ŠANANA kaže:koliko je važna sol kod ishrane, tj treba li soliti devni obrok kravama :?: :?: :?:
ima li kakvih negativnih posljedica po kvalitetu mlijeka ako kravi nedostaje soli :?: :?: :?:
ŠANANA kaže:bogec, kaj komentiraš na ovo
bogec kaže:ŠANANA kaže:bogec, kaj komentiraš na ovo
ovako sol i silaža, stvari stoje ovako ja bacam sol nekad u silose kad siliramo, jer sol ima djelovanje konzervansa, to je za silose koji dugo neče bit otvarani skoro godinu dana
kaj če bit sa kravama, pa bude im probava sa tim premixom super radila, a sve dok ne skupiš hranu budeš slušao cjeli dan muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu mmuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu muuuuuuuuuuuuuuu :shock:
po proteinskoj vrjednosti je jace od jecma ,samo sto ima cudan miris i sam krave slabije jedu smjesu ,a posto imam TMR i sve ostalozoran kaže:ja sam koristil___kriminal___čekičar se skoro razletel, doduše neki pričaju da ne treba mljeti, no meni to ipak prekruto izgleda
uzel sam pet vreča, to sam daval samo jednoj kravi za probu=NIŠT KORISTI (moje mišljenje)
ŠANANA kaže:samo da velim da sam danas kravama tokom dana 5 puta nosio sjenaže u jasle, jedu sve od reda punom parom, prvo sve leže, pa je prođem uz štalu pa se orkestar digne i muuuuuuuuuuuuuuuuu, pa ja napunim jasle, pa one pojedu i legnu, pa opet me vide pa se dignu i muuuuuuuuuuuuuu, pa ja napunim jasle.......i tako :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
to im nebi smjelo naškoditi, skužile su da je dobro, bala je perfektna iznutra, još dva ili 3 obroka i nebude je više :!: