vla kaže:
Momci, svaka cast na prakticnim savetima.
Ja se bavim uzgojem ovaca i koza-proizvodnja mleka, pa bih poceo i sa kravama, iako je cena mleka kod nas katastrofalna.Interesuje me ishrana krava, mozda treba otvoriti poseban topic.
Da li se moze i kako silirati pivski trop.Da li kod vas ima semena Kura clover+orchard grass, jer se ova kombinacija preporucuje kao najbolja za ispasu krava. Bogec, majstore pomazi.
Puno mleka i teladi u 2009. godini
pozdrav i dobrodošao
pomoči čemo ti koliko čemo znati i umijeti
ovako što se tiče pivskog tropa, ljudi to kod nas često upotrebljavaju, naime procedura je slijedeča, dovoze taj pivski trop iz pivovare u prikolicama, dok dođu doma večina njih to pretrpava u bačve i zatvara, i naravno slijedi trošenje u hranidbi.
dovoze svakih 2 tjedna jer bi im se inače počelo kvarit, jer to treba ipak brzo potrošit.
uz te bačve ja može biti i neki priručni spremnik a to če ti reči oni koji imaju nešto takvo napravljeno.
kad se odlučiš za ishranu pivskim tropom valjalo bi da se dogovoriš u pivovari da imaš redovitu opskrbu jer če krave povečati proizvodnju mlijeka, ali isto tako kad se prestane to davat jako če smanjit mlijeko, tak da na to obratiš pozornost.
koji bi bio slobodni prijevod kod vas za ove trave koje si naveo na engleskom, jer to su parafrazirani izrazi nisu imena vrsta.
ja bih rekao da se radi o bijeloj djetelini koja se inače preferira za ispašu zbog svoje sposobnosti brze regenaracije i nemogučnosti stoke da naprave golobrst zboj njezinog prizemnog rasta stabljike.
ah sjeme, ja proizvodnim podosta vrsti sjemena, a na prolječe sijem crvenu djetelinu za sjeme
uglavnom kod nas ima sve vrste za kupit, sve trave i sve djeteline, tj sve krmno bilje, šta god poželiš
prođi malo teme u stočarstvu, uzgoj junica, ovu temu, krmno bilje i travnjaštvo, stočni grašak, i sirak i sudanska trava u ratarstvu, jer se sva problematika proteže u više tema gdje ima doticajnih točaka, pa možda naiđeš na nešto zanimljivo