e ovako, imam istog ovakvog tomu, slikat cu ga sutra
pa sad me zanima dal mu je iko radio sredinu, jer kod njega na sredini ga samo drzi zegerov prsten, i juce mi se desilo i oranju da je on spao, i zamal da mi se tomo rastavi, da ode prvi kraj a zadnji ostane, sva sreca pa sam odmah vidio
pa sad me zanima dal je to iko ojacavao?[/QUOTE]
Je, ispada da cijeli traktor povezuje onih nekoliko milimetara kvadratnih segera,
ali kada sve to rastaviš vidi se da nije to baš slabo jer je seger dosta debeo i dosta duboko ulazi u utor. Naravno, slažem se da je onaj tko je projektirao taj srednji dio imao loš dan kada je to radio. Moglo se to napraviti puno bolje.
Imam istog takvog, 74 godište, imao je lufta na tom srenjem djelu pa sam ga rastavio, odpilio nosač sjedala i dao tokaru da ga stavi na 0. Vanjski dio ću napraviti kompletan novi jer nema mesa za tokariti pošto mislim ubaciti ležaj od bronce pa mi ostaje malo stjenke.
Detalj segera sam mislio ostaviti kako je, sada si me malo zabrinuo:scratch
U biti na tom segeru ni nebi trebalo biti opterećenja ako ti ispravno rade i prednji i zadnji pogon.
Imam to sve rastavljeno, pogledat ću malo i mozgat kako bi se ipak izbjegao taj seger i stavilo nešto jače...
Majku mu, ipak je to kopija Pasqualia, i tamo je bilo to isto...