Pozdrav svima!
fireman - hvala...
evo one čuvene pukotine na usmerivaču zraka!
Zavaren, spreda, zguza, i još fleka sa unutrašnje strane,,,mislim da će biti dobro!
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
zbalija - predhodnih 5 - 6 stranica je neko opisao kako staviti pdf,,,vrati se pa vidi, ja isto nisam stručan...
belic - pa kvar treba tražiti, tamo gde se nešto diralo,čačkalo,popravjalo? Kažeš da je pre bilo sve u redu, a posle zamene reglera,tinjaju sijalice za ulje i punjenje! Tinjaju...to znači da su redno vezane dve sijalice, i dobijaju po 6V svaka!
Znamo da sijalica za ulje ima masu na jednom kraju, kad traktor neradi(automat za ulje provede masu na sijalicu kad nema pritiska ulja), drugi kraj je + kad ima kontakt! A kod sijalice punjenja jedan kraj ima +, i kad krene punjenje, na drugi kraj sijalice dobije isto + ,pošto su oba kraja sijalice na istom potencijalu, sijalica se gasi,,,,ali kad nema +12v sa brave,,,dobije se tačka gde su redno vezane dve sijalice za ulje i punjenje,,,znači ima masu(sa automata pritiska ulja),pa sijalica1+sijalica2,,,i treba samo +12V da dobije od reglera, i tinjaju oba( po 6V napona po sijalici)!
Ili je krivo spojen, ili neispravan regler!
Drugo neznam šta da ti kažem,,,neznam dali sam i ovo objasnio, u smislu da je shvatljivo,,,ako se i malo razumeš u elektrotehniku ,konta ćeš o čemu se radi, ako ne ,,,hmmm zovi nekog ko se razume...
Pozdrav Joe! :mrgreen: :mrgreen:
Ako nema kontakta na bravi!
Tinjaju obe sijalice,,,,da bi proverio, uradi sledeće:
-skini auto stopicu sa automata za pritisak ulja! Treba da se ugase obe sijalice!
-posle vrati stopicu na automat,,,opet tinjaju!
-skini đek(priključak,utikač) sa reglera,,,i ako se opet gase sijalice - problem je oko reglera, nije dobro spojen, što ti kaže zbalija, možda nije isti raspored priključaka, ili sam regler!
Normalno kad je dat kontakt, svega ovoga tinjanja nema!
Pozdrav Joe! :mrgreen: