I ja kupujem plavac na INI. Mozda se nebi stego parafin da su povremeno paljeni da malo procirkulira.
Jel baš moraš sad paliti? Ako moraš onda probam pomoči, a ako ne ostavi dok ne zatopli, a to bu za koji dan.Ajd nek mi neko kaze sta da radim sa parafinom, da rastavljam, cistim i mjenjam sve filtere ili ostavim pa dok otopli mozda se sam stopi? Traktori nisu paljeni skoro dva mjeseca i plavac je svud smrzo, ajd bar je antifriz pravi mjerio pa kaze do -40 ako ne laze onaj cirkus za ispitivanje
Za par dana mora palit kako bilo
Marko, filteri se ne mjenjaju na temperaturama ispod 0. Motori ionak teško pale, a kamoli kad ih treba još uz to odzračivati. Ako se več mora, motor treba zagrijati na radnu temperaturu prije tog zahvataZamijeni filtere i ukratko to je to..
Meni se dešavalo na jednom traktoru da mi je nafta smrzavala u onom malom predfilteru,smješten je na cijev koja ide iza rezervara,i kad sam počistio filter i stavio gore za 10min je traktor opet krepao,pogledam na filter kad ono prazan je bio,reko nečeš me više zajebavat skinuo sam van sito iz njega kaj ima i sada je samo prazan filter...
Marko, filteri se ne mjenjaju na temperaturama ispod 0. Motori ionak teško pale, a kamoli kad ih treba još uz to odzračivati. Ako se več mora, motor treba zagrijati na radnu temperaturu prije tog zahvata
Filteri se mijenjaju prije zime, to znaš i sam, e sad ak si tak postupil nisu se imali gde poštopati i znači da ti svakoga kojega mijenjaš ispod 0 bacaš novce bezveze jer i taj drugi se bu ionak sljedeču noč smrzel i tak do zatopljenja.
A oni koji žele upaliti a ako se primzlo preporučujem VRUČI FEN noje skup ali zlata vrjedi ako se treba odmrznuti lajtungi ili filteri , vruče a bez plamena :rolleyess: