neko ti stane na nju i mir
Pozdrav, novi sam na forumu, tek se ukljucio. moze mala pomoc, ako tko moze da mi objasni kako razvesti elektroinstalaciju na tomu vinkovica koji ima alternator s auta, razumijem se ja malo al me interesuje dio oko brave, tj kontakta i prekidaca za startanje, gdje se sta povezuje :icon_rolleyes:
Spojiš plus sa alternatora direkt na akumulator il na anlaser na plus kabel,kaj ti je od tog dvojeg bliže ik jednostavnije,i nek ti bu ta žica malo jače kvadrature,a druga žica ti ide sa alternatora na kontrolnu lampicu koja ti je ujedno pobuda alternatora
A oko kontakt brave uzmi probit lampicu u ruke i igraj se il nađi shemu na internetu pa prouči,svakako moraš dovest stalni plus na kontakt bravu i onda nađi na bravi na koji pin ti se spaja da kad daš kontakt dobiš van struju i od tud šibaš dalje do gumba paljenja i pa na anlaser,i naravno preko osigurača tio spajaš,a isto tako nađeš na bravi koji pin ti je za poziciju i svjetla,jednostavno vrtiš bravu i gledaš sa lampicom di ti pusti struju
Hvala bas sam tako i zamisljao. Danas sam nacrtao i semu, nadam se da nigdje nisam pogrijesio, mozda kod kontakt lampice
je to onaj iz maksimira ?Evo jedan kojji radi svaki dan 2003god.
Preko 10000rs.
Tako je danas sam ga slikal,od Hsuma je.
hahahahhahhahhaEvo jedan kojji radi svaki dan 2003god.
Preko 10000rs.