Pozdrav!
Imam pitanje vezano uz Gramip HU-6C.
Isti je kupljeni ovu zimu i recimo da je "generalno" uređen, cilindar od vila je dobio novu klipnjaču i brtve, zamijenjena su dotrajala crijeva (ostalo je još za promijeniti crijevo od pumpe do razvodnika), promijenjeno je ulje (INA Hidraol HD46), kupljeni je novi filter za ulje, multiplikator je dobio nove ležajeve, brtvu, semeringe i ulje, na pumpi je također promijenjen semering na osovini, fiksirana je pumpa na rezervoar i složen kardan za istu, komplet svi bolcni su novi i sve rupe za njih su proširene na 32 mm s obzirom da je bil sav klimavi.
Isti se koristi za kopanje kanala, vađenje panjeva i sve vezano uz kopanje zemlje a s tom namjerom je i kupljen. Imam i vile koje ću koristiti za podići koje drvo ili tak nekaj.
photos.google.com
photos.google.com
photos.google.com
Ono kaj me zanima je sljedeće, prilikom rada sam primjetio da svi cilindri reagiraju odmah kak se pritisne ručica osim glavnog cilindra koje podiže sve skupa. On reagira nakon 5-6 sekundi. Da li je to normalno ili nekaj ne valja kod mojeg utovarivača? Ulja ima dovoljno, stavio sam ono plastično oko da se vidi razina, i stavio sam mu odušak na čep za ulijevanje s obzirom da su tu bili pocinčani čepovi za vodu. Nisam ništa odzračivao jer su mi rekli da ne treba.
Radil sa sa njim dva sata u komadu i radi bez problema, samo ta komanda za glavni cilindar prilikom podizanja reagira kasnije, u kontra stranu radi normalno kaj i nije čudno jer ga sama njegova težina spusti.