traktorov, zakvačenih jednog za drugog nazad u tvornicu!., prvi dojam zbunjeni ljudi i mene, dok smo to gljedali, bilo je ko nekakova zezancija,... mačkare, parada?!..., ma da čovik nepoveruje?!... kraj priče traktora i tvornice otprilike znate!!!
ČA MI ISKEMIJAMO., TO NEMORE NORMALAN SVIT SANJAT !

BOG!., čitamo se., ima toga puno, puno!!!

M

Misel

Guest

Veoma interesantna prica o traktorima !! Lepo je imati clana koji sa vremena na vreme moze ispricati i koju pricu. Druze Prilepcanec hvala za savete , mnogo mi znace jer sam kompletni duduk sto se tice poljoprivrede. Najvazniji deo moga javljanja je da moram svima odati jednu tajnu ma koliko se vi smejali.... imeno ja, koji sam vozio trista cuda...NE ZNAM DA KRENEM SA TOMOM :lol: :lol: :oops: :oops: :scratch :scratch , JOJ ME MENI sve neke poluge i rucice ...to je trebalo videti, bruke svetske, :lol: :lol: :lol:
koliko ja znam na mom Tomi je prva desna prednja rucica :1 napred- 2 nazad-3 redukovano a druga (bliza)desna prednja rucica - poluga prednjeg menjaca ali kako idu brzine , e , moram naci nekoga da mi pokaze :roll: :roll:

samo vi cuvajte Marfija na severu, sve dok je on gore bice sve u redu. Pozdrav

Misel

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

To možemo samo mi Hrvati napravit!!
Nitko na svijetu ne zna napraviti takvu glupost kakvu znamo mi Hrvati! :oops:
Znači recesija bude pomogla Primi i Hittneru, ajde fala dragom Bogu da i to nekom koristi!! :D

P.S.
GROFE stavi još koju zanimljivu priču uvezi Tome ili kako ti veliš Tetejca :lol: :lol:

G

GROF

Guest

OĆETE PRIČU?!., pa ni problem žabu uvodu natirat!

...sa tomicom živim od 1978. gospodnje godine!., ja sam imal oko 9 godin., brzo idedu te lude godine vrag ji zel.-

kupili smo tv-418., čudo i pojam tehnike za ono vrime; volov, junac, konjev,..., železni kol, gumenjakov, sprežni kosilic, ... dopeljali moji stroj u dvorišće, niko nezna vozit, svi gljedadu ko tele u šara vrata., zovi komšije-čitaj susjede., povuci potegni,... orale su se drage, žljibe, kanjoni, ... ma ni za pisat, tamo kadi je bog! rekal laku noć, razapinjali smo strojčugu i sebe. prve pol godine ljuta pila bila je auto-traktorska škola, svi smo se uglavnom učili vozit.- sudarali smo se sa panji, kamenjem, kućami, štalami, pršćaci,... jedan dan vožnje, deset dan popravkov; uglavnom limarija, žmigavci, svetla,... e, onda smo krenuli po prelu., ja bliže kuće sa mojim prijateljima., a moja braća dalje, neki deset kilometri od kuće na ovom malom "prču"., ma sve je bolje nego pišice odit., kako se kaže kodmene u liki - jezerani.,/...BOLJE SE CIGANSKI VOZIT., NEG GOSPODSKI ODIT!.../.- ...trebalo je one brige pokosit, seno spremit i kući dopeljat., pa ori, branaj, frezaj,..., pa u prelo., ni se pitalo?., kiša, snig,... ma samo da se piči, da se ide kadi vrag svoga nima.-
...ispadali su kotači, lomili se ležaji., a zač?., pa ore se sa zakočenom ručnom kočnicom., nakon 10 sati oranja, smrdidu pakne., a ki vrag zna?., jesu pakne, djubar, il ki pali smeće?., samo odjedamput nemoreš stat., kočiš u strani a traktorić ide., ča ćeš?., skreni u brinu da nepogineš., imaš ča vidit, tromble - lipe crvene., e nisu više ni lipe ni crvene, već crne ko ugarak, zapaljene, nemoreš rukom dotaknut., pa ča je vo?... ili ima još bolje., ore se celi dan a tata zaboravi isključit šperu/iliti blokadu diferencijala/., ma ore traktorić ko pravi., samo nakon celog dana tata nemore smotat u brazdu., a volan tvrd ko kamen., ma ča je sad?., ...e jeb..., sad vidim da sam zaboravil vratit ručicu od blokade...
...idemo u kapelu po drva., treba cel dan šlajsat-vuć drva iz najdublji drag, jam, kanalov i ponorov., ozdande odkud se niki neusudi ni skonjem zać., ma mogal bi konj ili magarac noge polomit., ma nima veze mi idemo sa ovim malim čudom., zanjega ni problema., grebe tomica sa sva četiri kotačića., okrene na kotačima gume i pokida ventile., e jeb.. ti sriću odšuba dvi gume prazne., ma ni jim niš., nisu šuplje, nove zračnice, samo potrzani kompletni ventili!...
...okrićeš se u tesnobi., mislim izmedju štale, kuvarije, kuće., i eto ti sad zla., pukne sajla od kvačila., e, bože! moj zid stare kuće je moj..., daj batiće, ajmo ravnat haubu., jutra u dućan /poljoopskrba - otočac/ po nove lampe - prednja svetla.-
...ima moj susjed u ono vrime najači traktor; zetor 6911., ide krozvodu sa prikolicom od tri tone kamena., dojde u pol jeruge-vode i stade., nemore nikud., ma čovik popizdil., baca šešir, spominje sva božanstva svita., prijatelj mog oca., ali neda tomi vinkoviću ni blizu., ide on pišice-pješači kod svog brata /pol sata oda/, po zetora od neki 50 ks., 4711 zekan., on će ga povuć iz te kaljuže., dok ni gazde zekana., moj tata brzo zakvači vinkovića., brat sede na zekana, malo mu pomože i toma izvuče zekana., ma taman nato dojde tatin prijatelj i gazda zekana., e narode moj čovik se rasplaka!., pa nemogu verovat da je taj črv, prč, to gov*o izvukolo ovu moju strojčugu???...

...otprilike, tako je prolazilo svakog božjeg! dana sa mojim tomom., ma bilo leto ili zima uvik je taj i takov traktorić bil u pokretu., interesantno!., ni se smrzavala nafta, bilo je do minus 30., metar sniga., ma smo mi dica letili po snigu i vozili se na sanka, ni se propadalo., a traktor tome zavijan u snigu, ni se vidil., najprije lopatama traži po snigu kadije zatrpan?., zima lička, duge noći, prela., a uzoru treba brat sa bećari kući., ma neka se strojčić - ljuta pila malo zgrije., a vidi zla!., tolika zima, puno vode destilirane u "munjinom" akomulatoru, akomulator pukal od zime, negori ni lampica od kontakta., kako kući?., kako to malo čudo uopće upalit da se ugrije zerka pa kući iz prela?., ma bećari., rekal bi moj brat., daj samo remen od hlač., /KI IMA BOLJI, KI IMA ČVRŠĆI - MISLIM REMEN/., OMOTAJ oko onog utora kadi ide štrik, daj čok i traktorić dela!!!
...ma narode nemore se to ni verovat ča se sve dela sa tim i takovim strojem!
Prodan je 1987.godine., /sa neki 10 priključaka/., dobili dobre novčiće., traktorić je izgljedal ko bombon, oko 3000 sati rada., kod jednog starog gazde dela i dan danas., bili samo sitni kvarovi!...

narode!...BOG!!!., ma bilo je dosta i previše ovog reda., čitamo se...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

GROF kaže:
OĆETE PRIČU?!., pa ni problem žabu uvodu natirat!
Bravo GROFE , to je prica ..živjeti i proživjeti s takvim črvom
2qn72v6.gif

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

pozdrav forumasi, ja bih malo prokomentarisao ovaj traktor i plug s prethodne stranice
sto se tice motora......kao sto je neko vec pisao RUGGERINI, imali smo jedan slucaj da je covjeku zaribao taj motor, zvao nas kaze imam tomu 22 KS jeste li radili, imate li iskustva s njim? pomislimo LDA 820, nikakav problem, dijelovi imaju.....nece biti problema. Kad smo stigli kod njega neko je vec rasturio taj motor (nasli se mahalski majstori pa udri.....kao mozemo rastaviti a ovi kad dodju neka sastavljaju kako znaju :lol: ) imamo sta vidjeti, nije to onaj nas Lombardini :roll: nego RUGGERINI s dva cilindra, jedan leteci lezaj zalijepio i zgulio klipnjacu....katastrofa ziva, jos kad smo vidjeli kako su ovi fino razbacali dijelove po supi....ne zna se ni ko pije ni ko placa, otac samo kaze izvini gazda ja ti ne mogu pomoci, prvo ova situacija, zvao si mene a u medjuvremenu si skupio ove jalijase, a drugo kod nas nema dijelova za taj motor, zvali smo naseg dobavljaca dijelova i kad je otac saopstio covjeku cifru lezaja, klipnjace i jos nesto osnovnih sitnica koje su potrebne da se motor sastavi.....covjek umalo nije sjeo na guzicu, uglavnom bolje mu se isplatilo da kupi Lombardinija s jednim cilindrom
ne kazem da je to los motor ali je dosta...kako da se izrazim...."pipav", sve sam aluminium, navoje cupas kao od sale, zatim vrlo lako "otpadne" s masine :lol: , isto kao slanzi, ACME......neko je spomenuo pucanje dekla (savjetujem da napravi dodatne nosace sa strana) kod mene u selu ima jedan GOLDONI starije serije (ne znam tacno o kojem je rijec) ima slanzi motor i nosace sa strana koji su rucno radjeni

sto se tice pluga....imali smo jednom ovakav, mislim da je to taj, nov, farba nigdje nije spala... i to ne bez razloga, nema sanse da ga se podesi, ustimas ti njega (mislis da jesi) krene fino, takoreci normalno, metar-dva onda se pocne savijati horizontalni nosac i sto dalje vuces brazda sve sira.....pitam se samo dokle bi isao, mozda do iza lijeve gume :lol:
mislim da ga je otac dao za 120 KM....60€ sa toplingom

mozda bi se mogao taj nosac skratiti da se smanji moment savijanja, ili ga jednostavno pojacati (podebljati), ili jos bolje i jedno i drugo

M

maksica6

Guest

Lijep pozdrav GROFE ,e jesi me lijepo nasmijal sa ovom tvojom pricom ,daj napisi jos nesto o ovom malom crvu.........

Posljednje uređivanje:
S

strongboy

Guest

Misel kaže:
Veoma interesantna prica o traktorima !! Lepo je imati clana koji sa vremena na vreme moze ispricati i koju pricu. Druze Prilepcanec hvala za savete , mnogo mi znace jer sam kompletni duduk sto se tice poljoprivrede. Najvazniji deo moga javljanja je da moram svima odati jednu tajnu ma koliko se vi smejali.... imeno ja, koji sam vozio trista cuda...NE ZNAM DA KRENEM SA TOMOM :lol: :lol: :oops: :oops: :scratch :scratch , JOJ ME MENI sve neke poluge i rucice ...to je trebalo videti, bruke svetske, :lol: :lol: :lol:
koliko ja znam na mom Tomi je prva desna prednja rucica :1 napred- 2 nazad-3 redukovano a druga (bliza)desna prednja rucica - poluga prednjeg menjaca ali kako idu brzine , e , moram naci nekoga da mi pokaze :roll: :roll:

samo vi cuvajte Marfija na severu, sve dok je on gore bice sve u redu. Pozdrav

Misel
ma nije tesko:) naucices se:).ja svoj tomo vozim jednim prstom tako reci:).volan mu je veoma lak.ko hidraulik(osim kad drljam pa kad zelim da okrenem a ne podignem drljace ;) ).al nije tako bilo kad sam prvi put seo za volan ;) za sve je potrebno malo vremena...dok se ne priviknes.e sad procitao sam u ranijim postovima da tvoj traktor ima dva menjaca...i na prednjem i na zadnjem trapu :scratch .kod mene nije tako.kod mene je samo jedan menjac brzina,i odma pored njega redukor gde je i rikverc.al sve jedno ubaci u ustu brzinu oba diferencijala i dodaj gas:)nemoze da ne ide:).a jednom je moj traktor vozio moj teca (na makedonski tetin ;) ),i 500 metara je vozi 2 sata.namucio se i oznojio covek kao nikad do tad.a vozi celog zivota auta.al nikad nije seo za tomom, pa nije znao kako .al bez brige .naucices ;) .samo je vazno da ne odustanes.polako, strplijivo, bez zurbe i sve ce doci na svoje mesto.a te rucice koje gledas nek te ne bune.one i ne trebaju sve uvek:) vazan ti je menjac, reduktor i hidraulik.kad to naucis, lako je za kardan ;) .jer ako udjes u avionsku kabinu, tamo ima rucica i dugmica na hiljadu :lol: .al to ne znaci d amoras svaku rucicu i svako dugme da pritisnes :lol: .recimo, tu blokazu diferencijala, ja do sad u ovih 22 godina, nikad nisam ukljucio..niti sam imao potrebu.karadan isto tako.. jer nemam frezu..ukljucim je kad kad kolko da okrene(10tak minuta, u svim brzinama)kolko da se razradi....uzivaj i samo polako sve ce doci na svoje mesto.

B

belic0209

Guest

Poštovani John deere-Toma imam od 1988god i s njim nisam do sad nikad imao nikakvih problema a kao šta je edosko napisao to vam je Ruggerini dvocilindraš.Edosko je napisao za neki fuš plug od takvog toma.Meni je moj šta se tiče samog pluga super,i kad ga se dobro podesi ore super.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

ddd kaže:
Pitanje za zbaliju4 i ostale....gdje se nalazi filter hidraulike i dali ga ima moj TV-523 :?: :oops: To me malo brine što neznam za njega ako postoji.
Unaprijed zahvaljujem :)

Ddd evo slike sa tehničkog uputstav kako se izmjenjuje filtar hidraulike:

Obrisan neispravan link.

Nadam se da će slika pomoći! :D

D

ddd

Guest

Živio Zbalija.
Kako sam ja u Zagrebu a moj TVac je u južnim krajevima još nisam ništa poduzeo glede hidraulike, tako da će mi ova slika koristit, no nakon što mi nešto objasniš....znači, lajtung se odšarafi sa ovog dijela koji je na rezervoaru hidraulike, a na tom dijelu (veza lajtung rezervoar) ne vidim navoj niti utor za ključ??...kako se to odvaja od rezervoara da bi došao do filtera?

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ovde na sliki se loše vidi, ali ima navoj i utor za ključ. Vidjet češ, kad budeš pogledao na traktoru sve če ti bit jasno.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh