Petretic549
Dobro znana faca
- Tu od
- 19 Lis 2011
- Poruka
- 1,437
Evo malo se radilo... 400-tinjak bala.:scratch
Dobra zob nije upče loša kada si ju sijao i kolika je kvaliteta ???
Evo malo se radilo... 400-tinjak bala.:scratch
Sijano 28 marta, pokosio, osušio, balirao, a ocjenu kvaliteta prepustio ovcama.Dobra zob nije upče loša kada si ju sijao i kolika je kvaliteta ???
Pozdrav svima!
Dobro došao @Rakun! :supz:
To jeste originalna prednja kosilica za TV, tako nešto slabo se viđa po forumu, i malo forumaša ga ima, tj. ja znam samo za jednog @Todi.
On ima takvu kosilicu, tak da ti prave informacije iz prve ruke može dati...
Evo par slika njegove kosilice na dnu ove stranice...
http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=16178&page=478
A verovatno je moguće kačiti i pozadi TV-a(čini mi se da netreba inverzija),treba rešiti kačenje i par problema koja se bude pojavilo...
Al da ga kačiš napred, možda još više trebaš majstorisati, nemaš nosače za kačenje, izlazno vratilo, hidrauliku za dizanje...a nazad sve to postoji.
E sad verovatno je bolje da kosilica ide ispred traktora nego pozadi, al može poslužiti.
Odluka je tvoja, sve zavisi koliko imaš volje za seckanje, zavarivanje, šarafanje itd...
I još nešto se setih, treba videti prenosni odnos kosilice, jer ako je original prednja za TV...tu ima 3000 o/min na ulazu, a kad bi kačio nazad na izlazno vratilo tu može max 2000 o/min...dakle pitanje dali bi imala dovoljno obrtaja?
Treba sve razmotriti
pozzz joe!:mrgreen:
Za ovu ti ne treba inverzija
Za ovu ti ne treba inverzija
Arno, i ja sam razmišljao o tome. Pretpostavljam da ovaj tip kosilice koji ide pored traktora ide za livade, poljane, pašnjake... odnosno tamo gdje je široko, nema drveća i gdje se može prići na taj način.
S obzirom da meni najviše treba u voćnjacima i na manjim parcelama onda mi treba neka kosilica koja ide iza traktora, a ne pored. Tako?
Obzirom da sam se odlučio da kupujem novu, imate li neku preporuku? Pošto na netu, što se tiče Bosne, odnosno mog bližeg okruženja u Bosni, mogu naći u jednoj firmi samo ovako nešto http://www.gramip.hr/gs40.html Nz koliko je ovo efikasno i koliko se pokazalo dobrim? Da li je neko ima i koristi?
vrtila ona u lijevu ili desnu stranu efekt je kod ove kose isti.....
jooj da... kad bi ja malo uključio mozak hehehhe
Mi smo prodali samoutovarku Mengele LW15 čovjeku u Zagorje, koji ju je mislil tjerati s Tomekom 700 serije. To je bilo pred 10 let...valjda je išlo kad se nije javil.
Ja znam za jednoga TV 731 koji tera oko 10-tak godina samoutovarku (okolica Radoboja)po takvom terenu, kak se kod nas veli da i krava pase pod ručnom i nema nikakvih problema.
P.S.
Netko je pitao za dimenziju remena za pogon turbine hlađena na TV serije 700
dimenzija je: 13 x 980 Li
Arno, i ja sam razmišljao o tome. Pretpostavljam da ovaj tip kosilice koji ide pored traktora ide za livade, poljane, pašnjake... odnosno tamo gdje je široko, nema drveća i gdje se može prići na taj način.
S obzirom da meni najviše treba u voćnjacima i na manjim parcelama onda mi treba neka kosilica koja ide iza traktora, a ne pored. Tako?
Obzirom da sam se odlučio da kupujem novu, imate li neku preporuku? Pošto na netu, što se tiče Bosne, odnosno mog bližeg okruženja u Bosni, mogu naći u jednoj firmi samo ovako nešto http://www.gramip.hr/gs40.html Nz koliko je ovo efikasno i koliko se pokazalo dobrim? Da li je neko ima i koristi?
Viš ja sam se skoro ubil sa 732 i samoutovatrkom Sip SP 16 samoutovarnom... ovu ima kaj vleči Štore 504 a samo je 16 kubika... Govorim o brdinama...
Ursus 335 je kad je puna napred u zraku (govorim o ravnici) :supz:
Koju samoutovarku ima Radobojčan?
:madmana: pitanje je dal ti od sunca ni zakuhal :mrgreen:
a kuha kuha...i meni na moru je toplo neznam onda kak je gore?? nemogu nista radit,samo se u hladu skrivat