• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Re: TOMO VINKOVIĆ

Što se tiče promjene ulja u volanu, ja sam to napravijo po načinu kako kaže Edosoko. Ako si stvarno puno pedantan (možda previše) možeš i skiniti deklu dole i onda sa krpom lepo sve što ostane povaditi iz dna kučišta.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav Puknuti!
Gledam sliku,,, i ne kontam šta je "zatik",,,na slici zaokruženo crvenim nema 62 ???
Jednostavno nerazumem tu reč,,,pa nemam orijentaciju!!! I Edo mi je spominjao isto...zatik :?:
Uglavnoh, hvala...mada opet ne kontam ništa! 62 mi liči na platnu, podlošku, tako nešto...
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Pozdrav Joe! :mrgreen:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

@joekiki evo puknuti je stavio sliku iz prospekta i oznacio koje zatike treba zamijeniti...mislim da ce ti biti jasnija rijec "zatik" nesto kao kajla......ima ih mnostvo na TV, to je ono sto je zakucano kroz svaku rucicu i pripadajucu joj osovinu na traktoru da se ne okrece
@puknuti u pravu si da treba pregledati tek kad skine motor, mada se na TV nerijetko desi da feroda na lameli ne bude potrosena ni do pola medjutim bude potroseno srce lamele, kroneri koji uklapaju na spojnicku.....ne znam dali u Hrvatskoj ima za kupiti samo srce ili je isto kao i kod nas, kompletna lamela :roll:

eh sad malo price na "podizanje" poluge prilikom trosenja lamele, istina, kad se lamela trosi potisna ploca na korpi "propada" tj. lamela postaje tanja i ploca se priblizava zamajcu, to za sobom povlaci podizanje capica, guranje potisnog lezaja te podizanje poluge kvacila (ove koja je izvan suhe komore)
medjutim treba uzeti u obzir trosenje samih capica, vijaka koji drze capice, zatim dijela korpe na koji se capice oslanjaju (citaj "propadanje" capica, dijela capica na koji naslanja potisni lezaj (citaj "propada" potisni lezaj), ploce potisnog lezaja....e sad kad imamo ovo silno "propadanje" cisto sumnjam da ce se poluga podizati.....eh da jos sam zaboravio cuveni zatik :lol: i on se smrvi

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Jbg ..sory ..,nije 62 nego 52 :oops:
Elasticni zatik ..evo ti ga u gornjem desnom kutu na ovom linku
Obrisan neispravan link.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

joekiki kaže:
Pozdrav svima!
Ejjj što se tiče Marfija,,, hmm ja mislim da je on već bio kod naših prijatelja u Sloveniju firemana i bateka...
fireman je već remontovao svoga tomicu,pre godinu i više,,, pa zna šta je to,verovatno mu je smetao,, pa je stigo kod mene, pa kod zbalije,,,i sad što kažete...pravac preko Jadrana i Italiju...he he he :lol: :lol: :lol: Samo nek ide...
fireman - pa ti si svetski čovek... :lol: ima te svuda po forumima, španija, portugalija...
Ta slika gde su dve Tome 420 i 731,,,da nije taj 731 sadašnji tvoj sređeni lepotan???
Pozdrav za Rebeku!

Tako brzo lete postovi da nemogu da sledim :lol:

Joe, Pa ti znaš da je g. Marfi prisutan na svakom remontu, barem pomalo. Pomalo bio i kod mene.
Ja sam bio tamo na forumu da im pokažem stroj TVejac, da budu ljudi tamo znali odakle stiže to čudo. :mrgreen:
Ta slika od dve Tome; u pravu si, mali je moj bivši a veliki moj sadašnji pre remonta odmah posle kupnje.
8)
Hvala za poz Rebeki, ona mi je super.

A zamajac(zamašnjak,vztrajnik), jest kod auta ima zubčanik na njemu, i na njega leže lamela pa korpa, gde uzubljuje anlaser,,,ali kod Tome, što ti reče Filipan, da treba tokarit, je na drugu stranu,radilice, što stavi Batek sliku, je običan zamajac, bez zubčanika, gde leže lamela!Normarno sve okretni delovi, većeg prečnika služe kao zamajac! Sve su to sručnjaci, inžinjeri smislili, i sklopili! Sve ima... zašto? -zato!

zamajac(zamašnjak,vztrajnik)
Kako ti kažeš, tako je montirano na tvom motoru od 18 KS, a na Tomi od 30 KS je kao, kako ti kažeš, na avtu. ;)

Joe, budi mi zdrav :mrgreen:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

joekiki kaže:
Pa pozdrav !!!
Zbalija - pa lepo odrađen posao...baš interesantno rešenje,sa ležajem u srednjem trapu(umesto bolcne)! Nije loše!
Aaa pa tvoj kuplung je onda mnogo lošije, od mojega :lol: pa ja mogu još terati takvog(ako ga ti još teraš), što edo reče, da bi trebao bit 5mm prema napred(kod mene)!
A zamajac(zamašnjak,vztrajnik), jest kod auta ima zubčanik na njemu, i na njega leže lamela pa korpa, gde uzubljuje anlaser,,,ali kod Tome, što ti reče Filipan, da treba tokarit, je na drugu stranu,radilice, što stavi Batek sliku, je običan zamajac, bez zubčanika, gde leže lamela!Normarno sve okretni delovi, većeg prečnika služe kao zamajac! Sve su to sručnjaci, inžinjeri smislili, i sklopili! Sve ima... zašto? -zato!
Što se tiče kuplunga(kvačila)... puknuti - ja mislim da je baš suprotno od toga što ti govoriš...kad se troši, treba zatezat, a ne popuštat! Ispravi te me ako grešim!
Edo - spominjao si reč "ZATIK",,,ne kontam, šta je to? Ako može pojasni..!
A što se tiče vađenja ulja u upravljaču,,,potpuno se slažem sa tobom,ne treba ga okretati!!!

Joekiki onaj dodatni ležaj je da rastereti bolcnu. Unutar ležaja je uprešana drugačija bolcna.
Daj ti sam tjeraj traktor sa takvim kumlugom, kad ja još tjeram svog! :lol: :lol:
Što se tiče tokarenja zamašnjaka, zamašnjak se tokari po potrebi gdje naliježe lamela kumpluga.
Jer se zna napraviti na zamašnjaku utor od trošenja lamele.
A ja sam nabrajao ozubljeni vijenac i anlaser da bi našem prijatelju u Sloveniji lakše objasnio što je zamašnjak!
Ja mislim da ide suprotno od onog što priča puknuti, ali sam si pustio mira od toga!
A da zatik je čivija kako ti kažeš.

Evo i slike što je zatik:

Obrisan neispravan link.

Mislim da će ti sad biti jasnije što je zatik.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
YES....konačno,,,znam šta je ZATIK,,,ja to zovem - elastična čivija!
Znači to su razne čivije, bolcne, koji služe protiv okretanja!
Ja sam izbio jedan,,, i kad je izašao, imao sam šta videti...u parčićima je bio, ovaj sa leva na osovini!!! A izgledao je, kao da je dobar! he he he
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
fireman - znači kod vas na tomu je kontra anlaser, ako je zamajac sa zubčanikom pored lamele?
Kod mene je napred uzubljivanje anlasera!Čovek se uči dok je živ,,,to nisam znao!
Hvala svima!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Joe pa nemožeš sve znat, za sve nas ima uvjek nešto novo. Da nema, nebi bilo interesantno.

Vidim da nas ima više sa pomalo problema oko rječi.
Zamajac, zamašnjak, zatik, čivija, bolcna...
Inače namam problema sa jezikom, ide, samo me ponekad ove stručne rječi pomalo zezaju pa mi treba malo više...
I tako sad neznam šta je capica kod kuplung. :scratch Da bi se upotrebljavale riječi iz kataloga lako bi ja to skužijo ali...
Ma dobro, snačiču se ja. A tu ste i vi, za pomoč.
Nije ni čudno da neznam sve rječi. Več se razlikuju srbski i hrvatski jezik, a kamo li slovenački. :scratch

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Joekiki evo slike iz kataloga kako izgleda zamašnjak i ozubljeni vijenac na motorima LDA 672:

Obrisan neispravan link.

Ovo što sam stavio u kvadrat je zamašnjak i ozubljeni vijenac.

Firemanpeter ovo slike što je capica.
Taj dio po katalogu se naziva pločica:

Obrisan neispravan link.

To se miješaju svi jezici ex Yu, pa treba više objašnjavati.
Bitno da si mi pomažemo i međusobno razumijemo.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

E pa hvala na objašnjenju. Ja sam tražio po katalogu, pa nisam bio siguran jeli to to. Sad mi je sve jasno.
Ima ovdje uvek nekoga da pomogne :D

A vidim imaš ti katakog u PDF u kojem ima i motor. Dali ste nama vi več neki katalog od TV 730, ali fali motor.
Ako može u jednoj prilici da se dobije, unapred zahvaljujem. Imam ja katalog od papira komplet, a onaj elektronski fale neke stvari - motor.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Nema problema za objašnjavanje!

Katalog u PDF je netko drugi stavio gore ali fali neki dijelovi traktora i cijeli motor.

A što se tiče katalog u PDF formatu nemam motor, imam isti koji je gore.
Ovaj dio sa motorom, kao i cjeli katalog imam iskopiran,
pa sam taj dio sad skenirao i stavio gore.
Naime imam problem ne znam kad skeniram kako sve staviti u jedan PDF format.
Ako tko može mi to objasniti kako pa da stavim cijeli komplet kataloga od TV 732.

Unaprijed zahvaljujem na pomoći!! :D

Posljednje uređivanje od moderatora:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Belic - pa lep ti je plug, priznajem...još ako radi,,, onda je super! Nek te služi dok je vek veka!
Imam pitanje? Naime, pošto imamo traktore tipa TV800, interesuje me stanje kod tebe, na sledećim delovima?
Kod mene je gornja bolcna na srednjem trapu- zapekla,sa gornje strane( upuštena je u rupu, pa se voda lakše zadržava,i zaribava),a i deo što služi za ugibanje traktora po neravnom terenu( velika čaura srednjeg trapa), i to mi je bilo zaribalo!
Zanima me kakva je situacija, kod tebe, što se tiče tih delova srednjeg trapa? Jer je bilo i kod drugih saTV800, sa tim problemima!
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

B

belic0209

Guest

Poštovanje Joe.Plug je super samo ga treba dobro naštimat prije oranja i sve je super.Grof mi je dao nekoliko savjeta za to tako da se nadam da ce taj postupak kraće trajati.Šta se tiče ovih djelova ja nisam imao nikakvih problema s time pošto moj tv nije puno na kiši i garažiran je.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Joekiki prije svega svaka čast na urađenom.
Vidi se da si uložio truda, znanja, pedantnosti i naravno novaca.

Ti trebaš da otvoriš privatan servis za TV, ili možda čak neku ilegalnu tvornicu (fabriku) koja sklapa Tomo Vinkoviće! :D

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

zbalija kaže:
A što se tiče katalog u PDF formatu nemam motor, imam isti koji je gore.
Ovaj dio sa motorom, kao i cjeli katalog imam iskopiran,
pa sam taj dio sad skenirao i stavio gore.
Naime imam problem ne znam kad skeniram kako sve staviti u jedan PDF format.
Ako tko može mi to objasniti kako pa da stavim cijeli komplet kataloga od TV 732.

Unaprijed zahvaljujem na pomoći!! :D

Ja bi ti rado objasnio ali nemam nikakvih iskustva sa time. :scratch
Ma ne brini, načiče se neko ko zna pa če on to da objasni. Traba samo malo da se sačeka, a do tada imamo mi kataloge na papirima. :D

Joe
Svaki dan je ljepši i bolji! :mrgreen:

B

belic0209

Guest

Svaka čast Joe,lijepo uređeno!Sve je slično kao i kod mog tv-a,samo sta ja imam 2 cilindra.Da te pitam,nedavno sam imao jedan mali problem.Radi se o ovom regleru sivom,koji je zašerafljen na masu di ulaze žice.Naime pregorio je i ja stavio novog ali onda mi kad je ključ brave izvađen lagano mi svjetli akomulator i ulje,ali lagano kao da negdje masa probija.Znas mozda u cemu je stvar? Pozdrav :D

P.S.

Pogledat cu to sutra.Stari je bio od ducatija cini mi se i bile su slova.Pozdrav!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

belic0209 kaže:
Da te pitam,nedavno sam imao jedan mali problem.Radi se o ovom regleru sivom,koji je zašerafljen na masu di ulaze žice.Naime pregorio je i ja stavio novog ali onda mi kad je ključ brave izvađen lagano mi svjetli akomulator i ulje,ali lagano kao da negdje masa probija.Znas mozda u cemu je stvar? Pozdrav :D

Ja mislim da si zamijenio žice.
Ovako imaš 2 plusa, jedan je koji ide direktno iz akumulatora (30),
a drugi plus ide preko kontakta (15).
Imaš tri izvoda iz generatora (alternatora),
Imaš jednu koja je za kontrolnu lampicu.
E ovu posljednju si sa nekom žicom najvjerojatnije zamijenio jer stari i novi regler nema iste izvode.

Daj stavi koji je regler taj novi, a koji je bio onaj stari i one oznake na njemu.

P. S.

Svi imaju slova, a ovo su oznake po DIN-u

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
fireman - hvala...
evo one čuvene pukotine na usmerivaču zraka!
Zavaren, spreda, zguza, i još fleka sa unutrašnje strane,,,mislim da će biti dobro!
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
zbalija - predhodnih 5 - 6 stranica je neko opisao kako staviti pdf,,,vrati se pa vidi, ja isto nisam stručan...
belic - pa kvar treba tražiti, tamo gde se nešto diralo,čačkalo,popravjalo? Kažeš da je pre bilo sve u redu, a posle zamene reglera,tinjaju sijalice za ulje i punjenje! Tinjaju...to znači da su redno vezane dve sijalice, i dobijaju po 6V svaka!
Znamo da sijalica za ulje ima masu na jednom kraju, kad traktor neradi(automat za ulje provede masu na sijalicu kad nema pritiska ulja), drugi kraj je + kad ima kontakt! A kod sijalice punjenja jedan kraj ima +, i kad krene punjenje, na drugi kraj sijalice dobije isto + ,pošto su oba kraja sijalice na istom potencijalu, sijalica se gasi,,,,ali kad nema +12v sa brave,,,dobije se tačka gde su redno vezane dve sijalice za ulje i punjenje,,,znači ima masu(sa automata pritiska ulja),pa sijalica1+sijalica2,,,i treba samo +12V da dobije od reglera, i tinjaju oba( po 6V napona po sijalici)!
Ili je krivo spojen, ili neispravan regler!
Drugo neznam šta da ti kažem,,,neznam dali sam i ovo objasnio, u smislu da je shvatljivo,,,ako se i malo razumeš u elektrotehniku ,konta ćeš o čemu se radi, ako ne ,,,hmmm zovi nekog ko se razume...
Pozdrav Joe! :mrgreen: :mrgreen:

Ako nema kontakta na bravi!
Tinjaju obe sijalice,,,,da bi proverio, uradi sledeće:
-skini auto stopicu sa automata za pritisak ulja! Treba da se ugase obe sijalice!
-posle vrati stopicu na automat,,,opet tinjaju!
-skini đek(priključak,utikač) sa reglera,,,i ako se opet gase sijalice - problem je oko reglera, nije dobro spojen, što ti kaže zbalija, možda nije isti raspored priključaka, ili sam regler!
Normalno kad je dat kontakt, svega ovoga tinjanja nema!

Posljednje uređivanje od moderatora:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

joekiki kaže:
Pozdrav svima!

zbalija - predhodnih 5 - 6 stranica je neko opisao kako staviti pdf,,,vrati se pa vidi, ja isto nisam stručan...

Pozdrav Joe! :mrgreen: :mrgreen:

Nijem mi problem staviti gore PDF, već neznam kako kad iskopiram da sve strane budu u jednom PDF!!
Razumiješ što me mući??

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh