• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

stjepko

Aktivni član
Tu od
15 Tra 2010
Poruka
225
Re: križ kardana od freze

Evo transporter dobio i svoga prijatelja, nadam se da će se još dugo družiti. Ako sa ovim "novim" sastavljenim tomekom 420 napravim radnih sati koliko sam napravio sa transporterom sigurno ću da doživim duboku starost.
Savjet prijatelju Samiru je "nemoj na silu, uzmi veći čekić" mala šala, ali mi se ipak čini da si uzeo prevelik.
Evo i slikice druženja.

Lijep pozdrav svima...

Uploaded with ImageShack.us

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Re: TOMO VINKOVIĆ

Da utvrdimo gradivo,koji šarafi idu u ove 4 rupe? .:icon_rolleyes:
19119985.jpg

bodul20

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
188

glava je 19.baš sam ja skidao prekjučer jednu da mogu maknut rukavac
točne dimenzije ne znam ali eto možda sam i ovime pomogao :)

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644

Nisam imao puno vremena, ali ovi nešto ne idu....:icon_rolleyes:
M14 40mmX1,5mm (10,9)
20584275.jpg

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

Kod mojeg je M14 x 1,5 (obični navoj) ali je serija 800.Moguče da ima serija 700 M 12 kad ide ključ 19.Kad neko pomeri sa šublerom če se točno znat za 700 jer moguče je da su za 800 povečali dimenziju.:icon_scratch:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Re: križ kardana od freze

Evo transporter dobio i svoga prijatelja, nadam se da će se još dugo družiti. Ako sa ovim "novim" sastavljenim tomekom 420 napravim radnih sati koliko sam napravio sa transporterom sigurno ću da doživim duboku starost.
Savjet prijatelju Samiru je "nemoj na silu, uzmi veći čekić" mala šala, ali mi se ipak čini da si uzeo prevelik.
Evo i slikice druženja.

Lijep pozdrav svima...

Uploaded with ImageShack.us

Ovaj 420 , ima nešto mnogo visoki volan ,,, jel to od tamića ili nešto drugo ,,, može malo više slika stroja da se bolje vidi :(emo):

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467

M14X1,5 nije obični navoj.:icon_rolleyes:

kod mene 14x1,5 navoj, pogledaj sa češljom navoj al mora i kod tebe biti tako.meni je teško išlo kad sam stavljao nosač za ralicu prvi put al poslje je lako išlo.

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644

Hvala Aco, to me zanimalo, Kukuruz na brzinu završio pa evo malo vremena da postavim hidra... volan i nosač za ralicu, kad ćorak -šarafi neće unutra, a mjerio ih sa češljom (šablonom).
Tako kad odem sledeći put u BiH (ako ulovim vremena) biće montaže.
20436457.jpg

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754

Dečki da li vrijedi ova sijačica išta?

Treba mi amaterski, priključio bi ju na tomo vinković 420 (prerada prihvata).

Proizvodnja Murksa Subota

Koji je sistem izbacivanja zrna? poznajem olt mehanički sistem, ovo nisam skužio preko nekih ekscentara?

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    60.7 KB · Pregleda: 409
  • 2.jpg
    2.jpg
    71.1 KB · Pregleda: 336
  • fotografija.JPG
    fotografija.JPG
    63.9 KB · Pregleda: 382

mrcina007

Član
Tu od
14 Lip 2009
Poruka
201

S takvom sam jednu godinu sadio, a sad imam sličnu, sitnicu je manja ali sve drugo je potpuno jednako. Na toj se prijenos ne može nikako mjenjati, kao na oltovoj sa lancem i lančanicima za razmak zrna u redu, već za svaki razmak treba imati druge ploče, kao i za svaku "debljinu" kukuruza.
Ja sam napravio 5 pari ploča i sadim s njom već tri godine, ove godine 50 000 zrna. Inače ploče su željezne 5mm debljine.
Precizna i nije nešto previše ali ja sam čisto zadovoljan. Dobio sam je besplatno, čovjek ju je imao isto na TV-u, neznam kojem i rekao je da mu je bila preteška i dizalo ga je, ali ipak je bio na dosta velikom brijegu. Ako treba imam negdje detaljne slike prijenosa i ploča, a već sam ih stavljao i tu na forum jer se je netko raspitivao za takvu sijačicu. Ta sa slike je nešto jače napravljena i malo je teža i duža od moje

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh