Jednom covijeku ovdje su rekli kad je prije 6-7 godina kupio novi MF od nekih 150-200ks da mora sipati u rezervoar neki postotak ulja, jer se pumpa visokog pritiska podmazuje preko goriva. Ako ne bude sipao ulje, a motor se pokvari, rekli su mu da najprije ide uzorak goriva, i ako nema ulja, garancija ne vrijedi...
Isto su i meni rekli da radim, bar dok se traktor ne razradi, i da onda polako smanjujem udio ulja u gorivu. Da se pumpa razradi na kvalitetnijem gorivu, a da kasnije kad sve dobije lufta, vise nema veze...
Sad nikome ne govore to da moraju ulje sipati u gorivo, ali u ono vrijeme je MF tako zahtijevao, jer smo imali nekvalitetno gorivo...
Sto se tice vode u gorivu, itekako jos ima vode u tankovima, samo da znas... Kad dodje cisterna, tko prvi toci, taj je napravio posao... Tako sam ja jednom, ali cim je cisterna otkopcana, odmah sam tocio, dok se jos nije sleglo. od 250 litara goriva, kad sam dosao kuci i kad se u bacvi sleglo, dobio sam oko 30 litara neceg smedjeg, neceg mutnog... Uzmi u obzir da sam iz te bacve sipao pun rezervoar u 539, pa mi je samo stao. i u njemi je bilo jos nekih 5 litara vode, sto se preko noci sleglo na dno rezervoara... Da popizdis...