e ljudi ja sam danas kapariso tomicu u odzaku 522 sa plugom jednobrazdnim,frezom,trajno registrovan papiri ok ima malo lufta na zglobu i na sredini al ne puno malo ga treba dotjerati i biče ko lampa.Trebam ga dovesti iduči vikend a košto 5500 km e jeli 522 ima 18 ili 21 ks zaboravih pogledati u papirima :mrgreen:
Iz Stanara križište 90-ka,lijevo Ljeb, desno Dragalovci.
Nije ovo pomoglo?.(zagriješ ulje jedan čep od flaše) i kresne ko mina. (da si ostavio ručicu gasa na pola upalio bi)
![]()
![]()
Evo za vrijedne ruke i laku zemlju.Dobro rješenje.:drinkers:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=9JJUcXbtkLc[/YT]
Zanima me dali je netko ugrađivao uricu za kontrolu temperature. Ovu na slici sam dobio i radi ali neznam dal je na motoru negdje rupa m10 (pretpostavljam da nije), pa ako netko ima kakav savjet kamo i kako to ugaditi.
LP
jaro gdjesi i od koga kupio traktor postosam ija blizu i vjerojatno poznajem traktore ljudi ja sam danas kapariso tomicu u odzaku 522 sa plugom jednobrazdnim,frezom,trajno registrovan papiri ok ima malo lufta na zglobu i na sredini al ne puno malo ga treba dotjerati i biče ko lampa.Trebam ga dovesti iduči vikend a košto 5500 km e jeli 522 ima 18 ili 21 ks zaboravih pogledati u papirima :mrgreen:
Ugrađivao sam ja ali ja sam našao jednu od M8 jedino.....
![]()
da tu rupu sam vidio i ja, kombinacija je bila istokarit jedan okrugli komad na jednu stranu navoj mb a na drugu stranu rupa za M10.
Hvala na informaciji za rupu kod filtera.
LP
Pa zar ta rupa nije namenjena za ubacivanje osovina klackalica?
Njie mi jasno kako mislite uvrnuti toliku sondu u nesto, a ni neznate za cega je rupa?
Znaci, bitno da je rupa...:rolfer:
A i ta sonda meri temperaturu vode, tako da gde god da ga uvrnes, pokazivace temperaturu na toj tacki, sto i nije neko merodavno merilo.
Ja bi ga ostavio vani, da meri spoljnu temperaturu :rolfer:
pozzz joe!
Pozdrav svima. Smatram da nije loše imati bar približnu temperaturu motora, pogotovu u vrućim ljetnim mjesecima, jer iz iskustva znam da se ljeti zna dobrano zagrijati.
Ja mislim da je gornja rupica, vijak M8 na nosaču mog filtera, namjenjena za spajanje manometra pritiska ulja, koji milslim ugraditi.
Pošto sam sam radio svu elektroinstalaciju na tomeku prvo sam napravio šemu, pa evo ako nekome nešto zatreba. Alternator je od Golfa II, jučer isprobano sve fercera. Umjesto D+ sa alternatora što ide na anlaser treba da stoji B+.
Amaterska šema el. instalacije Tomo Vinković 420.