• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

edosoko stvarno si pravi majstor,jesi li sve pokupio od oca ili.....?????
joekiki odlično ti ide,nadam se da će uskoro biti probna vožnja!!!!! ;)

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

hvala, pa uglavnom sve od oca i marljivim radom
@joekiki malo mi crvena boja kojom farbas izgleda tamna, ili je to u garazi pa mi se cini :blackeye

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Edosoko
Dobro radite ti i otac, vidim ima puno traktora TV kod vas pa vam vjerovatno ne fali posla, jeli? Sva sreča ako je tako, jer u ovim vramenima... :evil:

Sad smo več skupili nekoliko kataloga, ali fale nam još sve od serije 800, pa ako ko ima ja ga molim da stavi gore.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!

Danas nam je divan dan, divan dan, :gitarist: zbaliji, je rođendan, rođendan...živeo, živeo i srećan nam bio! :gitarist:
edo - he he,,,boja je baš takva, kakva je na slici!!! Ja sam veliki fan Ferraria,,,pa sam tražio takvu boju!Možda nije baš ista, bar je slična!
Lepo ti radiš,,, te remonte tomice,,,nemož ih ni brojati, kolko ste ih odradili sa ocem zadnjih mesec,dva! Ajd pa sad udri na knjige, i učenje studente! Srećno!
TOMO - hmmm,,,ništa još od probne vožnje,,,nemam vremena za tomu, radimo remont u firmu od 7h do 17h! Došli ljudi iz Končar-a ,da rasturamo generator, pa sa njima radim na ispomoć,,,kad stignem kući, nisam nizašta!Vadimo rotor iz njega (8tona),,,i kad ga izvadimo, ide u svoju domovinu, gde je i proizveden (1983godine),,,na balansiranje,,,i koje kakve radove! Tako da ga čuvajte, tamo dok bude putovao, jer bez njega nemože fabrika radit(srce fabrike)! E kad ga uputimo, za Hrvatsku,,,imat ću par dana slobodnih dok se nevrati,,,pa iskreno se nadam da ću sklopit Tomu, i probna vožnja!!! Yes! Nisam ja ko edo i njegov otac,,,njih dvoje bi ga već 10 puta generalno sredili!!!Sve pohvale za njihov rad!
Samo da nebude, kao zbalija...he he he na -2 stupnjeva, u majicu! :lol: :lol: :lol:
Ja imam TV800 a nisam sa njim dobio nikakve kataloge, a sad već imam preko 500 fotki...he he skoro ko katalog!!! Mada bi dobro bilo da se nađe i pravi katalog!
Hvala svima, za dokumente!
Pozdrav za druga ZJ!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

M

monten

Guest
toma vinkovic

pozdrav svima,
moze li mi neko pomoci?
gdje se ima kupiti novi traktor toma vinkovic,ili bar dobar rabljeni?

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

edosoko kaže:
crijeva nafte, filter nafte, micro filter nafte, filter ulja i naravno ulje......mislim da nisam nista zaboravio

Edosoko gdje se nalazi taj mikro filtar nafte?

Ja znam samo za filtar nafte koji se nalazi pored turbine hlađenja motora.

joekiki kaže:
Pozdrav svima!

Danas nam je divan dan, divan dan, :gitarist: zbaliji, je rođendan, rođendan...živeo, živeo i srećan nam bio! :gitarist:
edo - he he,,!

Samo da nebude, kao zbalija...he he he na -2 stupnjeva, u majicu! :lol: :lol: :lol:

Ja imam TV800 a nisam sa njim dobio nikakve kataloge, a sad već imam preko 500 fotki...he he skoro ko katalog!!! Mada bi dobro bilo da se nađe i pravi katalog!
Hvala svima, za dokumente!
Pozdrav za druga ZJ!

Joekiki hvala nalijepim željama i čestitci!
:drinkers: :drinkers: :partyman: :partyman:

A što se tiče probne vožnje koju sam ja napravio na -2 u majici ne bi ti preporučio jer sam se jedva izliječio,
ali nisam mogao odoljeti nisam tada mislio na kaput ili sl.!!

Ako imaš više od 500 fotki, pa to je više nego u katalogu :lol: :lol: !
Ali naravno originalni katalog bi bio od velike pomoći!

GROFE ajde ti stavi katalog od svoga "Tetejca"!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
zbalija... :partyman: :drinkers:
Zar netreba saviti ovu podlošku...protiv odvrtanja???
Ili je savijena,,,al sa druge strane, pa se nevidi???
Nemoj da ostaneš bez bolcne...he he,,, moj ujak je jednom, pri povratku sa njive ostao bez donje bolcne,,,kaže... "nepitaj kako sam stigo kući"! Psovanja je bilo...al je stigo bez oštećenjna! Ostrugao(tokario) drugu bolcnu, montirao, i teraj dalje...
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
he he...znam...nema probne vožnje bez kaputa!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: toma vinkovic

Ajde napiši odakle si, kakvog TV planiraš kupiti!

Novog imaš za kupiti u Bjelovaru u tvornici traktor koja se sad naziva "Prima".

Broj telefona tvornice "Prima traktori"

- uprava:............................(043) / 242 403
- telefaks: ..........................(043) / 242 077
- traktori- rezervni dijelovi:......(043) / 241 029
- traktori- gotovi proizvodi:......(043) / 241 024
- komercijala:......................(043) / 243 471
- ured:...............................(043) / 243 472

Ima i tvornica Hittner u Bjelovari koja proizvodi nešto slične traktore, a u stvati isto TV sa malim promjenam

Referent prodaje:...... (043) 244 230

Pozdrav zbalija

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

@Joekiki pa naravno da treba osigurati maticu od odpuštanja.
Ova podložna pločica zlatno žute boje ispod matice (ispod tvoje zelene strelice) je osigurač od odpuštanja matice.
Savijena je sa druge strane, ako treba poslikam i stavim gore!
To su bolcne drugačijeg tipa (nisu standardne dimenzije jer je ležište poderano, znači većeg su nazivnog prometa), koje proizvodi Agrotehnika i stavlja ih gore kad reparira sredinu,
znači te bolcne koje proizvodi g. Filipan u svojoj firmi!

A što se tiče vožnje bez bolcne bilo je nekoliko puta,
svaki put sretno došao kući,
ali naravno otkopčam priključak i ostavim ga gdje ispade bolcna!

Posljednje uređivanje od moderatora:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

@joekiki nismo stari i ja pedantni kao ti :oops: sto se tice boje nekako smo uganjali jednu crvenu koja vuce malo na Maranelli rosso, mislim da je broj 120
@zbalija micro filter ide izmedju rezervoara i AC pumpe, sprjecava ulazak smeca u AC pumpu od cega stradaju ventili na pumpi, stavlja se na crijevo, kao na autima, uglavnom ih imaju benzinci, postoje iz naftu, za benzin su gusci....
koliko vidim ugradili su cepove (bolcne) od serije 800, s njim nikad nije bilo problema u smislu odvrtanja i ispadanja jer su konusno obradjeni, konus puno bolje drzi od cilindricnog klina

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Hvala za informaciju za mikrofilter!
To ugrađujete naknadno, ili sam u krivu?
Nisam još ni jednog TV vidi sa tim filterom, ali znam o čemu pričaš!

To je taj filtar jeli??:

Obrisan neispravan link.

A što se tiše čepova (bocljina),
nisu od serije 800, ali sliče na njih malo su većeg promjera od njih i naravno konusni su!
Te čepove izrađje majstor koji mi je servisitao traktor!

G

GROF

Guest

poštovanje vridnim forumašima svih profila i kalibra!

...ča da vam pišem?., razno razne literature, slikica, slika,... imam od traktora tomeka., neke slikice sam stavil /NEKE?., MISLIM OKO 1000 KOMADA SLIKICA/., prospekata., ma imam svega., ča sam mogal to sam preko moji "administratora" prikeljil na forum., ove knjižice za rukovanje i održavanje traktora, kataloge rezervnih dijelova,... ma imam ji dosta., ali kako sam već po nekoliko puti pisal., pisat ću ponovo., narode moj ja vam dolazim iz like, problem sa mrežom ADSEL., ovo ča je sada., to je sporo do boli - bol boli., kompijutere nevolim., tako ono malo ča moram znat zbog posla, to i znam., a to surfanje, prebacivanje, slanje, full-dupleks-veze, ovo i ono., ma ja to neznam jer sam iz one starije generacije... bla,bla,bla,... neznam kako da to iz običnih knjiga-papira prebacim na forum!???...

...a pišete o traktorići i tako o svemu pomalo., pa ja bi mogal pisat i pripovidat o timi "strojčugami" tri dana i noći bez prestanka., samo uz rakijicu i kaficu!., ...sa vinkovići smo delali sve i svašta, od prela i poljoprivredne rabote, do vožnje mrtvacov., ma sve osim u svadbu sa vinkovići nismo išli., mada je bilo par luzera i "mankija" poput mene /nas 4/ ki smo rekli ko omladinci titine jugoslavije!., da kada se budemo ženili?., imat ćemo svadbu sa tomicami., oću pisat., vozićemo svate sa tomicami na prikolicami i koli!..., ali jedino to nismo napravili jer nije obitelj od žen dala!...
...znači!; prela, rodjendani, ispravci u "jna", barenje curic i vožnja /pogotovo gradski curic/., ma vinkovići su nekako bili ko "bugiji" danas, /mislim na one motore na četri kotača/..., pa smo i mrtvace vozili na sahranami..., tako da., ma ni za pisat..., slike su ko od onoga filma srpskoga, mislim da se zove; ...maratonci trče poslednji krug!...

...a pišete za one čepe - BOLJCINE iz sredine., kad ispadedu u oranju???., pa mi smo onda koristili drenove drvene kljine!..., i samo piči kući na remont., pa nazad završit posal!..., a znal se i kardančić polomit!...

...edo i joki..., ma svaka čast na obavljeni remonti!., zakon ste., ma šteta, stvarno šteta ča niste meni bliže!...
bog!., narode moj., čitamo se...

zoran frenki

Član
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
78

Zdravo forumasi,pozdrav iz Srbije nije me bilo neko vreme a sada evome.Sve cestitke za forum super je .Teme o kojima pisete su uvek aktuelne nisu nasi traktori savrseni ali se kaze koliko para toliko i muzika.No ja sam se javljao za pomoc u vezi hidraulike.Imam Tomu sa hidraulicnom upravljackom glavom,i sad imam tu mali problem u hidraulicnoj glavi pri vrhu gde se spaja glava i upravljac [unutar glave ] ima jedna prstenasta gumica koja mi pusta ulje,isto toulje ide uz cev upraljaca i izlazi u samom vrhu upravljaca.Molim vas dragi moji prijatelji da mi kazete oznaku te gumice odnosno njene dimenzije da bih mogao da je pronadjem.Pozdrav od Zorana Leskovac.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

GROF kaže:
...znači!; prela, rodjendani, ispravci u "jna", barenje curic i vožnja /pogotovo gradski curic/., ma vinkovići su nekako bili ko "bugiji" danas, /mislim na one motore na četri kotača/..., pa smo i mrtvace vozili na sahranami...,

E grofe, ti nisi grof, ti si car nad carevima, kako sam se ismijao, jao,..... E mladosti ludosti, a? I mi smo svašta radili, i znali ''zaboravit'' di smo ostavili traktor al mrtvace vozili još nismo

Hm, a ovo o barenju :prayer: :prayer: :prayer: ......

G

GROF

Guest

zoran frenki kaže:
...koliko para toliko i muzika.No ja sam se javljao za pomoc u vezi hidraulike.Imam Tomu sa hidraulicnom upravljackom glavom,i sad imam tu mali problem u hidraulicnoj glavi pri vrhu gde se spaja glava i upravljac [unutar glave ] ima jedna prstenasta gumica koja mi pusta ulje,isto toulje ide uz cev upraljaca i izlazi u samom vrhu upravljaca.Molim vas dragi moji prijatelji da mi kazete oznaku te gumice odnosno njene dimenzije da bih mogao da je pronadjem.Pozdrav od Zorana Leskovac.
POŠTOVANJE I POZDRAV ZORANU U SRBIJU!
... moja preporuka da se javiš mom prijatelju u agro-servis filipan u bjelovaru., gospodinu i majstoru nad majstorima po pitanju tih gumica, općenito servisa traktora tome!., na mobi; 099/6846719., budi fer i korektan preko mobija., reci mu da sam ga pozdravil i zamoli ga za pojašnjenje!., /pozovi se na moju malenkost., reci mu da sma te preporučil/., ako se odma ne javi čovik., vjeruj dela ko crnac u rudniku., zamazan je od glave do pete., tako jednostavno nemore uvik i odma da se javi na mobi zbog zamazanog posla., pa sav zna bit od masti i ulja!
SRETNO TI!., javi se kako je prošal savjet maestra za tomeke., slobodno napiši iskreno!., dali je bil fin ili je bil goropadan., tako da znamo da ga ili falimo., ili kudimo!...

...petre!., a mi., moja lička - jezeranska družina., pa i mi smo znali tomeke tražit., ali ne ča smo pijani bili., ma znali smo prelit dokasno u noć - jutro., treba ić kući iz prela, a tomica zavijan u metru sniga., vani temperatura; minus 20-30 stupnjava., kako kad., misečina ko dan., a mi luzeri šećemo po snigu ko po ledu., tome zatrpan do "ušiju!., ajde uzmi lopatu i prebaci rpu sniga da se najde pod snigom., to smo ubuduće rešavali sa auspusi!., svi su uglavnom bili zašvasani da štrljidu u nebo ko na imtei ili zetori., tako smo ji barem lakše nalazili u vijavici i snigu!!!., a cuga., a i cuge je bilo., vrag je zel., ko vode..., jedna malo., tri previše!...

bog!., sretno vam., čitamo se...

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

zbalija kaže:
Hvala za informaciju za mikrofilter!
To ugrađujete naknadno, ili sam u krivu?
Nisam još ni jednog TV vidi sa tim filterom, ali znam o čemu pričaš!

To je taj filtar jeli??:

eh da to je taj filter, ima se kupiti skoro na svakoj benzinskoj pumpi, naknadno se ugradjuje, ne dolazi serijski na TV
ako budes kupovao trazi za naftu, on u sebi ima kao mrezicu, dok je kod benzinskog papir....(vidi se s vana)
zbalija kaže:
A što se tiše čepova (bocljina),
nisu od serije 800, ali sliče na njih malo su većeg promjera od njih i naravno konusni su!
Te čepove izrađje majstor koji mi je servisitao traktor!
badam se samo da su napravljeni od kvalitetnog materijala, znam veliki broj pionirskih pokusaja pravljenja pravljenja tih cepova koju su se potrosili za godinu

zbalija molio bih te da stavis jos slika srednjeg trapa, iskljucivo da se vide bolcni......zanima me dodatak koji si spomenuo na gornjem bolcnu, ako mozes to uslikaj sa strane kako bih stekao predstavu o dimenzijama

M

maksica6

Guest

joekiki kaže:
Pozdrav svima!
zbalija... :partyman: :drinkers:
Zar netreba saviti ovu podlošku...protiv odvrtanja???
Ili je savijena,,,al sa druge strane, pa se nevidi???
Nemoj da ostaneš bez bolcne...he he,,, moj ujak je jednom, pri povratku sa njive ostao bez donje bolcne,,,kaže... "nepitaj kako sam stigo kući"! Psovanja je bilo...al je stigo bez oštećenjna! Ostrugao(tokario) drugu bolcnu, montirao, i teraj dalje...
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
he he...znam...nema probne vožnje bez kaputa!
Evo mislio je na ovu podlosku.
Obrisan neispravan link.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
maksica6 kaže:
Evo mislio je na ovu podlosku.
Obrisan neispravan link.

Maksica6 upravu si, Joe jemislio natakve pločice!

Ta podloška koju ti držiš u ruci je na tvorničkim čepovima na traktorima serije 400, 500 i 700.
Takve podloške sam ja imao prije remonta sredine.

Sad su matice osigurane ovako:

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Kod mene je riječ o sasvim drugačijem čepu, pločici i matici.
Čep gornji i donji kod mojeg traktora se sad razlikuju, matice su iste i pritežu se ključem (znači matice su šesterokutne), e da sad dolaze konačno na red podloške: puno su deblje, zlatno žute boje su konusnog su oblika , konusna strana je okrenuta prema sredini (na šasiju traktora), a ravna površina na maticu. Matice su osigurane tako da je pločica zavrnuta na maticu (ako netko zna kako su matice na kotačima SIP okretača sijena osigurane, tada mu je sve jasno)!

edosoko kaže:
zbalija molio bih te da stavis jos slika srednjeg trapa, iskljucivo da se vide bolcni......zanima me dodatak koji si spomenuo na gornjem bolcnu, ako mozes to uslikaj sa strane kako bih stekao predstavu o dimenzijama

Edosko evo upravo sam slikao gornji ćep.

Znači traktori tvornički imaju samo jedan ležaj (lager) na čepovima, moj sad poslije reparature sredine na dornjem čepu ima dva ležaja.
Gdje se nalazi brončana piksa sad imam igličasti ležaj isto kao i stariji tipovi TV.
Drugi ležaj se nalazi na gornjem dijelu sredine, a za taj ležaj je navareno dodatno kućište.
Ja mislim da je prvo montiran čep, pa poslije uprešan ležaj, čep viri izvan ležaja i na kraju sa gornje strane je osiguran sa «zeger» prstenom.
Ukratko gornji čep ne troši sredinu kao tvornički već se okreče na dva ležaja.
Ne znam kako izgleda cijeli ležaj jer nije imao ni jednog u kombiju, a kod mene je donio cijelu sredinu sklopljenu!

Slike čepa:

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Ovako itgleda donji čep, nešto sličnije kao na TV serije 800, sam što je veča nazivna mjera!

Slika:

Obrisan neispravan link.

Nažalost nema pomičnog mjerila :( da ti izmjerim širinu gornjeg ležaja i čepa koji je u ležaju!

Ako nešto nije jasno pitaj, možeš i preko MSN, brže odgovorim!

Slikat su malo lošije
jer imam lošu kameru na mobitelu, a digitalni aparat nažalost nemam!

Posljednje uređivanje od moderatora:
M

Misel

Guest

Pozdrav svima,

Opet ja sa jednim pitanjem :scratch Imeno, ipak sam resio da se malo pozabavim kocnicama na mome TV18! Vidim da je sipka za podesavanje kocnica do kraja (navoj) i mislim da cu morati da otvaram zadnje dobose i proverim gurtne. Poluga kocnice ide do kraja a sila kocenja i nije bas kako bih ja voleo. Izgleda mi da odavno to nije dirano i ne bih ja to tako vozio.
Dali bi neko mogao da me savetuje na sta da obratim paznju. Do sada sam servisirao kocnice na mnogo vozila i nisam imao problema medjutim nisam nikad otvarao dobose na traktoru. Predpostavljam da nema podesavanja kocnica kao kod starijih putnickih ( stari fica, reno, buba i slicno-na sraf unutar dobosa) i da treba promeniti gurtne. Pokusacu da obezbedim nove gurtne ( sto je svakako najbolje) ali ukoliko ne nadjem planiram da obnovim kocione obloge na postojecim gurtnama. Samo ne znam koja je fabricka debljina kocionog sloja i ima li nekih detalja na sta treba da pazim. Pogledao sam ja to onako spolja i mislim da cu moci to da uradim ali uvek je dobro da se predhodno cuje savet iskusnijih 8) . Unapred zahvaljujem,

puno pozdrava iz Makedonije

Misel

P.S. Molim lepo da vezete Marfija u neki podrum dok ne zavrsim posao :lol:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

moj prvi savjet i mislim najvazniji je da ne stezes obloge zakivcima nego da lijepis zbog njihove debljine
mislim da ide debljina 5mm mada nisam siguran (deblje sigurno nisu, mogu biti samo tanje), pakne nemaju nikakav mehanizam za stimanje kao na autima, jedina opcija za stimanje je brusenje ili navarivanje papuca kocnice......skontat ces kad skines dobos

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh