Ma ja cu poludjet :mur:
Susjedov pas mi dosao u stalu i pojeo jaja na kojima je japanka sjedila. Sad ozbiljno pocinjem :icon_axe: i susjede i njihove pse. Moji uredno zive s kokama, patkama, kozama, mackama, nikad im nije palo na pamet ni jaje ukrast, jedna kuja spava u stali sa svim zivotinjama, i onda ti dodje tudja bestija, grrrr
E sad o spolu... juce sam zaklala 5 ravnajuci se po tihom glasanju i svih 5 muski, yesss. Ali sam se napatila s paperjem. Prije tocno tjedan dana cistila bez po muke, a sad... paperja i perja ispod koze, koje jos nije izbilo, uzas.
Sta sad da radim, da cekam da to pod kozom izbije, ili ce kasnije bit jos gore, pomagajte nisam pametna :redface: Sjecam se da je pisano negdje kad se kolju, kad ne, ali ne mogu naci.
@propuh, ako imas jos japanki, javi
@ivanhecimovic hvala, jel jato 1+6 previse zenki?
@vrijedni, patke moras drzati posebno ogradjene bar 3 tjedna. One puno brze napreduju od pilica pa ce ih izgazit, a i jako prolijevaju vodu sto pilicima ne godi. Ja imam hibridne bijele i jednu japanku, kazu da je japankino meso ukusnije, ali su manje, manje nesu i ja ih ne volim sto su pretihe. Ja hranim koncentratom mjesec dana, onda srot .Hoces ih drzat zatvorene ili vani, ovisi o tome sto hoces. Ako ih zelis sto brze utoviti za klanje, drzi ih zatvorene. Bilo biim bolje vani, a tebi lakse jer moraju imati vodu, a to je malo nezgodno osigurati u stali. Po meni najbolje van s njima.