• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

askaj

Član
Tu od
12 Velj 2011
Poruka
54
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pozdrav zmijoljubci...ovaj kosci. ;-)
Imam neki problem...tek ovaj vikend prva košnja, odnosno pokušaj, sa tomicom. (tv420 sa roto malčerom/kosom).
Trava je poprilično visoka, do koljena, pa nije mogel kosit odjednom, nego sam odlučio na dva puta, prvo višlje pa sam pokušal skroz nisko kosit al ni to nisam mogel jer ga je opet davilo. Trava je poprilično gusta i puna soka, dal to može bit razlog da nemože kosit kak spada nego ga davi.
I onda se desilo da se toliko zagrijal (kosil sam možda 10 min) da je počel dimit na čep od ulja i malo bacat ulje gore, bil je vruč ko pečnica... Jel preslab ili jednostavno trava ubija da nemre?

Prvo u prvo predugo si čekao sa travom da ti je prevelika i trebaš puno snage da traktor odradi svoje ovi simptomi koje si naveo to ti je to, više puta moraš kosit dok trava ne preraste, GROF mala popravka TV 420 ima 18 KM( LDA 100) i ne 15 (LDA97) ali ti 100% to znaš jeli?

bibos1w

Član
Tu od
4 Stu 2012
Poruka
55

Nažalost radi s o vikendici, i igrom slučaja nije se moglo ove godine prije na košnju.
Evo sad susjed sa ursusom kosi a tomo uživa u hladu.
Inače roto kosa je široka ko on, tak da mislim da nije presiroka, nego je trava zajeb...
Znači normalno je da se grije, al nesmije dimit na čep, onda je preforsiran. Ulja ima taman, a micek mi je dosta uščuvan, pa mislim da je još daleko od generalke...
Pozdrav svima i HVALA! ;-)

G

GROF

Guest

... GROF mala popravka TV 420 ima 18 KM( LDA 100) i ne 15 (LDA97) ali ti 100% to znaš jeli?

., točno DA!, cijenjeni kolega forumaš; askaj!, ALI na radnom stolu!, ALI, kad se prikopčadu - dodadu sva neizbježna trošila poput; hidraulične pumpe, električnog generatora struje - dinama - alternatora, ... onda ima točno ovoliko koliko sam ja napisal?., a vjeruj na moju pisanu reč!, testirali smo ji NOVE i STARE u tvornici na točkovima - kotačima i na RADNOM stolu! ...

., l.p., Bog! ... :icon_confused: ...

., p.s., znam, svi bi MI volili da je naš "mali" veći i jači!, ALI, uvik taj je..ni ALI! ...

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710

Danas se obavljao tehnički za naše "bolide" ali sam se prekasno sjetio pa sam ulovio samo one koji su ostali na kraju....

imag0320mu.jpg

A ovo je bio "donor" nekima:icon_lol:

imag0321e.jpg

A nakon obavljenog posla trebalo je stat na pivicu...:icon_jook:

39571545579160116746516.jpg

askaj

Član
Tu od
12 Velj 2011
Poruka
54

., točno DA!, cijenjeni kolega forumaš; askaj!, ALI na radnom stolu!, ALI, kad se prikopčadu - dodadu sva neizbježna trošila poput; hidraulične pumpe, električnog generatora struje - dinama - alternatora, ... onda ima točno ovoliko koliko sam ja napisal?., a vjeruj na moju pisanu reč!, testirali smo ji NOVE i STARE u tvornici na točkovima - kotačima i na RADNOM stolu! ...

., l.p., Bog! ... :icon_confused: ...

., p.s., znam, svi bi MI volili da je naš "mali" veći i jači!, ALI, uvik taj je..ni ALI! ...

To se slažem ipak je samo jedan klip i rječ je o nazivni snagi, poštovani Grofe ako bi ko zaželio ralicu za TV kod vas imam na prodaji 3 komada, znam da je zima jedva prošla ali... pa uskoro ćete biti u EU tako da se prepuručujem

T

Todi

Guest

Pozdrav zmijoljubci...ovaj kosci. ;-)
Imam neki problem...tek ovaj vikend prva košnja, odnosno pokušaj, sa tomicom. (tv420 sa roto malčerom/kosom).
Trava je poprilično visoka, do koljena, pa nije mogel kosit odjednom, nego sam odlučio na dva puta, prvo višlje pa sam pokušal skroz nisko kosit al ni to nisam mogel jer ga je opet davilo. Trava je poprilično gusta i puna soka, dal to može bit razlog da nemože kosit kak spada nego ga davi.
I onda se desilo da se toliko zagrijal (kosil sam možda 10 min) da je počel dimit na čep od ulja i malo bacat ulje gore, bil je vruč ko pečnica... Jel preslab ili jednostavno trava ubija da nemre?

Lijep pozdrav,
evo da i ja iznesem svoje mišljenje ili iskustvo,
istu situaciju sam rješavao u svom voćnjaku, trava je bila visoka,gusta i prilično sočna, znači prvo moraš odredit broj okretaja motora,zatim brzinu kojom se krećeš u tom gustišu, osobno sam kosio u prvoj sporoj, jer ako ideš imalo brže štopa se i gušio jer ne može izbaciti tu količinu trave, znači 3/4 gasa i vožnja u najsporjoj brzini i nema problema, nažalost nisam poslikao kakva je bila situacija u mom vočnjaku prije i poslije košnje, ali samo jedan podatak košnja je trajala punih šest i pol sati,
btw evo slikica mog stroja od punih 18 ks
picture.php

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585

Nažalost radi s o vikendici, i igrom slučaja nije se moglo ove godine prije na košnju.
Evo sad susjed sa ursusom kosi a tomo uživa u hladu.
Inače roto kosa je široka ko on, tak da mislim da nije presiroka, nego je trava zajeb...
Znači normalno je da se grije, al nesmije dimit na čep, onda je preforsiran. Ulja ima taman, a micek mi je dosta uščuvan, pa mislim da je još daleko od generalke...
Pozdrav svima i HVALA! ;-)

E stvar je skoro jednostavna ,, samo se treba malo promisliti , kako si pomoći , kolege GROF , i TODI , su rekli svoje mišljenje i to je u redu ,,, a pošto imam i sam nekih iskustava u tome poslu pa da i ja kažem koju ,,,,,
kada je u pitanju malčer ja kažem ,,,, sve što s može zavrtjeti na podignutom hidrouliku može i kositi :icon_smile: e sad ,, kada se ta kosa - malčer - pusti u travu to je sad drugo pitanje koliki če učinak mapraviti ,,,,, ako se kosi svaki drugi dan ,,, TOMO 18 KS če kositi i sa 120 cm ,,,, normalno to niko ne radi ,,,,,,, ali iz toga proizlazi ,, što višlja trava posao je teži ,,,, a postoje najmanje dva rješenja ,, kao što kaže TODI , na dva puta , prvo visoko onda nisko iako nije napomenuo preporuka je nakon par dana kada se prvi dio malo zavene ,,, ili UZIMAJ PO MALO , ako treba i po četvrtinu zahvata malčera ,,,,, visoka i gusta trava stvare veliku masu u bubnju koju treba ne samo odsječi i ispljunuti već samljeti i onda izbaciti ,,,, sa uskim prohodom se to bude puno lakše rješilo ,,,, a to se čini na način da se krene sa malim zahvatom i polako se povečava zahvat a sluša se motor ,,,, on stalno treba raditi u normali ,,, što znači pod određenim gasom ,, NE PUNIM ,,, a kada dodaš gas motor ga treba osjetiti i krenuti brže ,,, u koliko se to ne događa znači da je preopterećen te treba smanjiti zahvat ,,,,, motor če u takvom radu raditi normalno , neče se pregrijavati , jer če mu i hlađenje , podmazivanje , biti zadovoljavajuće
malčer je priključak kojeme rad ne možeš regulirati klizačima koliko će raditi , njima reguliraš visinu otkosa ,,,,,,,, a visina i gustoča trave se može regulirati samo širinom otkosa i zvukom motora ,,,, nadam se da sam bar malo pomogao , i da tomo sljedeći put neće spavati u hladu već dostojanstveno odraditi svoj dio posla :(mm):

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,052

Slazem se s kolegom arno i skroz je u pravu.
Ak ides punim zahvatom kosilice u dubokoj travi onda dici kosu i u dva puta kosit ili smanjit zahvat u pola i olaksal si motoru i nema stopanja i pregrijavanja.

G

GROF

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ - ralice za snig! ...

..., poštovani Grofe ako bi ko zaželio ralicu za TV kod vas, imam na prodaji 3 komada, znam da je zima jedva prošla ali... pa uskoro ćete biti u EU tako da se prepuručujem

., poštovani kolega - forumaš; askaj!, lipo fala na preporuki za RALICE traktora tome! ... :(wait): ...

., preporuka se svakako cijeni, RALICA treba pod RAZNO i kad nima sniga? - ima razne zemlje i materijala - šute za razgrnut - poravnat, a pogotovo kad ima sniga?, e, onda se ralice - grtalice plaćadu sa zlatom!, ko ove godine.- ... :icon_exclaim: ...

., znali su reć?, Naši stari Ličani! ... :(y): ...

., u ZIMI se deladu; kola - zaprežna - železna - gumenjak, roglje - vile, grablje, košare za brat; krompir, kukuruz, drva, seno, ...

., u LETU - ljetu se deladu; sane - sanke - saone - šlite, lopate, ralice - grtalice - plugovi za snig, krplje - proširenje od špage povezane u krug oko savijenog prutića kaj se sveže za cipele da se ne propada u snig, kožuni - prsluci od ovčje vune i kože, coklje - šlape pletene od ovčje vune i opšivene ovčjom kožom, ...

., tako DA!, bilo bi dobro da metneš - prikeljiš slikice RALICA poslikani sa svi "stran", naravno uz opis ka ralica ide na kog tomu ili obratno, jer; 01. srpanj 2013. godine je pred vrati i nima više granice - meje -/rekli bi Naši Stari Ličani!, meja! - MIR med ljudima!/ ... ., a svakako prikelji - metni slikice u temi PONUDA., jer, RALICE za traktora tomu tražena su roba oduvik - zauvik! ... :biggrin: ...

., l.p., Bog!, čitamo - pišemo - pomažemo se ...

Posljednje uređivanje:

bibos1w

Član
Tu od
4 Stu 2012
Poruka
55

Ništa, probat cemo drugi puta sa manjim zahvatom.
Hvala svima na savjetima!
Mogu samo napomenuti da se i velki traktor "namucil" sa košnjom.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282

Ništa, probat cemo drugi puta sa manjim zahvatom.
Hvala svima na savjetima!
Mogu samo napomenuti da se i velki traktor "namucil" sa košnjom.

Tada je trava stvarno prevelika, makar sumnjam, ili je stvar do traktorista..:)

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

Utovarivač je gotov, isproban, sve radi dobro i brzo, moram sve poslikati i prikeljiti, razvodnik propušta, a to je rizik kupovine polovnih dijelova

Posljednje uređivanje:

toni2

Novi član
Tu od
16 Velj 2010
Poruka
17

pozdrav forumaši
danas metnut novi set korpa lamela potisni ležaj
stara korpa sa šest opruga a nova metnuta sa devet u hittneru kažu da je to za seriju 800 moj 821
ali mi je sad kvačilo pretvrdo za stisniti već sam razmišljao da izvadim tri opruge dali bi bilo lakše stiskati
ili če se malo omekšati s vremenom?????

dingo

Član
Tu od
14 Lis 2010
Poruka
734

Konačno uhvatio malo vremena za fotke uradaka što sam ih od vas "poskidao", pa komentirajte.:8)::cool2::icon_pidu:

Prilozi

• P1010019.jpg
    P1010019.jpg
    75.9 KB · Pregleda: 683
  • P1010025.jpg
    P1010025.jpg
    82.5 KB · Pregleda: 441
  • P1010029.jpg
    P1010029.jpg
    51.3 KB · Pregleda: 305
  • P1010033.jpg
    P1010033.jpg
    67.9 KB · Pregleda: 363

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

pozdrav forumaši
danas metnut novi set korpa lamela potisni ležaj
stara korpa sa šest opruga a nova metnuta sa devet u hittneru kažu da je to za seriju 800 moj 821
ali mi je sad kvačilo pretvrdo za stisniti već sam razmišljao da izvadim tri opruge dali bi bilo lakše stiskati
ili če se malo omekšati s vremenom?????

Neće se omekšati vremenom, ili bar ne u prvih 100godina, a kasnije može biti...
Za traktore koji koriste motore 18/21ks ide 6 opruga, a za 30ks i više... 9 opruga!

toni2

Novi član
Tu od
16 Velj 2010
Poruka
17

Neće se omekšati vremenom, ili bar ne u prvih 100godina, a kasnije može biti...
Za traktore koji koriste motore 18/21ks ide 6 opruga, a za 30ks i više... 9 opruga!

hvala
toliko o trgovcima a lijepo mu kažem za 821 a on meni da je to za sve serije 800, juće opet sve rašireno izvađene tri opruge ostao na šest
i sve klapa kako treba

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
606

ako moze pomoc, na tomo vinkovic ima kardan brzi/spori pa me interesuje da li kardan ide istom brzinom kada je u prvoj brzoj ili drugoj brzoj ? Hvala :(rofl):

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644

ako moze pomoc, na tomo vinkovic ima kardan brzi/spori pa me interesuje da li kardan ide istom brzinom kada je u prvoj brzoj ili drugoj brzoj ? Hvala :(rofl):

Da, ako ne diraš ručicu ispod sjedala na lijevoj strani.:(wasntme):

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
606

meni to treba za kosu, kupio sam kosu za njega kacenje u 3 tacke pa mi kaze covek da ta kosa nije za njega, da samo mrsi i sporo radi sa njom i da je treba ubrzati, ne znam kako je najbolje raditi sa kosom, u brzom ili sporom ili preko brzina ako moze tako ? :icon_wink:

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001

ma tomo ima brzina kardana ko nijedan traktor,stavi ručicu ispod sica naprijed i 2 brza,i to bi trebalo biti prebrzo,ako bude tak stavi ručicu kardana(ispod sica)nazad i deri

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh