• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,052
Re: TOMO VINKOVIĆ

Ocito su u tvornici stavljali za svaki model drukcije ili je neki vlasnik iz nekog razloga narezal drugi korak navoja.:(smirk):

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644

Ja sam išao skinuti sad šaraf i ponovo mjeriti i kod mene je M14x1,5 ko je sad lud ja neznam .

He, he, Aco i ja sam mjerio, ali ono malo vremena što sam imao nisu htjeli ići unutra i zato sam postavio pitanje. (da moguće nisam pogriješio):p:
Zato sam i kupio M14X1.5.:icon_hang:
20584348.jpg

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

Šuma od 1,5HA ima sve vrste drva ali bukovine nema.:mur:

bodul20

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
188

ja ne znam što su svi zagrijanu za tu bukvu?meni nema do mog primorskog graba hrasta jasena cera šestile
imao sam jednom bukvu (možda 2-3 karijole) bacio ju u peć i samo je nestala u plamenu.a ja gledam koji vrag pa pred sat vremena sma bacio u peć drva :D

bodul20

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
188

misliš hrast crnika?pa ono.iskreno ja osobno i ne razlikujem hrast po hrast.znam da hrast ima koru na kockice a cer ima isto samo dugoljasto.
baš sam u 10. mjesecu rušio hrast jedan veliki. obujam na metru iznad tla je bilo 260 cm.prva grana na 6 metara visine.po godovima ako sam dobro izbrojao imao je oko 120 godova (godina) +-10

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

Da je bukva pala bi ali nije lipa je.Lipa je najlošija za drva izgori ko papir.L.P.

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467

He, he, Aco i ja sam mjerio, ali ono malo vremena što sam imao nisu htjeli ići unutra i zato sam postavio pitanje. (da moguće nisam pogriješio):p:
Zato sam i kupio M14X1.5.:icon_hang:
20584348.jpg

I meni je prvi put išlo dosta teško bio navoj pun hrđe al sam našpricao sa WD 40 i ostavio preko noći i poslje ide normalno skidao sam dva puta okvir i idu normalno šarafi.

frenky

Član
Tu od
22 Ruj 2011
Poruka
107

Kolege dobar dan!
Da li je moguće od jednoradnog cilindra hidraulike na PE-18 preradit u dvoradni,recimo da stavim novi razvodnik i onda drugu cijev priklučim na odušak ovog cilindra koji je sada (standardni od prvog dana je gore).Ima li neko ko je imao takva iskustva.
Hvala

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,201

ja ne znam što su svi zagrijanu za tu bukvu?meni nema do mog primorskog graba hrasta jasena cera šestile
imao sam jednom bukvu (možda 2-3 karijole) bacio ju u peć i samo je nestala u plamenu.a ja gledam koji vrag pa pred sat vremena sma bacio u peć drva :D

Cer ti nevalja on ti je jako masan i puno puno nekvalitetniji od hrasta dosta se razumim i drva i od svih je najbolji grab i žestila...hrast je dobar jer ga se u malo vremena napravi puno drva,ja osobno preferiram ova drva čak izbjegavam vjepanice i ložim takozvana samo bela drva

G

GROF

Guest

Kolege dobar dan!
Da li je moguće od jednoradnog cilindra hidraulike na PE-18 preradit u dvoradni,recimo da stavim novi razvodnik i onda drugu cijev priklučim na odušak ovog cilindra koji je sada (standardni od prvog dana je gore).Ima li neko ko je imao takva iskustva.
Hvala

., lip pozdrav i tebi moj kolega frenky!

., moguće je i na tvom traktoriću PE-18!, jednoredni celindar hidraulike preradit - prepravit na dvoredni., takova "izboljšanja" - preinake - prerade imaš ovde pod ovom temom; tomo vinković, ALI, trebal bi malo preletit po ovome pisanom i slikanom materijalu - ima SVE! ... :icon_idea: ...

., l.p., Bog!, čitamo - pišemo - pomažemo se ...

bodul20

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
188

Cer ti nevalja on ti je jako masan i puno puno nekvalitetniji od hrasta dosta se razumim i drva i od svih je najbolji grab i žestila...hrast je dobar jer ga se u malo vremena napravi puno drva,ja osobno preferiram ova drva čak izbjegavam vjepanice i ložim takozvana samo bela drva

ma nema cera tako puno a i ja ne pilim pa bacam u peć nego se suši.evo u prvom mjesecu sam dopeljao doma drva za iduću zimu.porezat na kratko i posložit na metar (naš bodulski) i onda tako stoji dok ne zatreba.
ma belo, černo ni baš tako bitno :(nod): meni je sve ok.samo ne borovinu i taj komad drva.grab beli černi jasen šestila hrast cer mislimda drugog ni nema.samo se na grabu moraš pazit onih bodljica da se ne otruješ i to je to :8):

T

Todi

Guest

pozdrav tomo522,
lijepo je vidjeti da radišnog i vrijednog čovjeka, imam pitanje za tebe,gdje si kupio prednje blatobrane i po kojoj cijeni,jel to komplet sa nosačima ili ide sve posebno,
hvala
LP
Todi

brane30

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
533

pozdrav tomo522,
lijepo je vidjeti da radišnog i vrijednog čovjeka, imam pitanje za tebe,gdje si kupio prednje blatobrane i po kojoj cijeni,jel to komplet sa nosačima ili ide sve posebno,
hvala
LP
Todi

blatobrane ti radi onj iz bjelovara kaj radi i haube

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699

kolega pozdrav i tebi..blatobrane sam kupio u Bjelovaru.. komad 90 kuna i bez nosača...ja sam bio malo nesiguran u kvalitetu al imam ih već oko 10 mjeseci i nema nikakvih problema........pozzzzzzzzz:icon_thumright:

T

Todi

Guest

hvala na info
cijena mi odgovara, samo nemam se vremena igrat s nosačima,a moram to riješiti jer sam one limene skinuo,

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh