• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
epa drugovi ovako se cupa drvo
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=0K9PsTGLfCs[/YT]

Svaka čast na snalažljivosti i odrađenom poslu :icon_pray::icon_pray::icon_pray: ,,,, ovako odrađen posao nikada ne bih očekivao od nekoga ko poštuje TOMU , :mur: ,,,,, istina ovo samo dokazuje koliko je tomo spretan stroj a koliko može odraditi sve zavisi od SNALAŽLJIVOSTI , vozača :=:) , , , eto i hauba je izdržala nalete :=:) :=:) ,, po svoj prilici izdržaće on još mnogo toga :mur:

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302
bilo je malo problema jer mi je pokazivao kontra al i to se riješilo:icon_super::icon_super:
nema više zavirivanja u rezervar da vidim koliko je ostalo goriva

Kje si to nabavio?
Gorivo ti kaže 1/1,3/4.1/2...... ali kao pri avtu (kaže kolik imaš res v rezerovarju)

Batek

Posljednje uređivanje od moderatora:

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
sat sam nabavio preko EBAY-a a mjerač ovo što ide u rezervar je od ZETORA al morao sam ga prerađivat jer on mjeri na dubini od 40 cm a moj rezervar je 23 cm i još mi je pokazivao kontra kad je pun on pokaže da je prazan i obrnuto al sad je sve ok..isprobano je i odlično funkcionira..sipao sam litru po litru da vidim kako reagira i kad sam nasuo pola i on je pokazao da je pola a kad padne na minimum do zadnje crte tad imam još jednu litru...to je da mogu doć do kuće ha haaa.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,886
Šta drugo da ti kažen nego odlično! :icon_super:
A šta ti je lampica ljevo pored pokazivača goriva?
A jesi riješijo i temperaturu ili?
Jel sat od nekog traktora?

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
Šta drugo da ti kažen nego odlično! :icon_super:
A šta ti je lampica ljevo pored pokazivača goriva?
A jesi riješijo i temperaturu ili?
Jel sat od nekog traktora?

lijeva lampica zelena pokazuje da je upaljeno svijetlo a pored sata imam plavu da znam kad je dugo svjetlo i žutu za žmigavce...temperature zasad nema al je već postalo tijesno pa nebi imao gdje stavit sat al ko zna možda mi i to padne napamet da uradim...razmišljam i o tome al zasad ostaje ovako jer mi se neda više rezat i varit po tomici:icon_pray:

http://www.ebay.com/itm/New-hour-me...Parts_Accessories&hash=item3a7d57ae3b&vxp=mtr

http://www.amazon.com/Hour-Meter-80...F8&qid=1365199724&sr=8-52&keywords=hour+meter

da li su ova 2 sata dobri za traktor?mislim što se tiče napona i tih stvari.razmišljam da ih uzmem tj jednog od njih ali bi ipak htio malo pitat za savjet prije nego što odlučim

pašu ti nemaš brige.ja sam imao takav kao taj prvi dok nisam nabavio ovaj komplet

Posljednje uređivanje od moderatora:
G

GROF

Guest
., mišljenje, daje se.-

http://www.ebay.com/itm/New-hour-me...Parts_Accessories&hash=item3a7d57ae3b&vxp=mtr

http://www.amazon.com/Hour-Meter-80...F8&qid=1365199724&sr=8-52&keywords=hour+meter

da li su ova 2 sata dobri za traktor?mislim što se tiče napona i tih stvari.razmišljam da ih uzmem tj jednog od njih ali bi ipak htio malo pitat za savjet prije nego što odlučim

., mladiću bodul20!, obadva sata su dobra za traktora tomu., na tebi je samo da izabereš jednoga od ponudjeni! ... :icon_winkle: ...

., prijatelju tomo522!, svaka čast, ovo si napravil za deset po pitanju svih mogući lampica na jednom mestu, a pogotovo mi se dopada mjerenje nafte u rezervaru - pokazivač., to mi oduvik fali i uvik muke i zavirivanja koliko ima goriva, a čaćemo kad trošidu ko bolji upaljači - fajercegi iliti ziipo upaljači! ...

., lip pozdrav, Bog!, čitamo - pišemo - pomažemo se ...

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
hvala na pohvalama dragi moj prijatelju..i meni je dojadilo više gledat u rezervar koliko ima nafte a kad god pogledam ono ima još pa onda se boim da nebi ostao negdi pa svaki dan gledam u rezervar al sad je i tome došao kraj...sad samo dam kontakt i odmah vidim stanje :icon_pidu::icon_pidu:

sase

Novi član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
22
., mladiću bodul20!, obadva sata su dobra za traktora tomu., na tebi je samo da izabereš jednoga od ponudjeni! ... :icon_winkle: ...

., prijatelju tomo522!, svaka čast, ovo si napravil za deset po pitanju svih mogući lampica na jednom mestu, a pogotovo mi se dopada mjerenje nafte u rezervaru - pokazivač., to mi oduvik fali i uvik muke i zavirivanja koliko ima goriva, a čaćemo kad trošidu ko bolji upaljači - fajercegi iliti ziipo upaljači! ...

., lip pozdrav, Bog!, čitamo - pišemo - pomažemo se ...

pozdrav do svi clanova imam jedno pitanje pa nadam se daces mi odgovoriti? moj toma tesko plai na akumulatoru,u cemu je stvar? znaci vergla a nece da upali moram prvo da ga upalim na makarom pa ondak pali na kljuc bez problema,ama nakom pola sata opet ista prica se ponavlja moram prvo da upalim na makarom pa ondam ako je ubrzo pali na akumulatoru ako postoi vise vreme nece pa stvarno mi je muka vise od vlecenje toga :mur:

G

GROF

Guest
., odgovor, mišljenje, daje se.-

pozdrav do svi clanova imam jedno pitanje pa nadam se daces mi odgovoriti? moj toma tesko plai na akumulatoru,u cemu je stvar? znaci vergla a nece da upali moram prvo da ga upalim na makarom pa ondak pali na kljuc bez problema,ama nakom pola sata opet ista prica se ponavlja moram prvo da upalim na makarom pa ondam ako je ubrzo pali na akumulatoru ako postoi vise vreme nece pa stvarno mi je muka vise od vlecenje toga :mur:

., lip pozdrav novom i mladom članu iz predivne zemlje Makedonije, sase!

., moje mišljenje i predpostavka je da TI nevalja akomulator - baterija, znači ako sve na traktoru tomi štima?, onda kupi nov akomulator i samo po gasu.-

., l.p., Bog! ...

sase

Novi član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
22
., lip pozdrav novom i mladom članu iz predivne zemlje Makedonije, sase!

., moje mišljenje i predpostavka je da TI nevalja akomulator - baterija, znači ako sve na traktoru tomi štima?, onda kupi nov akomulator i samo po gasu.-

., l.p., Bog! ...

postovani super uvazeni clanu grof akumulator ts.baterija je nova 75 Ah zato ja je i kupio bog toga vlecenje makaru vise mi je preko glave, paresio sam kupiti akumulator, i onak sto se desava znaci dobro vergla svjetla sve ok ali nece da upali,moram da potegnem makaru da upali prvo pa onadak na kluc pali nakon pola sata mozda i vise opet isti stvar.neznam mozda je nesto i do traktora nikat nije upalio iz prve svaki put moram da potegnem barem 3 puta da upali pod gasom.pozz

G

GROF

Guest

postovani super uvazeni clanu grof akumulator ts.baterija je nova 75 Ah zato ja je i kupio bog toga vlecenje makaru vise mi je preko glave, paresio sam kupiti akumulator, i onak sto se desava znaci dobro vergla svjetla sve ok ali nece da upali,moram da potegnem makaru da upali prvo pa onadak na kluc pali nakon pola sata mozda i vise opet isti stvar.neznam mozda je nesto i do traktora nikat nije upalio iz prve svaki put moram da potegnem barem 3 puta da upali pod gasom.pozz

., poštovani!., teško je ovako na slipo - nevidjeno bilo ča pametno reć - pisat?, znači, ovo je sve samo predpostavka., možda je kod tebe razštelano - pokvareno paljenje na pumpi od goriva - boš pumpa?, ili je možda kvar u anaseru - elektro pokretaču?, ili je možda na onom nazubljenom delu elektro pokretača ili zamajca potrošeno - pokidano - polomljneo nekoliko zuba - utora?, pa onda preskače - neće da odma uvati start - stratovanje! ... ., eto, barem sam malo pojasnil - razjasnil moguće probleme?... :icon_neutral: ...

., l.p., Bog! ... :icon_wink: ...

sase

Novi član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
22
., poštovani!., teško je ovako na slipo - nevidjeno bilo ča pametno reć - pisat?, znači, ovo je sve samo predpostavka., možda je kod tebe razštelano - pokvareno paljenje na pumpi od goriva - boš pumpa?, ili je možda kvar u anaseru - elektro pokretaču?, ili je možda na onom nazubljenom delu elektro pokretača ili zamajca potrošeno - pokidano - polomljneo nekoliko zuba - utora?, pa onda preskače - neće da odma uvati start - stratovanje! ... ., eto, barem sam malo pojasnil - razjasnil moguće probleme?... :icon_neutral: ...

., l.p., Bog! ... :icon_wink: ...

alanser je ok i ne skace znaci dobro vergla ! neso mi je palo napamet moz da je kad upalim tomu ono mi pusta vazduha a mozda i malo dima izmedzu cilindar i glave motora izmendju rezervoara za gorivo i cilindar gde stoi onaj cev,tu sam zabelezio da mi pusta vazduh kad ga upalim a i po malo baca ulje od istom mestu se radi za tomu 418 mozda je u to problem da nema dovoljno kompresija da upali ili?

G

GROF

Guest

alanser je ok i ne skace znaci dobro vergla ! neso mi je palo napamet moz da je kad upalim tomu ono mi pusta vazduha a mozda i malo dima izmedzu cilindar i glave motora izmendju rezervoara za gorivo i cilindar gde stoi onaj cev,tu sam zabelezio da mi pusta vazduh kad ga upalim a i po malo baca ulje od istom mestu se radi za tomu 418 mozda je u to problem da nema dovoljno kompresija da upali ili?

., ponovo moja predpostavka!, MOGUĆE da je baš u "tome" - TU problem!, znači, kompresija šiba van i nemore odma startovat kako bi trebalo??? ... :icon_idea: ...

., l.p., Bog! ...

sase

Novi član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
22
., ponovo moja predpostavka!, MOGUĆE da je baš u "tome" - TU problem!, znači, kompresija šiba van i nemore odma startovat kako bi trebalo??? ... :icon_idea: ...

., l.p., Bog! ...

moguce je,i ja sam sumnjao u tome,al kako ce se to resit jel bi mogle damo da se pritegne glava sa kilo kljucem ili mozda mora kako sto kazu neki clanovi iz foruma da se do otvori fino pobrusi za pastom i ondag dobro pritegne :icon_scratch: ipak hvala na savetima pozz

G

GROF

Guest
., mišljenje, odgovor, daje se.-

...,ali kako ce se to resit jel bi mogle damo da se pritegne glava sa kilo kljucem ili mozda mora kako sto kazu neki clanovi iz foruma da se do otvori fino pobrusi za pastom i ondag dobro pritegne :icon_scratch: ipak hvala na savetima pozz

., ako pušća ulje i kompresiju na toj brtvi - dihtungu, očito onda treba napravit reviziju motora - iliti generalku, očito da su karike potrošene, potrošeni ležajevi, sve pomalo,...

., sa samim pritezanjem glave neće se niš dobit - postignut, da se čak zamini i NOVI dihtung - brtva., sve TO je kratkoga roka - veka.- ... :icon_scratch: ...

., l.p., Bog! ...

Posljednje uređivanje:
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh