• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gradnja farme !

• Temu pokrenuo Sesva
  • Datum prvog posta

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Ima 40 mjesta za hranjenje,a 54 ležišta al to nije problem, jer je hrana ionako cijeli dan pred njima, gužva je jedino kad tek podijelim hranu, nekih sat vremena, ostatak dana, skoro nikad nije više od 15 krava na jelu.

tine

Dobro znana faca
Premium
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
862
Branimir 105 s kaže:
-krovna konstrukcija 236000
-krovopokrivački radovi 98000
-fasada 63000
-bravarija 54110
-limarija 7020
-oprema za proizvodnju 173440
-muzna oprema i laktofriz 290000

Jel možeš to malo specificirat?
Krovnu konstrukciju i krovopokrivačke radove razumijem, a što sadrže stavke fasada, bravarija i limarija?
Jel oprema za proizvodnju krmne zabrane, ležaji i rešetke, ili?
Kakav tip i veličina izmuzišta i laktofriza je u toj cijeni?

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
I mene tu zanima jedna stavka. Koliki mora biti nagib ležišta?

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Branimir 105 s kaže:
bumo očistili pomoću posebnog skrejpera za rad u svim mogućim uvjetima.
Dobra stara lopata 8)

hi hi ti buš pomoćni skrejperista, ko pomočni bagerista :lol: dobar si

da te pitam el si pitao kolko dođe koja drugačija izvedba štale, npr kosi pod, ili za manje komada :?:
el ima firma koja ti gradi veb stranicu

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Pitao sam za nagib ležišta jer sam siguran da sam negdje pročitao taj podatak. E sad, je li to bio gospodarski ili mljekarski list. Tko će ga znati, pa reko da pitam ako zna netko, da ne tražim među desecima brojeva. Mislim da je taj nagib bitan, ne znam zašto, možda se i varam...

Å

Željko

Guest
Može biti nagib od 1% tek toliko da mokrača ne stoji pod kravom jer uvjek se nađe neka kraća krava koja si legne dalje i onda obavlja nuždu po ležištu. inače, krava mora ležati na ravnom i što prirodnijem madracu!

H

Hrvoje_Sisak

Guest
Branimire jel napreduje štala?
Daj nabaci neke slike. ;)

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,572
Bit če nešta od toga!!!! A Isuse, šta smo ti mi skrivili pa nama nedaš kiše :?: :!: :?: :!:

Svud kiša pada, a neče kod mene :cry: Nešta malo jutros porosila ali ništa značajno... :cry:

B

Bobo

Guest
Covjece... polijepi plocice po laguni i napravi odskocnu dasku, dok se ovi "s vrha" ne odluce oce bit para ili nece... to napunis vodom i po ljeti naplacujes ulaz i za 50-60 godina budes imao pare da dovrsis stalu...

Na vrh