• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: TOMO VINKOVIĆ

bercolinija kaže:
Pozdrav!

Joe

o kojim papirima je reč, gdje se nađe taj broj boje?

Prometna dozvola, knjižica vozila....
 
P

playstation5

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

firemanpeter kaže:
Neznam sad kako misliš ako ima razlike?
Broj - boja po katalogu je uvijek ista boja. Danas, sutra...
A ako misliš boja na traktoru, ona savremenom jeste drugačija. Izgubi svoj sjaj, ona postaje mat, postane puno drugačija nego u originalu kad je bio traktor nov. Zato sam i rekao da moraš potražit komad lima gde se ona dobro očuvala. Kod mene je to bilo ispod naljepnice, kad sam nju poskidal znao sam da je to to. Tamo je bila ko iz tvornice. Da bi uspoređival neki drug komad lima gde je boja istrošena onda mislim da bi ispalo nešto drugo.


Joe sad kad pituraš traktor ..obavezno naljepi koju naljepnicu na njega tako da ti ostane uzorak novoofarbane boje a ako ti se ne sviđaju naljepnice zaljepi malo izolira :lol: :lol: ;)
 

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256
Re: TOMO VINKOVIĆ

U prometnoj ti se nalazi samo ime boje i po tome imenu je nemoguče kupiti boju bar ne onu pravu.Automobili imaju broj boje u servisnoj knjižici ili na posebnoj pločici koja je nanitana na vozilo.Najjednostavnije je odrediti boju prema uzorku kako je i firemanpeter več rekao.
 

bercolinija

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
74
Re: TOMO VINKOVIĆ

zbalija kaže:
bercolinija kaže:
Pozdrav!

Joe

o kojim papirima je reč, gdje se nađe taj broj boje?

Prometna dozvola, knjižica vozila....

eh, j*** ga nemam nit jedno nit drugo. :oops:
 

Dydy

Član
Tu od
6 Tra 2009
Poruka
306
Re: TOMO VINKOVIĆ

ZJ kaže:
Dydy kaže:
Hehe, mene to ne brine ja sam mog goldonija polakirao hempelovim lakom koji mi je ostao od farbanja bagera ali ne samo njega nego sam i prikolicu ispjeskario i pofarbao u istu boju da bude sve zuto !
U bniti vise je vazno da je boja elasticna i da stiti lim od toga dali je narandjasta ili zuta , jelda ??
Važno je.
Žuto se farbaju radni strojevi. Mogla bi te carina zezati radi korištenja plavog dizela u "građevinskom" stroju. Ne zezam se!
Cjenjeni ZJ kad se namjere na nekoga koga mogu i hoce zezati zezace uvjek bez obzira na boju oni uvjek imaju razlog , kreten koji nezna razliku izmedju radnog stroja i traktora nije niti za policiju) stog mu treba to objasniti cim se pocne kolebati oko toga o kakvom se vozilu radi!
 

VranicD

Član
Tu od
24 Lip 2010
Poruka
193
Re: TOMO VINKOVIĆ

Evo par zanimljivih slikica od Tomeka sa prednjim upravljanjem,disk kočnicama i prednjom hidraulikom samo neznam o kojem je Tomeku riječ...mislim na snagu motora i seriju! :)

p1010020t.jpg


p1010014f.jpg


p1010018je.jpg


p1010019n.jpg


p1010015lf.jpg


p1010024ij.jpg


p1010021aa.jpg


p1010023fs.jpg
 

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284
Re: TOMO VINKOVIĆ

playstation5 kaže:
gvozdeni1 kaže:
Dobro vece!
Fujjjjj.....lepa moča... :lol:
Joe, mislio si na mocvaru? ;)
Playstation5
Trebalo bi, samo ja sam tako kupio. Rastaviti ne treba, nek ostane. Sa konjskim plugom vadis krompir? Farba je ok, samo se boja ne svidja.
Danotnt,
interesantna prskalica, vidi se kreativnost.
Danas sam uspeo da kupim ulje, krenuo da skidam volan, ali nisam mogao skinuti. Pametniji nije popustio, a razlupao dva srafa od 8.8
Videcemo sutra.
Fireman,
Kako idu radovi? Sad vidim da je gotovo! :D :D :D Namucio se?
Zasto baca plamen kroz auspuh na video sto Play stavio? Nije dobar zazor ventila, ili su ventili izgoreni, mozda paljenje?
Pozdrav svima!!!


Ovo šta je crvano to te nisan razumija ni očemu je riječ!

A sad ovi šta baca iskru ....vidi priforsira ga je nije mu dava gasa na ručicu od gasa nego vuka isam sajlu tako da je bilo puto više okretaja od dopuštenog...a i neznam u kakvom je stanju ...a cuja san da je prije dva dana ima drugi auspuh u koji je ulija neke benzine i još neke kemiklaije i auspug je puka pa je stavija ovi ...mka dobro je tomica živ
Na spojku hidraulike sto ide na navoj. na to sam mislio.
Sta se nije desilo u zadnje vreme, pa ljudi...
Bagudina,
svidja mi se stroj! A kako lepo radi... Cista desetka!
Bercolinija,
traktor odlicno izgleda.
Caprez,
po meni nikako ne kupuj nista ako nema papira, ili je pod hipotekom, ili je umro vlasnik pa nije bilo ostavinskih rasprava itd. Naisao i ja na bonbonicu tv420 ali nije bilo ostavinskih rasprave, pa sam ga manuo posle 6 meseci cekanja. Nemoj ulaziti u sporne situacije...
VranicD,
kakav je ovaj zver? Ni na slici nisam jos takvog video. Voleo bi ga malo provozati, a disk kocnice... :scratch bez reci...
Tomo sluzi kao prevozno sredstvo
http://yfrog.com/08v1014010810z
Firemanpeter, Majstor,
Hvala na savetu, ali volan ni da mrdne... Moracu da odlozim skidanje za ˝˝mirnije vreme˝˝.
Pozdrav svima!!!
 

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Re: TOMO VINKOVIĆ

VranicD kaže:
Evo par zanimljivih slikica od Tomeka sa prednjim upravljanjem,disk kočnicama i prednjom hidraulikom samo neznam o kojem je Tomeku riječ...mislim na snagu motora i seriju! :)

Radi se o seriji 730, znači 30 KS.
Ima ga jedan forumaš iz SLO foruma. Tamo si našao slike jeli?

Gvozdeni1
A nisi mogal skinut volana? :scratch Na taj način koji sam ti rekao, tako ja napravim i do sad uvijek išlo.
Trebalo bi malo zagrijat obruč da se malo razširi pa onda našpanat sa maticom ispod volana. Ali vatra če topit plastiku :scratch , trebalo bi na neki drugi način zagrijat.

Jel to ti voziš krompir tako?
 

VranicD

Član
Tu od
24 Lip 2010
Poruka
193
Re: TOMO VINKOVIĆ

Tako je Petre to sam skinuo sa Slovenskog Foruma, jako me se dojmio kako ga je vlasnik uredio pa sam ga stavio da i drugi Forumaši malo vide možda neko dobije volju da napravi takva izboljšanja i na svojoj makini... ;)
 

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pozdrav svi forumasi, da se opet javim pa i neki moj komentar. Procitav se za TV na forumot i nauciv i po nekoj zbor da napisam. Ja i obitelj so Tv obrabotuvame oko 3500 metri kvadratni bavca i oko 1000 M2 voknak jabolki,
pa moze da se specali i nekoja para ako nekoj zove za oranje ili drljanje.
Pred neka godina kad sam hteo da kupam freza za Tv skoro site sto gi prasav za sovet pa duri i majstori za poljoprivredna mehanizacija mi rekoa da ne kupuvam freza za traktor zatoa sto stvara veliko opterecenje i strada traktor i sam odustao od freza za traktor i kupivme freza Flora 55 ( TPS Labinprogres). Sega vidim da skoro svi na forum imaju freza za TV i ne se zalat mnogo. Nekad kad bi imal novac mozebi ke kupam jaci TV 731 ili 732, ali ovaj nikad ne bi prodal. Ovi novi TV (Prima) i Hitner gi nema za prodazba kod nas, nikoj gi ne uvozi. Za zapcanici kod nas ima vo edna fabrika Ruen se zove, vo Kocani, oni vo ex Jugoslavija pravele zapcanici za Tomo Vinkovic i imaat zaostanato pa gi prodvaat.
Pozdrav od makedonija i evo i neka slika:

image135v.jpg


23041226.jpg
 

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
Re: TOMO VINKOVIĆ

p1010020t.jpg


ovakav sistem mi se mnogo dopada da ima zelje i volje i novca ovako bi i svog prepravio jer funkcija zgloba je i dalje ostala dakle zglob se uvrce ali ne i lomi tako da je to boljei kod oranja i kod svega ostalog a mislim da prerada nije skupa,

a imam ja raznih ideja za tomeka kao npr da se dodaju bocni reduktori da se stave vece gume da se poveca tezina traktora da se ojaca hidraulika i da je dvosmjerna da se stavi reduktor na izlazno vratilo,da se stavi punematsak instalacije za prikolicu i za traktor......................... i jos mnogo toga ali to je skupa skupa investicija
 

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Re: TOMO VINKOVIĆ

danotnt kaže:
Za zapcanici kod nas ima vo edna fabrika Ruen se zove, vo Kocani, oni vo ex Jugoslavija pravele zapcanici za Tomo Vinkovic i imaat zaostanato pa gi prodvaat.

Ovu Ruen firmu, kuplung sam ja stavijo u onaj TV, PE- 18 koji sam popravljao. Nisam znao da je to vaša fabrika. Kažeš da rade i zupčanike. Na njihovim stranicama imaju samo kuplunge.

http://www.ruen.com.mk/
 

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Re: TOMO VINKOVIĆ

Firemanpetar ne znam tocno so sto i kako sada se zanimava tvornica, rekao sam da vo ex Yu tvornica izrabotuvala zapcanici i sada prodavaat zaostanata roba,znam moj otac kad smo imale onaj stari TV-18 od 1974 godina stalno odese po zapcanici vo Ruen-Kocani, kupuvao tanjirasti konusni sateliti planetarci kukiste za diferencijal i svi mehanicari sto popravaat Tomo Vinkovic ili nudat delovi za niv, gi nabavuvaat od Ruen.
Pozdrav.
 

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pozdrav svima!
firemanpeter kaže:
Radi se o seriji 730, znači 30 KS.
p1010014f.jpg
Kakva je ova kombinacija? Kad vidim da je kućište zadnjeg trapa od tipa TV800...??? :scratch
Ima tu jako puno izboljšanja...i sve su za pohvalu!
To je sklepano od 10 vrsta modela traktora, i auta...svaka mu čast na trudu i volji da to odradi, i da sve funkcionira kako treba!
gvozdeni - nabavi neku deblju čeličnu okruglu ploču,,,šlicuj je po sredini toliko, da je možeš podvući ispod volana!
nategni ga radapcigerom,,,i polivaj vrelom vodom oko središte volana...možda i skoči dole? Samo da te ne opali po zubima... :lol:
Pozdrav Joe! :mrgreen:
 

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Re: TOMO VINKOVIĆ

UFFFF vidi čeljusti ... :shock: :shock: :shock:
I to po 4klipa svaka :shock:
Pa to ima da zaustavi autobus s prikolicom 8)
Svaka čast kak je to sklepal!!!
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418
pozdrav svim forumasima ! evo nakon pregledavanja svih 368 stranica o tomici odlucio se i ja prijaviti posto sam i ja nedugo kupio tomo vinkovic tv 419 seriju iz 81god. i volim isto tako izrađivat,popravljat i poboljsavat sve sto mi dođe pod ruku... ;) svaka vam cast ljudi,stvarno ste maheri!
 
A

Ado

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Tomo Vinkovic ce jos puno odraditi sati .Za nase prostore je super traktoric za svaku je pohvalu .-Pozz Ado_

Slike:



 
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh