bogec
Aktivni član
- Tu od
- 16 Stu 2007
- Poruka
- 2,276
vla kaže:@tine
Cena mleka extra klase do nove godine je bila 24 din, a sada 20 din/0.21e, ponizavajuce.
Ista je cena kravljeg, ovcijeg i kozijeg mleka.
Slike slede sutra, dok napravim izbor, jer ih ima puno.
Posalji mi cene gikova-ceza koje prodajes jer drzim i konje Lipicanere i idem na fijakerijade.
U kojim ratarskim kulturama ima najvise by pass proteina za ishranu krava?
moj bi ti savjet bio ipak holstein, koji če predanim i kvalitetnim radom to vratiti predispozicije imaš,, i uz kvalitetnu voluminoznu krmu sa dodatkom svoje koncentrirane krme i vitamnisko mineralnih dodataka možeš postiči zavidne rezultate.
a što se tiče muške teladi, rješavaš to brzo i efektno uz što manje ulaganja, krava če taj dio duplo vratiti.
što se tiče by pass proteina, nemoj se oko toga previše zamarati, nema previše efekta kolko se o tome piše, ja imam među največim mlječnostima po grlu a ne koristim npr smjesu, super i tak to, sjetvom kvalitetnih proteinskih kultura češ dio za proteinima namiriti i imat češ kvalitetnu životinju i mlijeko kao proizvod.
u plodored ubaci stočni grašak u raznim kombinacijama(sigurno si vidio temu), lucernu i djeteline i evo proteina i za izvoz, uz ljuljeve, sirak i kukuruz imat češ svu voluminoznu krmu.
koncentrirani dio češ zadovoljiti sa ječmom, zobi, kukuruzom , graškom, i to je to ,imaš širok spektar u ishrani koji jamči opskrbu svim potrebnim za visoku proizvodnju.
nemoj novac ostavljat u dučanima za ništa, da radiš samo zato da bi radio,.kupuj samo minaralno vitaminske dodatke i dobro izbalansiraj obrok a mi smo stalno tu za šta god treba