Hurlimann H-490 je u pitanju.
Sistem je napravljen da kada se aktivira ručica kipe, aktivira se i provod ulja u utovarivaču. Kada kipa stoji u zatvorenoj (neutralnoj) poziciji, utovarivač ne može mrdati, a kaže majstor što je sklapo hidrauliku ako se makne u 3. poziciju (inače za uvlačenje cilindra) može doći do haosa, da se to ne dira.
I ako pumpa ima slab protok ulja, ono bi išlo sporo, ali nebi trzalo. To mi je najveći problem, sutra kada trebadnem podić tonu pelleta, da mi trzne i zajebe nešto..
Hvala, LP
Kada budem imao priliku slikat ću vam sistem pa pokazati.
To ne smiješ tako raditi , moglo bi biti čohanja iza uhakod mene na same laser je nadavno dorađen utovarivač. Spojen isto kao i kod tebe ( na dvoradne izvode) i funkcionira odlično. U slučaju da se ručka kipe prebaci na krivu stranu komande utovarivača su obrnute......
To ne smiješ tako raditi , moglo bi biti čohanja iza uha
vaš velečasni
pozdrav imam problem sa servo volanom na IMt 565,kad vozim u transportu radi sve kako treba ali ponekad kao da zapne volan negdje pa ga bukvalno otkinem i radi lagano do sledeceg blokiranja,na jacem gasu kad pocnem da radim u njivi pumpa tj. ulje se toliko zagrije da pocne da gori farba,inace pumpa je reparisana skoro a orbitrol je davno radjen 2 puta vec, da li je problem u pumpi,orbitrolu ili cilindru na tockovima posto imam utisak da pumpa od nenormalnog pritiska pocne da gori kao da vraca nazad na onaj saraf iz kog vodi na orbitrol,kada odvrnem malo saraf baca 3 metra ulje koje je kao voda rijetko jer kljuca od pritiska valjda,molim za pomoc da ne nosim obje majstoru,ili je orbitrol ili pumpa a mozda i cilindar pojma nemam,hvala i pozdrav svima