• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

limeni3333

Član
Tu od
4 Kol 2009
Poruka
97
Re: TOMO VINKOVIĆ

ako ga imaš iz gušta onda ajde a kako ti je čovjek napisao za ozbiljne stvari to je stari krš koji obično krepa kad ti najviše treba ( govorim iz vlastitog iskustva jer sam ja isto brijo na takav popravak )

bodul20

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
188

kupio sam nove brtve za rukavce.do sad ih je djed radio od masnog papira pa je uvijek stavljao onu pastu crvenu za temperature čini mi se, pa me zanima da li moram stavit to iako imam prave brtve tj original a ne home made

M

miki 0111

Guest

Pozdrav, nov sam u ovome. Interesuje me kod Tome 731 sa hidrauličnim volanom gdje se sipa ulje za volan, a gdje za hidrauliku sa koje strane (tj šta se sipa sa strane gdje je auspuh, a šta sa strane gdje je alnaser). Pošto je šaraf za ozraku od rezervoara za hidrauliku izgubljen šta može zamijeniti to? Vrste i količene ulja sam našao na forumu. Ovo je za prijatelja zeza ga volan a on slabo barata sa ovom tehnikom...
Unaprijed hvala za odgovore.

Dragi forumaši, da li iko zna odgovor na ovo što sam postavio?

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644

Ako je hidraulični volan ulje je u istom rezervoaru. A može li slikica pa da vidimo to čudo od 731...:icon_rolleyes:

sduspara

Član
Tu od
30 Sij 2010
Poruka
118

Sinoć namontirano, i danas isprobano crtalo za redanje.

picture.php

picture.php

M

miki 0111

Guest

Ako je hidraulični volan ulje je u istom rezervoaru. A može li slikica pa da vidimo to čudo od 731...:icon_rolleyes:

Hvala prijatelju. Biće slike dok ga uslikam. U lošem je stanju traktor, zadnjih deset godina je vozio šumu, kažu zavlači se kao konj, pa je i ohaban zbog toga, zapni tamo, zapni ovamo. Na zimu mu ide generalno sređivanje. Pošto vidim da si dobro upoznat oko ovih traktora šta li može biti ovo u vezi volana. Težak je isto kao da je mehanički, odjednom proradi ali to je na kratko. Frezu diže odlično, ali kada je spušta samo klepne odozgo bez zadržavanja. Eto ako je neko imao slične simptome neka napiše šta može biti. Čepa na rezervoaru od ozrake i gdje je mjerač nema, stavljen je neki bez veze čep, tek toliko da prašina ne ulazi.

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408

Šta se tiče hidro volana u najboljem slučaju su ti razvodnici uštopani sve očisti ali ne diraj glavu volana .a normalno je da freza tako klepne jer hidraulika nije dvosmjerna pokušaj lagano pritiskati ručicu i spuštaće se kako god ti želis no za to treba malo iskustva i osjećaja.

M

miki 0111

Guest

Šta se tiče hidro volana u najboljem slučaju su ti razvodnici uštopani sve očisti ali ne diraj glavu volana .a normalno je da freza tako klepne jer hidraulika nije dvosmjernao pokušaj lagano pritiskati ručicu i spuštaće se kako god ti želis no za to treba malo iskustva i osjećaja.

Hvala prijatelju, ali nije do ručice. ima u blizini jedan isti i sa istim guranjem ričice freza lagano pada. Ono što si mi poslao na pp, filter kod 731 je ispod reuervoara hidrailoke sa likebe strane hledajući s prijede, a sa druge strane ke izlaz prema hidrauločnoj pumpi.

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644

Samo ti njega uslikaj, crvenit ćemo se poslije.:(blush):
I meni ponekad freza tresne od zemlju, spomenem PM i idemo dalje. Ako lagano potiskam ručicu normalno spusti. I ja vozim pol godine brez zadnjih štop ... sreli se sa prikolicom (stranicama) na potoku vozeći drva.
20706484.jpg

20389891.jpg

Filter je tu.
20727701.jpg

Posljednje uređivanje:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

Greška za brzo padanje poluga se nalazi u vijku kojim je pričvrštena cev hidravlike na cilindar.Taj vijak ima u sebi kuglicu koja usporava protok kod praznjenja cilindra.Na kraju vijka ima rupicu koju treba malo zatuč sa kirnerom da se smanji protok a treba i pobrusit da ventilčič bolje zatvara rupicu.Nemam slikanog da bi se tačnije videlo a sa traktora mi se ne da skidat.Ak ima ko sliku nek stavi.:drink:

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644

Evo abarth822 ako se vidi. U svakom slučaju dobra informacija.
20727777.jpg

20727833.jpg

Posljednje uređivanje:

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
221

@Ssucur,ako se smije znati,na tvojoj sliki ono je sejalica za?

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604

Za kukuruz,davno imao Tv i takvu sijalicu,ide kukuruz umjetno gnojivo i znam da su moji u treči predio znali stavljat u grah,vidio da su neki znali i sa motokultivatorom vuč takvu

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
221

Za kukuruz,davno imao Tv i takvu sijalicu,ide kukuruz umjetno gnojivo i znam da su moji u treči predio znali stavljat u grah,vidio da su neki znali i sa motokultivatorom vuč takvu

Hvala na odgovoru,deluje mi dosta laka za TV,mislim da bi mu olt dvoredna bolje lezala,ova je vise za baste itd...

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644

@Ssucur,ako se smije znati,na tvojoj sliki ono je sejalica za?

He,he, može sijati grah, pasulj, fižol, kukuruz, tikve i umjetno g...
Ova je od motokultivatora, ja je kopčam na 3T.:icon_redface:
20728306.jpg

Sa ovom sam sijao bijelac domaći.
20706490.jpg

Kupiš?

Posljednje uređivanje:

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644

Hvala na odgovoru,deluje mi dosta laka za TV,mislim da bi mu olt dvoredna bolje lezala,ova je vise za baste itd...

Misliš ovo.:icon_hang:
20697450.jpg

Nema šta po jedno ko pneumatska. A sjeme je bilo super jednako ZP666
20728369.jpg

Posljednje uređivanje:

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
221

Tako je uvazeni kolega,bas na tu mislim,ekstra mu stoji,sto je najvaznije zavrsava posao :)

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408

Hvala prijatelju, ali nije do ručice. ima u blizini jedan isti i sa istim guranjem ričice freza lagano pada. Ono što si mi poslao na pp, filter kod 731 je ispod reuervoara hidrailoke sa likebe strane hledajući s prijede, a sa druge strane ke izlaz prema hidrauločnoj pumpi.

Evo abarth822 ti je dao točan odgovor glede hidraulike ali ja sam to rješavao laganim potiskom na ručicu kao i svi drugi nisam rekao da je kvar u ručici.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh