cika Mato kaže:
dečki imam jedan problem pomagajte ako boga znate
grije me se silaža a neznam zbog čeg i počela je malo pljesnivit
da li tko ima iskustva s tim i kako to uklonit
počeo sam primjenjivat neke metode u vezi hranidbe i več se vidi pomak hvala vam na svim savjetima
samo još da se dogovorim s tatom za sjetvu ovre godine pa če sve bit u redu
krave sam privel u novu staju nije još do kraja dovršena jer tata je bolestan pa ne može radit na staji ali čim ozdravi nastupamo u akciju bit če i slika
uh
grijanje silaže može bit iz više razloga, nije dobro nagaženo, ima neke prljavštine poput zemlje il tak nečeg u masi pa se kvari,il je proces fermentacije išao u krivom smjeru pa je sad naknadna fermentacija.
budeš vidio da li če se i dalje nastaviti grijati, jer ako se bude graijalo i na ovakvim minusima, bude bacanja silaže, ili češ morat brže trošit, malo je čudno da se več sad zagrijava :shock:
daj mi reci, da li nakon što nagrabiš silažu, opet pokriješ silos, tj prekriješ :?:
ako da, nemoj to više radit, kad je silos načet i kako ga trošiš, onaj dio najlona koji si maknuo sa sliaže ne vračaj nazad na masu, jer stvaraš uvjete za kvarenje, to je jako bitno :!:
pogledaj u temi sirak moj otvoreni silos sirka, lijepo smotan najlon koji više ne vračam nazad, a što se tiče kiše, kod mene je tak nabita masa da nemre ni centimetar zakisnit
onaj dio koji je pljesniv baci, ni slučajno da nisi dao kravama jest, nikome.
sve če sjest na svoje mjesto, sezona je pred tobom
cabage, moja iskrena sučut :!: i nadam se da če ti majka ozdravit što prije