• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
G

GROF

Guest
., pogadjam! ...

Čik pogodite što se danas petljalo po garaži?
Uploaded with ImageShack.us

., evo JA pogadjam da si TI moj prijatelju!, totalno odlučil uredit "glavu" tominog plužića, i ne samo to?, već još dodat i nož - crtalo na plužić - skompletirat sve za nove radne - poljoprivredne akcije!, sezona je pred vrati.- ... :cool2: ...

., l.p., Bog! ...

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
., evo JA pogadjam da si TI moj prijatelju!, totalno odlučil uredit "glavu" tominog plužića, i ne samo to?, već još dodat i nož - crtalo na plužić - skompletirat sve za nove radne - poljoprivredne akcije!, sezona je pred vrati.- ... :cool2: ...

., l.p., Bog! ...

Većina toga je točno! Ipak, crtalo će u neke druge ruke po tvojoj želji i naredbi.. Kod mog plužića je zavinuto! Moj pametni otac mi se to tek sad sjetio reći..:icon_axe: Tražilo se cijeli dan po garažama i šupama kod bake, no ništa od crtala. Našao sam samo drugu polovicu pluga, odrezanu iz neke obijesti prije preko 20 godin..:(n): I ona nema crtala..

Dydy

Član
Tu od
6 Tra 2009
Poruka
306
Markec , ako imas koga da prolazi kroz Istru, skreni ga kod mene , mislim da ja imam jedno crtalo od Batuja rado cu ti ga pokloniti !

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Markec , ako imas koga da prolazi kroz Istru, skreni ga kod mene , mislim da ja imam jedno crtalo od Batuja rado cu ti ga pokloniti !

Eto kolegijalnosti na djelu!! :icon_pray::icon_pray::icon_pray:

Nije Rovinj - Rovigno na kraj svita! Makar bih se volio odužiti nekako..
Tko zna? Kad zatopli, mogla bi pasti tura s motorom ka Istri. Petera pokupimo u Karlovcu i lagano na zapad..
Bilo kako bilo, hvala do neba na ponudi, imat' ću je na umu!:(hi):

stjepko

Aktivni član
Tu od
15 Tra 2010
Poruka
225
Markec;910868]Čik pogodite što se danas petljalo po garaži?

To što si ti danas petljao po garaži ja tražim da kupim ali izgleda da se to ne može naći.

A evo i ja sam danas petljao manometar za ulje, i imao sam malih problema sa crijevima za gorivo pa je bilo mijenjanje, Pritisak ulja na minimalnom gasu i zagrijanom motoru je malo manje od pet bara, a kada ga se pričepi sa gasom ide i do osam. Malo mi to izgleda previše ali kontam da od viška glava ne boli.
Evo i slikica.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Stjepko, ovaj auspuh na tvojem Tomi imam i ja u pripremi, ali je lonac predug i smeta nosaču ralice.. Slijedi preinaka..:eek::

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
alanser je ok i ne skace znaci dobro vergla ! neso mi je palo napamet moz da je kad upalim tomu ono mi pusta vazduha a mozda i malo dima izmedzu cilindar i glave motora izmendju rezervoara za gorivo i cilindar gde stoi onaj cev,tu sam zabelezio da mi pusta vazduh kad ga upalim a i po malo baca ulje od istom mestu se radi za tomu 418 mozda je u to problem da nema dovoljno kompresija da upali ili?

Iz ovog sta si ti napisao na tom traktoru treba napraviti generalku jer ako pušta ulje otišle su karike to definitivno a i treba pregledati sve ostalo ako pušta zrak kod cilindra treba ravnati glavu a vjerojatno ti nevalja ni dizna.ne moze paliti jer mu je slaba kompresija(izlazi van cilindra) nafta se ne sabije da bi došlo do palenja a kada upali pali osmah dobro jer ulje djelom zatvori te ispuste i pali sve dok ne odstoji i sve se ne slegne.

Posljednje uređivanje:

Dydy

Član
Tu od
6 Tra 2009
Poruka
306

Tko zna? Kad zatopli, mogla bi pasti tura s motorom ka Istri. Petera pokupimo u Karlovcu i lagano na zapad..

Dobrodosli jacu pogledati di mi je to pa cu ga spremiti na sigurno da ne nestane .
Sto se tice oduzivanja dosta je da ti posluzi , odavno je moglo otici sakupljacima starog zeljeza , ali zao mi takvo nesto sto nekomu moze koristiti baciti .

askaj

Član
Tu od
12 Velj 2011
Poruka
54
To što si ti danas petljao po garaži ja tražim da kupim ali izgleda da se to ne može naći.

A evo i ja sam danas petljao manometar za ulje, i imao sam malih problema sa crijevima za gorivo pa je bilo mijenjanje, Pritisak ulja na minimalnom gasu i zagrijanom motoru je malo manje od pet bara, a kada ga se pričepi sa gasom ide i do osam. Malo mi to izgleda previše ali kontam da od viška glava ne boli.
Osam bara je previše maximalni pritisak kod punog gasa je do pet bara ali kod štend gasa od 0,5 1,5 b ar

stjepko

Aktivni član
Tu od
15 Tra 2010
Poruka
225

Jeli ovo Stjepko? Nije ni daleko.

Ovo nije da je skupo već je preeeeeeskupo, uz to fali pola dijelova, a za malo više novaca (120 do 150 KM) se može naći i manji plug sa ovom spojkom, pa me interesuje ima li neko iskustava sa manjim plugom na tomeku. Ne treba mi za neko duboko oranje max do dvadesetak cm.

stijepko ovo ti je sat za mjerenje pritiska zraka a ne ulja zato ti ne mjeri dobro.

Provjeravao sam ga baš sa drugim koji mjeri pritisak zraka i isto su pokazivali. Koja je razlika? Lako ga je zamjeniti kada je već pružena i cijev, a čini mi se da nisu ni puno skupi.Glavno je da mjeri a interesuje me kako će se pokazati pritisak ulja kada se dobro zagrije. Kod nas ovdje je sve što voziš ili uzbrdo ili nizbrdo. Pozz. svima.

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
Stjepko, ovaj auspuh na tvojem Tomi imam i ja u pripremi, ali je lonac predug i smeta nosaču ralice.. Slijedi preinaka..:eek::

I ja sam svojeg preradio zbog ralice,samo nisam dirao auspuh nego sam napravio još jedan komad za ubaciti između auspuha i glave, da auspuh ostaje u originalnom stanju,ukoliko se bude ikad vraćao nazad

Posljednje uređivanje:

askaj

Član
Tu od
12 Velj 2011
Poruka
54
I ja sam svojeg preradio zbog ralice,samo nisam dirao auspuh nego sam napravio još jedan komad za ubaciti između auspuha i glave, da auspuh ostaje u originalnom stanju,ukoliko se bude ikad vraćao nazad

Na isti način i ja sam uradio zbog ralice ibojica isto mislimo

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Auspuh

Dobra ideja kolega Tomo420! Ako ne bude problem, može li total slika da vidim kako izgleda sveukupno? Hvala!:(hi):

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
Evo....ne mogu bolje slikat jer mi je skroz uz zid traktor, pa da ga baš danas ne palim i mičem....

dsc02129po.jpg

dsc02130ep.jpg

Donji nosač auspuha je zašarafljen je u cijev od nosača ralice.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,886

Nije ti to loša ideja :smile:

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Hvala Tomo na slikama, daju mi uvid u mogućnosti preinake..

Peter, Najavljuje se lijepog vremena uskoro.. Ostalo su detalji. A ruta je općenito zanimljiva i živopisna..:cool2:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh