Re: TOMO VINKOVIĆ
Nažalost radi s o vikendici, i igrom slučaja nije se moglo ove godine prije na košnju.
Evo sad susjed sa ursusom kosi a tomo uživa u hladu.
Inače roto kosa je široka ko on, tak da mislim da nije presiroka, nego je trava zajeb...
Znači normalno je da se grije, al nesmije dimit na čep, onda je preforsiran. Ulja ima taman, a micek mi je dosta uščuvan, pa mislim da je još daleko od generalke...
Pozdrav svima i HVALA! ;-)
E stvar je skoro jednostavna ,, samo se treba malo promisliti , kako si pomoći , kolege GROF , i TODI , su rekli svoje mišljenje i to je u redu ,,, a pošto imam i sam nekih iskustava u tome poslu pa da i ja kažem koju ,,,,,
kada je u pitanju malčer ja kažem ,,,, sve što s može zavrtjeti na podignutom hidrouliku može i kositi :icon_smile: e sad ,, kada se ta kosa - malčer - pusti u travu to je sad drugo pitanje koliki če učinak mapraviti ,,,,, ako se kosi svaki drugi dan ,,, TOMO 18 KS če kositi i sa 120 cm ,,,, normalno to niko ne radi ,,,,,,, ali iz toga proizlazi ,, što višlja trava posao je teži ,,,, a postoje najmanje dva rješenja ,, kao što kaže TODI , na dva puta , prvo visoko onda nisko iako nije napomenuo preporuka je nakon par dana kada se prvi dio malo zavene ,,, ili UZIMAJ PO MALO , ako treba i po četvrtinu zahvata malčera ,,,,, visoka i gusta trava stvare veliku masu u bubnju koju treba ne samo odsječi i ispljunuti već samljeti i onda izbaciti ,,,, sa uskim prohodom se to bude puno lakše rješilo ,,,, a to se čini na način da se krene sa malim zahvatom i polako se povečava zahvat a sluša se motor ,,,, on stalno treba raditi u normali ,,, što znači pod određenim gasom ,, NE PUNIM ,,, a kada dodaš gas motor ga treba osjetiti i krenuti brže ,,, u koliko se to ne događa znači da je preopterećen te treba smanjiti zahvat ,,,,, motor če u takvom radu raditi normalno , neče se pregrijavati , jer če mu i hlađenje , podmazivanje , biti zadovoljavajuće
malčer je priključak kojeme rad ne možeš regulirati klizačima koliko će raditi , njima reguliraš visinu otkosa ,,,,,,,, a visina i gustoča trave se može regulirati samo širinom otkosa i zvukom motora ,,,, nadam se da sam bar malo pomogao , i da tomo sljedeći put neće spavati u hladu već dostojanstveno odraditi svoj dio posla
mm):