Pa možda bi i išlo kako gledam po katalogu jednog i drugog ova dva ležaja na deklu sta ista.Jedino vidim da 800 ima dve rupi na deklu više nek 700 za prišrafit.Pa trebalo bi imat oba dekla i šubler pa da se vidi.Samo gde dobit sredinu od 800 ,jer razhodovanih baš i nema.Ali kad bi sve klapalo i 700 bi bio 1A.:icon_thumright::tractor:
gorski jel ovu u sredini trebaš ili:dri:
Uh možda sam malo stariji kao moj tomo ali nisam za bacanje:icon_biggrin:ta sredina bi mi zasigurno pasala:icon_syda:Moraću grofu poslati pp mozda će on znati dali to paše ili ne.Da ovdje na slikama su sredine od serije 700
..pa da sve sam to napravio kao ti kažeš s tim da sam u medjuvremnu : već i dobio inf. : da sam trebao unatoč tomu što ih nije bilo ipak trebao izmejrit i stavit instrument limove na 1desetu na prvom mjestu štelanja i to iza treće brzine( najmanji zupčanik ) i segera ...a sad sobzirom da mi je sve zatvoreno .. slijedi ponovno otvaranje .. :mur: kad mi se nije dalo čekat te pitat , no nema beda .. nije to kraj svijeta ..
..de mi reci još prilikom štelanja konusnog i tanjurastog zupčanika u dif. dali se radi po redoslijedu : da se izvade svi instrument limovi, ležajevi malo razmaknu i sklopi, te ponovno rastavi i premjeri u ubace limovi , ili postoji baš neka specijalna procedura , ili još kako je već netko pisao da je samo prebacio sve limiće na suprotnu stranu uzubljena tanjurstog prema konusnom ... ?
i još samo jedno informativno: probat ću najprije testirat bezinom prvo dali mi cure semernzi na ležejvima kotača - rukavaca kad je skinuto sve da i to riješim pa da te pitam s obzirom da sam pročitao tvoje postove o rukavcima ... kad si skidao ,vario.. . naime za promjeniti ležaj kotača i semringa .. kak rastavit rukavac .. ?
najprije popustim onaj sigurnosni-vijak sa strane i izvadim onu zub. poluosovinu s ležajem s unutarnje strane mjenjača i što onda ? dali samo izbijam glavčinu ili ima nešto još za otpojiti , skinut seger ...( gledam specifikaciju djelova ali mi baš nije jasan postupak te demontaže ):icon_eyes:
Vidim da si tražijo neke odgovore od mene ali mene nije bilo pa...
Kako vidim več si se u tom vremenu snašao, dobijo radionički pa mislim da moji odgovori nisu nit više potrebni jer su ti tamo sve upute šta i kako.
Vjerujem da si to sve do sad več pročital.
Arno mi dao broj majstora Filipana iz Bjelovara čovjek radio u tvornici Tome a i sada sve radi ,ispričao se sa njim i kaže on da od moje ideje ništa ne može se upasati objasnio on menei sve zašto i kako i tako usput pitao ja njega za ovaj volan od mercedesa ,kaže i sam sam to radio nekim ljudima jer su to tako htjeli ali to ti je za voznju po ravnom a ne po brazdama i stranama.radni pritisak tog volana je oko 60 bara a orgimalnog tominog je 100 bara pa da sam iz tog zaključim dali valja ili ne.ostao ja ko pokisla kokoš šta se tiče i volana a mogu nabaviti i glavu i pumpu od mercedesa.
pozz. Gorski, čitam ovo vezano za volan, i ja sam to spakovao i probao malo okolo, ovako izgleda OK, bez nekog opterećenja, kažem ti kod mene je sada sve spakovano, pa ćemo vidjeti kako će se pokazati u brazdi. Zasigurno ovi drugi što su ga ugradili već ranije mogu posvjedočiti bolje. LP:icon_wink:
Kod tominog hidravličnog volana sve radi pritisak ulja,izvlači i uvlači cilindar.Mercedesov je mehanski samo mu je hidravlika v upomoč zato usporedba preko bara ne pije vode.Pa i kamioni imaju isti sistem servo volana pa to radi kako treba.Puno jih je več ugradjenih u tomice pa se ne žale.Tako da ja bi na tvom mjestu ugradio mercedesovog i sigurno nečeš požalit,samo da je uradjeno kako treba.No najbolji je pravi hidravlični ali i ovaj nezaostaje dosta.L.P.
Tako je, ulje ti olakšava posao.(servo):icon_eyes:Ako sam te dobro razumio ti kažeš da bi taj volan radio i bez ulja samo kao mehanički jel tako???.
Tako je, ulje ti olakšava posao.(servo):icon_eyes:
Nisam kvalifikovan za odgovor, još uvijek imam mehanički.:icon_rolleyes:i kaj ti preporucas koji da se uzme volan ?:
Nisam kvalifikovan za odgovor, još uvijek imam mehanički.:icon_rolleyes: