• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hidraulični utovarivač za stajnjak

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Tad ti ne gine naletni do pronalaženja pametnijeg rešenja. Bdwy, one prednje od imt-a nisi ništ gledao? Daju se naći već za 600-700€ a definitivno je bolja stvar od toga zadnjeg utovativaća.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Zadnji mi malo više paše zbog pristupa iako bi i naletni odradio svoj posao. Prednji bi isto bio dobar al nisam baš nešto ih gledao.

toth

Član
Tu od
28 Velj 2015
Poruka
146
Zna netko kolika je debljina stijenke ove vanjske cijevi na osovini kojom se rotira utovarivač, znači ova cijev ispod razvodnika na kojoj je glavni podizni cilindar.

kod mene je ta cijev debljine 10mm

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Imam utovarivač od tehnostroja i na pumpi mi curi ulje. To je ona pumpa koja se natakne na kardan od traktora, ovak izgleda
9df7cd001318ab47fab0d41f8ad27b29.jpg

Bio sam ju rastavio jer sam mislio da je unutra semering na osovini i da on pušta. Semeringa nema nikakvog a u samom kućištu pumpe su dva zupčanika i na ovom pogonskom curi.

I još me zeza kad se ulje zagrije onda teško diže, stavio sam novo HD46 al ne pomaže.

Poslao sa xperie X compacta

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kod kolege smo to riješili novom pumpom od malog Ursusa i razvodom na lanac od nekog auta .

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ja si već duže vrijeme razmišljam da tu pumpu izbacim i spojim ga na traktorsku pumpu

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
To bi bilo najjeftinije . No kod kolege rade dva različita traktora zetor i Case .

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Kod mene to nije problem jer imam dva ista a ujedno bi se riješio posuđivanja [emoji1]

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Pumpa na traktoru je premalog kapaciteta i bude jaaako spor.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Kaj misliš da to baš i ne bi funkcioniralo?

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Danas sam tovario kolegi i nakon 4-te prikolice jedva je dizao. Ujutro dok je bio hladan praktički je letio, čim se ulje zagrijalo više nije radio kako treba. Stavio sam novo ulje unutra, jedino da stavim neko drugo jače?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Popravi pumpu. To je jedino rješenje.
Ima još jedan problem na tim strojevima: loše ulje.
Mislim da bi trajnosti pomogla filtracija ulja prije pumpe (Puknuti me bu sad napal...), jer filtracija u povratu je dovoljna za sustave koji stalno rade.

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Ili napravi hladnjak i ventilator pa da ti hladi ulje,mada to nije rjesenje tvog problema, vec pumpa na remont

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Popravi pumpu. To je jedino rješenje.
Ima još jedan problem na tim strojevima: loše ulje.
Mislim da bi trajnosti pomogla filtracija ulja prije pumpe (Puknuti me bu sad napal...), jer filtracija u povratu je dovoljna za sustave koji stalno rade.
Imam dvije firme u blizini koje se bave hidraulikom pa ću se malo raspitati šta i kako dalje.
Inače na utovarivaču postoji filtar koji čisti ulje.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Postoji, ali je povratni.
Problem je kaj pumpa, poslije dugo stajanja, s uljem povleče talog i smeće, protjera ga kroz sustav a tek onda profiltrira.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Krivo čitaš: mislim da bi pomoglo sam napisal.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Postoji, ali je povratni.
Problem je kaj pumpa, poslije dugo stajanja, s uljem povleče talog i smeće, protjera ga kroz sustav a tek onda profiltrira.
dobro ja čitam , ali ti krivo misliš ,
tko prizvodi talog i smeče ? ..sigurno se talog i smeče ne proizvodi dok mašina stoji

A ako i kad se prizvodi talog i smeče treba otkoloniti uzrok a ne posljedicu

Najnoviji postovi

Na vrh