• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Arno- nisam ni ja znao da je to u brdskom svijetu rašireno, taj sastav se sipa u zračnice, brez dođe neka druga mješavina.:icon_scratch:

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
evo gotov frezer mislim da klizaci netrebaju a lako cu ih dodati ako zatreba.

Posljednje uređivanje od moderatora:

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001

ako ti nebude išla dovoljno duboko makni ovaj nož na sredini ispod reduktora

Posljednje uređivanje od moderatora:

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Bravo Majstore :(bow):Klizače stavi obavezno, vidim poluspiralu, super.:icon_razz:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Mikser čini mi se da je za kardan mali razmak među frezom i TVom.Kod podizanja če doč do prevelikog kuta kardanskog zgloba.Kad bi ovaj nastavak na TVeu bio krači i freza još malo udaljena bilo bi puno bolje.Zglob kardana podnosi vrtnju do 35 stepena uklona i mene je taj lom zgloba malo je.al kod izrade bušilice.Sečam se da je i joekiki imo isto malo problema na frezi baš zbog kardana-kratak.

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Neznam kakav je raspon, moglo bi biti problema sa rastavljanjem kardana.:icon_eyes:

foraze

Novi član
Tu od
4 Sij 2014
Poruka
18
Ovaj forum pratim vec najmanje 2 godine,iako sam postao član samo odnedavno. Čitajući dobio sam elena i pristupio sam popravci menjača jer sam u zadnje vreme imnao problem izbacivanja iz brzine.Kada sam rastavio menjač, imao sam šta da vidim,od ležajeva do same ručice.Osovina ručice u manjku za 0,5 mm,rupa na kraju osovine u plusu za 0,3 mm, rupa za kuglicu na ručici proširenau prečniku za 4,2 mm‚-ovalna,Za divno čudo ključ jedva oštećen, ali sam ga ipak zamenuo zajedno sa nosačem ključa.Nakon zamena odnosno opravki i sastavljanja -probna vožnja-sve funkcioniše kao novo,prosto neverovatno jer sam već navikao na klimave komande menjača. Sada sam započeo opravku kočnica koje ne pamtim kada sam zadnji put kioristio jer jednostavno sve je ovde ravno kao tepsija.

mrki_grapska

Član
Tu od
25 Srp 2013
Poruka
107
dali bi ovaj razvodnik mogao na tomu vinkovica na onu pumpu sto je u rezervoaru, htjeo bi da napravim nesto kao clan foruma BATEK jer mislim da mi je razvodnik otisao sta god sam uradio opet pusta prikljucke nece da ih drzi u zraku

da napomenem da nemam nikakvih informacija o razvodniku

http://www.pik.ba/artikal/7024936/prekidac-hidraulike/

ako neko zna i ako moze neka napise koliko je bari pumpa u tome i koji protok ulja treba bit u pumpi i razvodniku. i tako te informacije.
lijep pozdrav

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Ovaj razvodnik verovatno nema plivajuči hod koji treba za oranje i slično.Ak bi ga nabavio bi se ga dalo ugradit samo bi moro podesit sigurnosni ventil na 120 bara koliko imaju TVei do serije 800.

mrki_grapska

Član
Tu od
25 Srp 2013
Poruka
107
znaci u svakom slucaju bi mogao taj razvodnik. a bil mi mogao malo pojasniti sta ti znaci plivajuci hod to mi je malo nejasno

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Ventil je otvoren i moguč je slobodan pomak klipnjače u cilindru u oba smera.

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Plivajući hod=recimo freza za tomom prati svaku grbinu, spušta se diže prema terenu, u suprotnom bi stajala u jednom položaju.
Nebi ti preporučio razvodnik brez plivajućeg hoda. (ako je samo jedan) (Mislim da se to zove neutralni položaj)

Posljednje uređivanje:
Tu od
27 Sij 2014
Poruka
395
Zna li neko da li bi se moglo ugraditi sjediste od auta na Tomu 420, ako neko zna sto o tome molio bih da mi malo objasni :icon_mrgreen:

mrki_grapska

Član
Tu od
25 Srp 2013
Poruka
107
aha tako sam i mislio al nisam bio siguran pa sam htjeo da se uvjerim jeli to to... znaci ipak da ovaj ne kupujem dali ko zna gjde ima u bih neki polovan od tome ili da je kako vi kazete plivajuci :)

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,725
Vidim da se vec vodila rasprava o kratkim kardanima, polugama i tako to,,,

buduci da imam u planu gotovo sve prikljucke kupovati ili prilagođavati kopcanju u tri tocke zanima me
kolika bi trebala biti duzina poluga koje podize hidroulik?
ako mjerimo iz sadasnjih tocaka kopcanja,,,

poluge imam namjeru kupiti i skinuti sa jednog rashodocanog IMT 533 te ih prikratiti s tim da oba oka ostanu kako bi se na njima prikljucci mogli gibati,,,
vidio sam da je davno GROF djelio one nastavke pa ako netko ima mjere bio bih zahvalan,,,

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Plivajući hod=recimo freza za tomom prati svaku grbinu, spušta se diže prema terenu, u suprotnom bi stajala u jednom položaju.
Nebi ti preporučio razvodnik brez plivajućeg hoda. (ako je samo jedan)

hmm,, malo bih ja ovo ipak preformulirao ,,,,
da krenem od zadnje teze ,, u suprotnom bi stajala u jednom položaju. na tomi se to nikada ne može dogoditi jer nema dvoradni cilindar i podizati se uvjek može samostalno , pod utjecajem neke sile , npr plug u oranju , freza u radu , ili sam prevoz nekog priključka ako ga nismo podigli do kraja a vozimo se po neravnom terenu , normalno on će poskakivati
u suprotnom bi stajala u jednom položaju a to ujedno znači radila bi i spuštala se samo onoliko koliko bi je mi na ventilu popustili ,,, dolje više ne bi išla sama ali gore bi se i dalje nadizala ,,,
sve u svemu dosta neprktičan ventil za ove traktore :(mm):

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh