• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Dadx

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2010
Poruka
101
Joe, hmm:scratch, jesi li siguran za ovo???

:prayer:, ipak si vozio sa iskljucena spera!!
A zasto , zasto rucica od kardana?

kaj se kardan ne uključuje s ručicom ispod lijeve strane sica?

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
iiiiiiiii ruciza za ukljucuvanje izlazno vratilo.

Sa spera treba da se radi vrlo vnimatelno.
Kad povuces rucica sprema volan onda je ukljucena a kada ja gurnes sprema napred je iskljucena. Pri ukljucena spera nesmje da skreta- traktor treba da ide samo pravo.
Spera se ne koristi vo "normalna voznja " nego samo kada bi trebalo da vuku oba 2 kotaca da bi se izvukao negde.
Nije preporaclivo da se upotrebuje u oranje.

Sinhonizirano Jozef...

Uploaded with ImageShack.us

Za spera sam objasnio.
Kardan je ukljucen kada rucica br.1 ja gurnes prema napred
Pozdrav...

Posljednje uređivanje:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
bog vas maznul
dano..joe dajte sinhrozirajte se,
kud idu te ručice? :)
koliko ja znam...kad se gurnu naprijed - budu uključene!!!
Kako blokada, tako i izlazno vratilo!!!

Pozzz Joe!:mrgreen:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Joe, ovaj si put nažalost pogriješijo.

Tako je...
ehhh... taj prokleti alkohol...:oops:
mamicu mu je....em...:lol:
u pravu ste!!!!,,,,izgubuo sam orientaciju...:toimonster:
sorry...
pozdrav joe!:mrgreen:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Joe nezna (ili se zbunijo) za šperu jer njegov TV 818 nema ručicu. Ima on pedalu da ju nagazi i uključi.

A za kardan si Joe u pravu. Ručica napred je kardan uključen.

PS
E sad smo sinhronizirani.

Dadx

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2010
Poruka
101
ne

jer meni nije jano kam sam ručice gural (naprijed ili nazad) za uključivanje/isključivanje špere i ...:scratch:scratch

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
definitivno na tv419 ručice napred je isključeno , nazad je uključeno :lol:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Auu, kakva zbrka je nastala so rucice:scratch

firemanpeter, oprosti za slika, morao sam da je stavim...

Edit:
A ovo su komandi kod PE-18,i tu ovako treba bit
:mrgreen:

Posljednje uređivanje:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Danot
Moram te razočarat. Ova je moja naljepnica sa greškom. Za kardan piše naopako a simboli su pravilni.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Ovakvu sam kupijo novu u trgovini sa greškom. Ma ko bi to pomislijo da prodavaju sa greškom.

Eto, ovo ispod je kako treba, bez greške. Da da nebude više dvoumice. Kome treba nek si isprinta i naljepi na traktor.

kr-tko-neki-foto_10744305_15646587_18423382.jpg

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
auuuuuuuuuuuuuu ala vi ovdje izgrjesiste
ja na tomeku zmireci pogadjam sve rucice,jbg promrdas rucice mal otamo malo amo i skontaces kako sta,inace spera ti se nece tako lako dati ukljuciti ako je nekoristis puno,tako isto i kardan,treba malo cimnut kvacilom,a kod spere malo vrdnut volanom

M

mjic.micko

Guest
Na modelu PE18 na prednjem djelu traktora imas 4 rucice,prednja lijeva je blokada naprijed iskljuceno a nazad ukljuceno,zadsnja lijeva jeukljucivanjezadnjeg pogona naprijed ukljuceno a nazad iskljuceno,sa desne strane naprijed je/ (spora ler rikverc ler brza)prema naprijed,a rucica do vozaca sa desne strane je mjenjac brzina (1. ler 2. ler 3.),pod guzicom sa lijeve strane je rucica mijenjaca zadnjeg pogona u pravcu na dole (1. ler 2. ler 3.).Mislim da je i na 419 ista situacija

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Na modelu PE18 na prednjem djelu traktora imas 4 rucice,prednja lijeva je blokada naprijed iskljuceno a nazad ukljuceno,zadsnja lijeva jeukljucivanjezadnjeg pogona naprijed ukljuceno a nazad iskljuceno,sa desne strane naprijed je/ (spora ler rikverc ler brza)prema naprijed,a rucica do vozaca sa desne strane je mjenjac brzina (1. ler 2. ler 3.),pod guzicom sa lijeve strane je rucica mijenjaca zadnjeg pogona u pravcu na dole (1. ler 2. ler 3.).Mislim da je i na 419 ista situacija

Je isto, samo što je ona ručica ispod sjedala za multiplikator kardana (dve brzine i ler) a kod tebe na PE 18 ti je za zadnji menjač.

M

mjic.micko

Guest
Firemnpeter a na 419 jel ima na sredini dva kardana ili je kao u mene jedan?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh