Re: TOMO VINKOVIĆ
vijak zavaren.čovjek odradio posao fenomenalno.čim sam došao doma sa faksa stavio sam to u kutiju, kutiju u peglicu i otišao majstoru na posao da mi stavi ležaj nazad.pod prešom smo uspijeli to nazad stavit i to prošlo bez ikakvih problema.
došao doma i razmišljam si kako sam već otvorio jednu stranu i skinuo poluosovinu mogu odmah i drugu pa da vidim da li je išta sa ležajem ili je stvarno do pakni.
no dobro.uzeo ja ključ 17 i počeo polako odvidavati te vide pa uzeo gedoru i skinuo poluosovinu, stavio ju na stol i uspoređujem lijevu i desnu i vidim kako je sve isto.znači greške nema.mora biti do pakni.i onda iz čiste radoznalosti uzeo lampu i pogledao u most tj rukavac.
kad sam pogledao unutra imao sa što vidjet
sweat): raspao se je igličasti ležaj koji ide na onaj okrugli komad koji ima iznutra zube.a meni je taj komad skupa sa poluosovinom izašao van (na sreću).još sam se pred neki dan čudio kako je ulje malo srebrnkasto i kako je djedu tako bilo kad mu je bio puknuo ležaj pa je otišao među zube.al nisam ja to povezao da je meni nešto puklo.ma kakvi.ni na kraj pameti mi nije bilo.uglavnom.iglica posvuda, oni prsteni što idu na taj ležaj su se rukom vadili, vanjski obuč u rupama, mljeveno željezo posvuda po mostu.izvadio most sa traktora uz pomoć barbe.ja držao on odvidao zadnji vijak.stavio ga na stol izbio poluosovinu van i onda vanjski obruč od igličastog.više nisam imao snage za čistit to.to ću sutra napravit.
ujutro idem u Rijeku do SKF-a da vidim taj ležaj da li ga ima ili ga mora naručit i koliko dođe uopće.također ću zvat Bjelovar hittner da vidim koliko je to kod njih.
kad smo već kod ležaja samo neka netko provjeri podatke da li su dobri
Br - 8
oznaka - 500 311 MY 1040-02
standard - 90x100x43 ina hk f-87345
naziv - igličasti ležaj
i još nešto me zanima.gledao sam malo u lijevi most i vidim da tamo taj ležaj uopće nije ležaj nego neki.... prsten?ne znam kako da to nazovem.iglice se uopće ne vide jer ih ni nema nego baš je kao neki prsten koji ide oko tog velikog dijela i to je to.nije mi jasno pa zato pitam
imam par slika stavim ih malo kasnije
EDIT: evo dvije slike.ne skuži se baš ali eto tek tolko da vidite kako to sve izgleda kod mene