reko sam da ja u to vjerujem pa tko kako hoće:
zašto misliš da bi trebao promijeniti ključ mjenjača?po čemu si to zaključio
Mislil sam reči da premalo dela mašina.Predugo stoji i zato nema snage.Promeni gorivo pa ga vozi da se ponovo razdela
Nekaj mi nije jasno ovo sa ripnama,probaj zmeriti dubinu .
Potpisujem, abarth, ja sam to rješavao tako da sam slabije gume stavljao na desnu stranu traktora, a bolje na lijevu. To jako dobro dođe kod oranja, jer u brazdi i slabije gume dobro hvataju, dok po neizoranoj zemlji trebaju bolje gume, pogotovo ako se gnoji stajnjakom.Bit če več bolje ak jednu prednju staviš pozadi i jednu zadnju spreda,rasteretičeš prenos.Za tomu je najbolje kad su sve 4 gume jednako potrošene tada je najmanje proklizavanje.Tomo ima stalni 4x4 zbog toga.
Potpisujem, abarth, ja sam to rješavao tako da sam slabije gume stavljao na desnu stranu traktora, a bolje na lijevu. To jako dobro dođe kod oranja, jer u brazdi i slabije gume dobro hvataju, dok po neizoranoj zemlji trebaju bolje gume, pogotovo ako se gnoji stajnjakom.
Jeste smešno ali za zupčanike puno lakše nego ovako.Izmeri obim dobre i potrošene gume,tu razliku na asfaltu mora da uskladi proklizavanje točka a to nije malo opterečenje za transmisiju.Kad ti polomi nešto.........
ovo je bilo nešto najopasnije što sam ja vidio. znala se djedu prevrnut prikolica ali to nije bilo tako strašno jer ima napravljeno da se onaj priključak okreće ali ovo je zbilja bilo zastrašujuće.
hahaha u tome se i ja slažem
btw evo par slika nadam se da će uspijet
Pozdrav bodul20 :icon_pall:
Lijepo izgleda tvoj Tomo, čini se dosta očuvan, svaka čast :icon_kidra:. Prikolica je isto dobra, a vidim sad da Tomo ima i hidro volan :icon_biggrin:. Još mu ugradi arnjeve za sigurniju vožnju, i opleti po gasu :icon_wink:.
pozdrav svima.,
ee jucer sam tomu malo naglio uz veliki uspon sa punom prikolicom
ima tu jos mnogo slika ali i ovo je previse :drink:
Pozdrav Samir_732 :icon_pall
Vidim kod tebe je radno, neka neka, i sam sam se prethodnih dana bavio sličnim poslom :icon_evil:. A vidi ekipe, ima vas, bolji ste od samoistovarne prikolice:.
prvi put čujem za ovo.uvijek su bile gume ovako u razmjeru.prve dobre zadnje loše i obratno.al sad na jesen idem mjenjat gume kada malo zaradim.kod vulkanizera dođu obje cca 1250kn.bar je tolko bilo.samo ne znam dal je to sa šlaufom ili ne
Na kakav način imaš riješen pogon, istosmijerni ili kontra?.
kontra, oba se vrte prema unutra
ovo je bilo nešto najopasnije što sam ja vidio. znala se djedu prevrnut prikolica ali to nije bilo tako strašno jer ima napravljeno da se onaj priključak okreće ali ovo je zbilja bilo zastrašujuće.
hahaha u tome se i ja slažem
btw evo par slika nadam se da će uspijet
Pozdrav bodul20 :icon_pall:
Lijepo izgleda tvoj Tomo, čini se dosta očuvan, svaka čast :icon_kidra:. Prikolica je isto dobra, a vidim sad da Tomo ima i hidro volan :icon_biggrin:. Još mu ugradi arnjeve za sigurniju vožnju, i opleti po gasu :icon_wink:.
Pozdrav Samir_732 :icon_pall
Vidim kod tebe je radno, neka neka, i sam sam se prethodnih dana bavio sličnim poslom :icon_evil:. A vidi ekipe, ima vas, bolji ste od samoistovarne prikolice:.
arnjevi su pretpostavljam ona zaštita od prevrtanja?to imam ali od onih manjih traktora i to stavim samo za registraciju.ovdje to nitko ne koristi jer smeta.i to podosta.to kod nas imaju oni koji se bave samo oranjem i slično ali svi ovi koji voze u šumu to nemaju jer se ne bi moglo prolazit.
Pozdrav Bodul.
Volan ti je hidraulički a ne servo, a dobro nema veze ako nisi znao. U stvari volan ti je prva liga. Inače traktor izgleda očuvan i limovi čak na novo ofarbani, samo se pitam gde mu je hidraulika pozadi? Traktora malo fali tamo iza sica.
Pozdrav na Krk i budi oprezniji. Ugašen traktor na uzbrdici mora stati u brzini, to ga drži još bolje nego kočnica.
a dobro hidraulički.znam da je hidraulički nego kažem servo jer sam eto tako naučen :smile:
a onaj komad ispod sica što je za dizanje to imam u garaži.to je djed bio skinuo jer je napravio neke preinake sa blatobranima da budu čvršći pa ja mislim da je zbog toga.ili je to čak skinuo da malo olakša traktora da lakše hvata u okretaje ili tako nekako.ne sjećam se više iskreno rečeno.
pošto sam neiskusan sa ovim tv zanima me kojom je brzinom najbolje orati i frezat traktor je 522 a plug jednobrazdni batuje e sad jeli 10 ili 12 nisam siguran,teren po prilično ravan i obradzivan .........skontaču sam al da čejem vaše mišljenje :drink:
pošto sam neiskusan sa ovim tv zanima me kojom je brzinom najbolje orati i frezat traktor je 522 a plug jednobrazdni batuje e sad jeli 10 ili 12 nisam siguran,teren po prilično ravan i obradzivan .........skontaču sam al da čejem vaše mišljenje :drink: